εκ των έσω
Η ζωή, οι παραξενιές και τα χούγια του admin
27 Απριλίου 2012, 00:32
Για τους αναποφάσιστους
εκλογές  ψήφος  δημιουργία ξανά  

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να δεις με ποιό από τα κόμματα έχεις τα περισσότερα κοινά. Πρόκειται για το site helpmevote.gr, ένα ακαδημαϊκό έργο, που δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης.

Απαντάτε σε 30 ερωτήσεις και το σύστημα συγκρίνει τις απαντήσεις σας με τις επίσημες θέσεις των κομμάτων. Στη συνέχεια σας λέει πόσο τοις εκατό συμφωνείτε με κάθε κόμμα.

Έχει πολλά κόμματα, δυστυχώς όμως όχι όλα. Για παράδειγμα δεν έχει το κόμμα Δημιουργία Ξανά, που απ' οτι βλέπω έχει αρκετά ισχυρό ρεύμα.

41 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Kinezes_trexoun_gimnes (27.04.2012)
εγω να το ξανακανω?
mary_omikron (27.04.2012)
Πείτε μου οτι το test είναι ελαττωματικό γιατί έχω φρικάρει :-/
zabetistas (27.04.2012)
esi jorxe ti ebgales???????
Deos (27.04.2012)
http://www.dimiourgiaxana.gr/~dimiourg/index.php/2012-04-04-15-29-36/cvs/455-avraam-levis
jorge (27.04.2012)
Zabetista, δε θα αναφέρω τι έβγαλε για μένα, γιατί οι περισσότεροι είμαστε ανενημέρωτοι για τις θέσεις των κομμάτων και βλέπουμε επιφανειακά το θέμα - ακόμα και αυτών - των εκλογών, που θα καθορίσουν το μέλλον μας. Δε θα συνεισφέρω λοιπόν σε μια κουτσομπολίστικη κουβέντα τύπου "α είσαι αριστερός" ή "α είσαι χρυσαυγίτης" ή "α κουφάλα κρυφοπασοκτζή". Γι' αυτό άλλωστε δε ρωτάω και τι έβγαλε σ' εσάς. Ο καθένας ας μελετήσει το κάθε κόμμα (μετά τις 30 ερωτήσεις μπορείς να δεις τις διαφορές σου από κάθε κόμμα) και ας αποφασίσει υπεύθυνα, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Γιατί μετά δεν θα έχει δικαιολογίες.

Deos, ζούμε μεγάλες στιγμές. Vote for Albert :)
zafeirenia (27.04.2012)
παιδια κ εγω τα εχω παιξει!εβγαλε κατι νορμαλ σε καποιον???
zafeirenia (27.04.2012)
η μηπως τελικα δεν ξερω τι μου γινεται ιδεολογικα???
jorge (27.04.2012)
Σε μένα έβγαλε νορμάλ. Η εφαρμογή παιζει μια χαρά. Απλά ειμαστε όλοι σε μια φάση "άρνησης" της πολιτικής και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο φυσιολογικό είναι να έχουμε ταύτιση απόψεων με ένα κόμμα, από τα 32 που υπάρχουν.
Deos (27.04.2012)
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ταύτιση απόψεων, γιατί μετά τις εκλογές δεν έχουμε συνηθίσει σε ταύτιση των πράξεων.
jorge (27.04.2012)
Πολύ σωστός.
sven (27.04.2012)
Θεωρώ πως αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε συστηματικά τέτοιου είδους "βοηθήματα" και αφεθούμε στο να τα εμπιστευόμαστε ως υποκατάστατα της προσωπικής κρίσης και ευθύνης μας για τόσο σημαντικά θέματα που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον μας, στο τέλος θα φθάσουμε να μην έχουμε ούτε παρόν, ούτε μέλλον αλλά ούτε και κρίση...

Με τον ίδιο τρόπο που πολλοί σύγχρονοι μαθητές έχουν χάσει την ικανότητά τους να μπορούν να κάνουν από μόνοι τους τις βασικές αριθμητικές πράξεις, έχοντας υιοθετήσει τη συστηματική χρήση και την εύκολη λύση των φορητών ψηφιακών αριθμομηχανών, έτσι κι εμείς, αν πάψουμε να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε από μόνοι μας, κινδυνεύουμε να χάσουμε την κριτική μας ικανότητα και την προσωπική σφραγίδα...
Pagan (27.04.2012)
ισως ειναι δομη των ερωτησεων τετοια που να σε καθοδηγει προς τα εκει,αν καταλαβαινετε τι εννοω...αλλη εξηγηση δεν εχω.
jorge (27.04.2012)
Σβεν νομίζω πως η απάντηση σε 30 ερωτήσεις, άκρως σοβαρές και πολιτικές, μας βάζει αρκετά "μέσα" στα σημαντικά θέματα και εξασκεί τη σκέψη μας. Και την κρίση μας, καθώς για να απαντήσει κάποιος στις ερωτήσεις, προαπαιτείται η κρίση του.
AlfaWolf (27.04.2012)
@ Αλβέρτος δαγκωτόοοο !!!
Pagan (27.04.2012)
καλυτερευει οσο περναει η ωρα παντως, κατι φιλοι που το δοκιμασαν επισης επαθαν πλακα με τα πιστευω τους, συγκριτικα παντα, με τις μεχρι τωρα πολιτικες τους αντιληψεις.

ισως λεω ισως, ενδομυχα να ειμαστε αυτο που αρνουμαστε...(ελπιζω μονο να μην το παρετε στραβα) ενας ειδικος ισως να βοηθουσε πανω σε αυτο καλυτερα...παραειναι συμπτωση να καταληγουμε ολοι εκει παντως.

ισως παλι να ειναι ενα ειδος τεχνασματος για να πραξουμε το εντελως αντιθετο απο αυτο που μας τρομαξε.

να παμε με το μνημονιο βρε αδελφε, και να'χουμε την συνειδηση μας καθαρη,μπορει να παιζει και ετσι, αντιστροφη ψυχολογια.

βεβαια ισως και να ξεφυγα εντελως απ'το θεμα...
Hastaroth (27.04.2012)
Εγώ πάντως είμαι απλό μέλος,δέν είμαι υποψήφιος :)
(Αν και ξέρω ότι αρκετοί από το MH θα με ψήφιζαν άν έβαζα υποψηφιότητα,τεχνικοί λόγοι δέν μού επέτρεψαν να το κάνω).

Πάντως θα συμφωνήσω με τον ιατρό Sven ότι τέτοιου είδους εφαρμογές δέν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη κρίση.Μόνο ώς βοηθητικό εργαλείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν,αλλά και πάλι όχι με απόλυτη αξιοπιστία.

Μήν ξεχνάμε επίσης ότι αυτές τίς εφαρμογές μπορούμε να τίς "ξεγελάσουμε" απαντώντας π.χ. το ίδιο σε όλες τίς ερωτήσεις,οπότε προκύπτουν κουφά αποτελέσματα....
yiannisyiannis (28.04.2012)
Έχει πλάκα, αλλά με τπτ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου. Επειδή πειραματίστηκα κι έπαιξα, αρκεί να απαντήσει κάποιος με σκεπτικισμό στις ερωτήσεις για τους μετανάστες κι αμέσως τον κατατάσσει με 49-50% στη Χρυσή Αυγή. Έλεος δηλαδή! Έχει πλάκα λοιπόν να παίζει κανείς με αυτή την εφαρμογή, αλλά μέχρις εκεί.
mary_omikron (28.04.2012)
Yiannis Να ΄σαι καλά, με απενοχοποίησες συνειδησιακά, γιατί τέτοιο μου ΄λαχε και πανικοβλήθηκα ;-)
jorge (29.04.2012)
Παιδιά απλά στο μεταναστευτικό τυχαίνει να έχετε την ίδια άποψη με αυτή της Χρυσής Αυγής. Ούτε πανικός χρειάζεται, ούτε να το θεωρήσουμε σαν παιχνίδι. Για να το θεωρήσουμε παιχνίδι, θεωρώ οτι θα πρέπει να εντοπίσουμε κάποιο λάθος, πχ να δούμε - στο τέλος, εκεί που συγκρίνει τις απαντήσεις μας με αυτές κάθε κόμματος - οτι η θέση κάποιου κόμματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, αν δηλαδή τα δεδομένα είναι περασμένα σωστά, τότε πρέπει να δεχτούμε την αλήθεια, οτι δήλαδη συμφωνούμε κατά Χ% με το Υ κόμμα.
mary_omikron (29.04.2012)
Καλά όχι και ΧΑ ευτυχώς, αλλά κάπου εκεί παραδίπλα που είναι εξίσου σοκαριστικό για μένα..
kwstasagas (29.04.2012)
Πάντως, το ερωτηματολόγιο [και οι 30 ερωτήσεις] δεν είναι "της πλάκας" !!! Όλες οι ερωτήσεις είναι ουσιώδεις και μού φαίνονται "σοβαρές". Και ... εξεπλάγην : Απάντησα στο ερωτηματολόγιο και μού έβγαλε, κατά μεγαλύτερο ποσοστό, το κόμμα που - σχεδόν - έχω αποφασίσει να ψηφίσω [διότι μέχρι την επόμενη Κυριακή ... ίσως αλλάξω γνώμη ... ] ....

Φυσικά, σε κάποιες από τις ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις με ένα σκέτο "συμφωνώ ή διαφωνώ" !!! Π.χ. στην ερώτηση : "συμφωνείτε να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα καταστολής για την προστασία της περιουσίας μας" !!! Αυτό εξαρτάται από την "ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης" !!! Αν π.χ. είσαι αστυνομικός, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσεις ένα κλεφτρόνι, που μπαίνει να κλέψει το ξένο σπίτι μόνος του και άοπλος, και έναν "οργανωμένο ληστή" που μπαίνει να ληστέψει οπλισμένος με σουγίάδες, περίστροφα κλπ, έχει και τους συνεργάτες του να φυλάνε απέξω τσίλιες και να είναι έτοιμοι να επέμβουν κλπ κλπ ????
noizreduction (29.04.2012)
Αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι πως οι ερωτησεις ειναι τοσο "οριοθετημενες" που το "συμφωνω" και "διαφωνω" ειναι κατι παρα πολυ επικινδυνο.

Εχουν διατυπωθει με τετοιο τροπο, που αναγκαστικα θα πρεπει να περιορισεις ιδεες 100000 λεξεων, σε 5 λεξεις με ερωτηματικο.

Συν το γεγονος πως πολλες ειναι επικινδυνα διφορουμενες ( ιδιαιτερα με την αστυνομια και το κατα ποσο πρεπει να ασκει βια για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, κατι το οποιο θα μπορουσε να σημαινει ειτε απεναντι σε ενα κλεφτη, ειτε ομως κι απεναντι σε μια...πορεια ;) ).

Εαν περιμεναμε απο τετοια test να μας βγαλουν απο το ληθαργο του ποιοι ειμαστε και τι πιστευουμε, τοτε οντως ως λαος εχουμε μεγαλο προβλημα.
mary_omikron (29.04.2012)
Δεν νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος που περιμένει από το τεστ υποδείξεις, ειδικά όταν έχει μακρά συμμετοχή σε εκλογές και είναι -το λιγότερο- υποτιμητικό να τοποθετείται έτσι.
Πράγματι για κάποιες ερωτήσεις είναι περιοριστικό το συμφωνώ/διαφωνώ και εγώ προτίμησα το δεν απαντώ σε κάποιες... ίσως γι αυτό με εξέπληξε το αποτέλεσμα και το ανέφερα.
jorge (29.04.2012)
Noiz και Γιάννη, νομίζω οτι το βλέπετε λίγο ανάποδα και εξηγώ. Το τι πιστεύεις βγαίνει από τον εαυτό σου, μέσω των απαντήσεων που δίνεις. Το τεστ ΔΕΝ σου λέει τι πιστεύεις. ΕΣΥ λες στο τεστ αυτό που πιστεύεις. Η άποψή σου είναι προϋπόθεση για να βγουν τα αποτελέσματα. Το τεστ είναι απλά μια σύγκριση ανάμεσα στις δικές σου απόψεις, με αυτές του κάθε κόμματος. Είναι μια απεικόνιση, μια προσπάθεια απεικόνισης έστω, των απόψεών σου στο σημερινό κομματικό σκηνικό.

Προσωπικά θεωρώ αρκετά σημαντικό το τεστ, διότι βάζει πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν, να μιλήσουν με τον εαυτό τους, πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Βάλτε κάποιους φίλους σας να παίξουν και θα δείτε οτι σε κάποιους παίρνει αρκετό χρόνο να απαντήσουν, διότι ΠΟΤΕ δεν αναρωτήθηκαν. Και πήγαιναν και ψήφιζαν ένα κόμμα έτσι χαλαρά, χωρίς να ξέρουν τις θέσεις του.

Με αυτό το τεστ όμως, θέλεις δε θέλεις, μαθαίνεις τις θέσεις των κομμάτων και έτσι η ψήφος σου θα είναι λιγότερο τυχαία. Αυτό το θεωρώ κέρδος.
noizreduction (29.04.2012)
Αυτο ομως τονισα εγω ειναι πως οι ερωτησεις ειναι τοσο επικινδυνα διφορουμενες, που στο τελος η απαντηση ειναι καθαρα θεμα κατανοησης του ποσο στενα ειναι τα ορια της κατανοησης απο την...παρανοηση ;)

Οποτε μπορει καποιον να τον βγαλει πως ανηκει στη Χρυση Αυγη, χωρις ο ιδιος να φταιει αφου οι ερωτησεις ( και ιδιατιερα οι ερωτησεις που αφορουν κοινωνικα θεματα ) δεν ειναι γραμμενες ξεκαθαρα ;)

Και βεβαια για να γραφτει ξεκαθαρα μια ερωτηση κοινωνικου χαρακτηρα, πρεπει να ειναι αναλυμενη σε παραπανω απο 1 ερωτηση ;)
jorge (29.04.2012)
Νομίζω οτι δεν είναι τόσες πολλές οι διφορούμενες. Εγώ αντιλήφθηκα 1-2. Η ερώτηση για την περιουσία του πολίτη που ανέφερες, δεν έχει να κάνει με ...πορείες. Μια πορεία δεν θέτει σε κίνδυνο καμία περιουσία.

Ποιά άλλη βρήκες διφορούμενη;
Hastaroth (29.04.2012)
Μερικές παρατηρήσεις:

1.Τί σημαίνει η επιλογή "ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ";Οπως ξέρουμε εκ τού μαθήματος τής Λογικής,ένα πράγμα είναι είτε "Α" είτε "όχι Α"-δέν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καί "Α" και "όχι Α".

2.Ποιά είναι η διαφοροποίηση τής επιλογής "συμφωνώ" από την επιλογή "συμφωνώ απολύτως";(Όπως και τής αντίστοιχης γιά την διαφωνία).

3.Η πρόταση "Οι μετανάστες πρώτης γενιάς δεν είναι δυνατόν να ενσωματωθούν πλήρως στην Ελληνική κοινωνία" δέν είναι κάτι απόλυτο.Ξέρω μετανάστες πρώτης γενεάς που έχουν ενσωματωθεί τόσο πλήρως στην Ελληνική κοινωνία ώστε άν δέν σού πούν ότι είναι μετανάστες,δέν το καταλαβαίνεις.Οπότε στην ερώτηση αυτή δέν μπορείς να απαντήσης με ένα "συμφωνώ" ή "διαφωνώ".

4.Η πρόταση "Η ύπαρξη πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα είναι ένα θετικό φαινόμενο" επίσης δέν μπορεί να απαντηθή με ένα "συμφωνώ" ή "διαφωνώ".

5.Αν κάποιος πειραματιστή βάζοντας σε όλες τίς ερωτήσεις την επιλογή "Δέν απαντώ",το αποτέλεσμα είναι να τού προτείνεται να ψηφίση καί ΝΔ καί ΛΑΟΣ καί Χρυσή Αυγή καί Ανεξάρτητους Ελληνες-παρ'όλο που οι τελευταίοι λένε πως είναι αντίθετοι με τους άλλους τρείς....

6.Ποιά είναι η "φυσική σημασία" τού αποτελέσματος "συμφωνία -13%" π.χ. με την ΔΡΑΣΗ,που προτείνει η εφαρμογή άν κάποιος βάλη σε όλες τίς ερωτήσεις την επιλογή "διαφωνώ απολύτως";

Οπως λοιπόν έγραψα και πιό πάνω,το να βασίζεται κάποιος σε τέτοια tests γιά να κατευθυνθή στο τί να ψηφίση είναι λάθος.Το πιό σωστό είναι να διαβάση τίς θέσεις όλων τών κομμάτων-που δέν είναι πάντα τόσο απλοποιημένες όσο τίς εμφανίζει το διαολικόν τούτο πρόγραμμα :) - και μετά να πάρη απόφαση.
noizreduction (29.04.2012)
jorge απαντησε ο Hastaroth πληρως! Δεν χω να προσθεσω κατι παραπανω στις παρατηρησεις του!
jorge (29.04.2012)
Hastaroth, σχετικά με τις 2 (από τις 30) ερωτήσεις που αναφέρεις:

- Αν αυτοί οι μετανάστες 1ης γενιάς που αναφέρεις έχουν ενσωματωθεί τόσο πλήρως οσο αναφερεις, προφανώς θα απαντήσεις οτι ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ στο οτι δεν μπορούν να ενσωματωθούν. Απλό μου φαίνεται.

- Για την πολυπολιτισμικότητα μου φαίνεται πάλι απλή ερώτηση. Έχουμε Αλβανούς, Πακιστανούς κλπ. Αυτό είναι θετικό; Γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις; Σε ρωτάει αν κατά τη γνώμη σου, αυτή η συνύπαρξη έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Απλό κι αυτό. Η συνυπαρξη εχει ασφαλως και αρνητικα και θετικα. Προφανώς όμως ρωτάει ποιό είναι το τελικό πρόσημο, κατά τη γνώμη σου.

Τα υπόλοιπα:

- Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ σημαίνει οτι δεν γέρνω προς καμιά μεριά. Δεν έχω άποψη, κάτι τέτοιο.

- Το Συμφωνώ από το Συμφωνώ Απόλυτα πάλι μου φαίνεται απλό. Το Απόλυτα σημαίνει οτι δεν αλλάζω άποψη οτι και να γίνει, είμαι κολλημένος, είμαι κάθετος.

Τα υπόλοιπα είναι τεχνικά (τα αρνητικά ποσοστά και τα πειράματα)
yiannisyiannis (30.04.2012)
Γιώργο τι είναι αυτά που λες; Στο μεταναστευτικό τυχαίνει να έχουμε την ίδια άποψη με αυτή της Χρυσής Αυγής; Δηλαδή μας αρέσει να επιτιθέμεθα με αλυσίδες και ρόπαλα στους μετανάστες, να τους σφάζουμε με στιλέτα και να φερόμαστε βάρβαρα και βάναυσα όπως οι νεοναζί; Τόσο πολύ σε επηρέασε αυτή η εφαρμογή; Λοιπόν, ενώ αρχικά την είχα πάρει στην πλάκα, αρχίζω να υποψιάζομαι ότι είναι ύποπτος ο ρόλος της. Οι γείτονές μας εξ ανατολών, έχουν εδώ και χρόνια εκπονήσει ένα σχέδιο αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού της Ελλάδος, προωθώντας εκατομμύρια μεταναστών κάθε χρόνο. Μετατρέποντας την Ελλάδα σε χωματερή δυστυχισμένων ανθρώπων, δημιουργώντας γκέτο σε διάφορες γειτονιές. Γκέτο μειονοτήτων οι οποίες σε λίγα χρόνια θα εγείρουν παράλογες απαιτήσεις. Το αυτονόητο είναι να επιθυμεί κάποιος να μην είναι η χώρα του ξέφραγο αμπέλι. Όποιος όμως σκέφτεται το αυτονόητο, χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή αυτή συνοδοιπόρος των νεοναζί. Άρα, Έλληνες ανοίξτε τα σύνορα να μπαίνει ανεξέλεγκτα όποιος γουστάρει, διαφορετικά θα σας χαρακτηρίσουμε ακροδεξιούς ή ακόμη και ναζιστές. Τι έγινε; Ο γιαλός στράβωσε ή στραβά αρμενίζουμε; Πιάστηκα με το μεταναστευτικό γιατί είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο έξω πέφτει αυτή η εφαρμογή. Και σε άλλα ζητήματα σε στέλνει όπου να 'ναι, όπως η μπίλια στη ρουλέτα.
jorge (30.04.2012)
Γιάννη ηρέμησε, γιατί υπερβάλλεις.

Καταρχήν, οι ερωτήσεις για τους μετανάστες είναι μόλις ...4. Από τις 30. Επομένως παίζουν μικρό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Επομένως και ο πιο ρατσιστής να είσαι, πάλι δεν αρκεί αυτό για να σου βγάλει 50% Χρυσή Αυγή.

Υπάρχουν άλλες 26 ερωτήσεις, που δεν έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό.

Κατά δεύτερον, οι ερωτήσεις που απάντησες δεν μιλούν για τρόπους εφαρμογής. Σε ρωτάει για την ενσωμάτωση, για τα δικαιώματα των Ελλήνων, για την παροχή ασύλου και την πολυπολιτισμικότητα.

Ρωτάνε δηλαδή γενικότερα πράγματα σχετικά με τους μετανάστες. Σε αυτά, ίσως τυχαίνει να συμφωνείς με τη Χρυσή Αυγή, όπως ίσως και με άλλα κόμματα. Δεν είναι ντροπή να το παραδεχθείς (αν συμβαίνει).

Η σύγκριση γίνεται με τις επίσημες θέσεις των κομμάτων και όχι με τις πρακτικές που εφαρμόζουν.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως, να δούμε μία μία τις ερωτήσεις και να δούμε πως απαντάει ο καθένας.

Στην ερώτηση αν πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα δικαιώματα των Ελλήνων, τι απαντήσατε και γιατί; Εγώ απάντησα οτι Διαφωνώ, καθώς δε νιώθω οτι μου τα στερούν οι αλλοδαποί. Εσείς τι απαντήσατε; Γιάννη;
yiannisyiannis (01.05.2012)
Μικρό ρόλο αλήθεια; Απάντησε μόνο στις 4 αυτές ερωτήσεις και σε όλες τις άλλες επέλεξε δεν απαντώ. Δες τι αποτέλεσμα θα σου βγάλει μόνο απ' αυτές. Θα εκπλαγείς. Γιώργο το τεστ αυτό μπάζει από παντού.
jorge (01.05.2012)
Ε μα λογικό δεν είναι; Όταν δεν απαντάς σε 26 ερωτήσεις, λογικό δεν είναι να λάβει υπόψην μόνο τις 4 που απάντησες; Τι ακριβώς περίμενες;
yiannisyiannis (01.05.2012)
Όταν κάποιος σου απαντά στις 4 από τις 30 ερωτήσεις που του κάνεις, κατά τη γνώμη μου δεν είναι λογικό αλλά παράλογο να επιμένεις να του βάλεις ταμπελίτσα. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Δλδ σε περιοχές που υπάρχει έντονο πρόβλημα όπως στον άγιο Παντελεήμονα, με μόνο κριτήριο την εθνοκάθαρση και χωρίς να εξετάσουν οι κάτοικοι τπτ άλλο από την ιδεολογία και τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής, έφτασαν στο σημείο να εκλέξουν το Μιχαλονιάκο δημοτικό σύμβουλο.
jorge (01.05.2012)
Ωραία βρε Γιάννη μου, πες οτι σου έβγαζε στο τέλος ένα μήνυμα "Λυπούμαστε, αλλά με 4 ερωτήσεις δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα". Τότε να υποθέσω, θα ήσουν ευχαριστημένος;

Εδώ εξετάζουμε την εφαρμογή αυτή όταν γίνεται κανονική χρήση της, όταν δηλαδή κάποιος απαντάει στην πλειοψηφία των ερωτήσεων. Όχι όταν παίζει.
yiannisyiannis (01.05.2012)
Μα βρε Γιώργο μου το "Δεν απαντώ", είναι ή δεν είναι μια επιλογή την οποία σου την παρέχει η ίδια η εφαρμογή, όπως το "Συμφωνώ", "Διαφωνώ" κλπ; Δεν κάνεις κάποιο τρικ όταν επιλέγεις το "Δεν απαντώ"! Απλά έτσι απομονώνεις κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις και τσεκάρεις πως τις αξιολογεί.

Λοιπόν επειδή το τραβήξαμε αρκετά κι ο καθένας έχει την άποψή του, επιστρέφω στο πρώτο μου ποστ και κλείνω. Κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί σαν ένα παιχνίδι του τύπου με ποιο ζώδιο ταιριάζετε.

Πρώτον -πάντα κατά τη γνώμη μου- διότι αξιολογώντας ποιοτικά τις ερωτήσεις θεωρώ ότι αποκλείεται οι δημιουργοί της να κάθισαν και να μελέτησαν τις ιδρυτικές διακηρύξεις, τα καταστατικά, τις πολιτικές θέσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις και των 13 κομμάτων που αξιολογούν.

Δεύτερον, ακόμη και αν το έκαναν κι έβγαλαν ένα πενταπόσταγμα 30 ερωτήσεων, ο αριθμός αυτός είναι ανεπαρκής για να λειτουργήσει ως ιδεολογικό και προγραμματικό μέτρο σύγκρισης των κομμάτων.

Σεβαστές οι αντίθετες εκτιμήσεις :)
SouLRocK (01.05.2012)
μια χαρά δουλεύει με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι σου γίνεται ιδεολογικά κ ρεαλιστικά..
inkve (03.05.2012)
βασικα το τεστ ειναι αυτο που λεει οτι ειναι,,,πως βαση των απαντησεων σου κρινεται το αποτελεσμα...
ilio (04.05.2012)
Λίγο πολύ συμφωνώ με όσα είπατε παιδιά,το συγκεκριμένο τεστάκι είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο σύστημα.Εντάξει,δεκτό αλλά ας μην το δένουμε και κόμπο το όποιο αποτέλεσμα,έτσι;Επίσης είναι άνισο που δεν συμπεριλαμβάνουν θέσεις και άλλων μικρών κομμάτων,όπως το Δημιουργία Ξανά,του ΟΧΙ κλπ, (που αναφέρθηκαν) κρίνοντας όπως λέει από τις δημοσκόπησεις.Ποιες δημοσκοπήσεις;Είναι αξιόπιστες οι όποιες δημοσκοπήσεις;Δεν ισχύει ήδη ο αποκλεισμός από την δημοσιότητα κάποιων κομμάτων,ακόμα και στα διάφορα διαδικτυακά site που προβάλλει η σελίδα του yahoo για παράδειγμα;Όλη η ειδησιογραφία περί κομμάτων στρέφεται κυρίως στα μικρά κόμματα που ιδρύθηκαν από τα μεγάλα κόμματα (βλέπε Καμένος,Κατσέλη,Μπακογιάννη,Κουβέλης).Τα άλλα λες και δεν υπάρχουν!!!Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος γενικότερα δηλαδή; αλλά στην παρούσα φάση αυτό που θα ναι Οπότε,κατά την γνώμη μου,το καλύτερο που μπορεί να γίνει από εμάς είναι να κοιτάξουμε προσεχτικά τις θέσεις όλων των κομμάτων,ακόμα και των πιο μικρών και να αποφασίσουμε τελικά που θα δώσουμε την ψήφο μας.
jorge (04.05.2012)
Έτσι. Είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που δίνει αφορμή για σκέψεις και αναζητήσεις στο πρόγραμμα κάθε κόμματος. Κάτι που χρόνια είχαμε να δούμε. Καλή ψήφο.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
jorge
Jorge
από Ελευσίνα, Ελλάδα


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/jorge

πες το και editorial...

Tags

Army Internet Αντίο Ταξίδι Τεχνολογία dan brown βιβλία Funny Games giselle σκυλιά πλαταιές Inside MusicHeaven inside MusicHeaven έκθεση Τότε χιούμορ Μουσική Life radio ραδιόφωνο software τεχνολογία rock μουσική ταξίδι Roger Waters PinkFloyd DVD Scorpions συναυλία the wall roger waters dvd Websites Αrmy αντίο απόκριες αυτοκίνητο κοινωνία seat ibiza γρίπη διαγωνισμός τραγουδιού musicheaven διακοπές διάστημα αστροφυσική επιστήμονες έλληνες διαφήμιση internet online marketing εκλογές ΠΑΣΟΚ AdSense Google δικαστήριο κόμματα mprizas ψήφος δημιουργία ξανά Ζιζέλ border collie ζιζέλ θάνατος αρρώστια ιανός συνέντευξη ιστιοπλοΐα κάμπινγκ κατασκήνωση καλοκαίρι παραλία Αγία Άννα Αχλάδι κιθάρα κινηματογράφος ταινία life Κοινωνία projects νησιά εφορία μισθωτήριο συμβόλαιο ΔΟΥ ΜΜΕ οικονομία πολιτική κώφωση ποίηση Eurovision queen φυλακή πνευματικά δικαιώματα νταλάρας Ολυμπιακός champions league Κόκκαλης ποδόσφαιρο παιδεία σχολείο παραλίες Παράξενα radio musicheaven σίριαλ τηλεόραση αδέσποτα messi στατιστικά περί MusicHeaven Σφηνοπότηρα Παρίσι τραγούδια φωτιά καταστροφή



Επίσημοι αναγνώστες (41)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links