Παράθεση:
Το μέλος aragorn23984 στις 28-01-2010 στις 10:58 έγραψε...
Καλημέρα!!!Θελω να κάνω μια ερώτηση εδώ στο forum σχετικά με την αγορά λαμπάτου ενισχυτή...Βασικά δεν ξέρω ποσα watt πρέπει να πάρω, παίζω κυρίως σπίτι, όχι live και τέτοια(δυστυχώς no band...)...θέλω να είναι δυνατός γενικά, αλλα όχι να γκρεμίσει και το σπίτι!!!:) Σκεφτόμουν για κάποιον Orange ή Marshall ή Engl (γενικά παίζω ροκ, μέταλ...) και κάποια καμπίνα σχετική...Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει...!!!! Ευχαριστώ!!
[...] Λοιπόν, έχω ένα combo, εναν 50αρι Marshall (valvestate..)..Απλα όπως όλοι (νομίζω δλδ) επειδή έχω σαν χόμπι τη μουσική και γουστάρω "γκατζετακια", θέλω να πάρω και έναν λαμπάτο..Το ξέρω ότι πιθανότατα δεν αξιοποιήσω το 100% αλλα το γουστάρω...Απλά, επειδη δεν έχω παίξει με λάμπα, θέλω να ξέρω αν όντως η διαφορά στον ήχο με combo είναι τοσο μεγάλη...Αλλιώς κρατάω τον 50αρι κ δίνω τα φράγκα για κιθάρα:P
[...] Η αγορα δεν είναι άμεση, δεν σκοπεύω δηλαδή να τον αγοράσω αύριο...Το μπάτζετ λέω κάνα 1000αρικο πανω κάτω για την κεφαλή και κανα 500αρικο για καμπίνα...τωρα αμα βρώ και καμιά κεφαλή πιο φτηνή, δεν σημαίνει οτι θα πάρω την ακριβή....
|
Φίλε aragorn23984,
αν και δεν συνάδουν οι προδιαγραφές με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο delta66, ωστόσο αντιλαμβάνομαι πως του λόγου σου είσαι αρκετά μερακλής!
Οπότε έχουμε και λέμε, άποψή μου: Καλοί οι Randall, πολύ καλοί οι Engl, θαυμάσιοι οι Bogner, αλλά οι Εgnater, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη κατηγορία ως 30W, είναι ένα βήμα ή μάλλον άλμα μπροστά! (για 50W λαμπάτο ούτε να το σκέφτεσαι... θηρίο ανήμερο!)
Και τι εννοώ: όταν θα βλέπεις ή θ' ακούς για μερακλήδες που αλλάζουν λάμπες σε γαμάτα εργαλεία π.χ σε Bogner Alchemist 112 από dual 6L6 σε dual EL84 για πειραματισμούς με πιο βρεττανικό ήχο, θα σου 'ρχεται αυθόρμητα ένα μειδίαμα υπεροχής και ικανοποίησης, γιατί ο δικός σου λαμπάτος όχι μόνο θα φοράει και τις 4 λάμπες στην ενίσχυση (2 x 6L6 και 2 x EL84 μανίσιες) αλλά θα μιξάρει και το σήμα τους (!!!) παράγοντας πληθώρα συνδυασμών αμερικανο-βρεττανικού ήχου.
Στα ΣΥΝ, και οι απίθανες δυνατότητες ηχογράφησης είτε με την XLR output στην τελική(!) είτε με τον επιλογέα σίγασης για full power ηχογραφήσεις χωρίς την παραμικρή ενόχληση των γειτόνων. Και το κερασάκι ο variable wattage controller ή attenuator, ελληνιστί "επιλογέας μεταβλητής ισχύος", ο οποίος σου δίνει δυνατότητα επιλογής τελικής ισχύος οπουδήποτε ανάμεσα από 1W ως 30W, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός το πολύ να σου δώσει διακόπτες των 7/15/30W. Άντε τζαμάρισε ή ηχογράφησε μεταμεσονύκτια στα 7W και με το master στο 3... Σε πήραν αυτόφωρο!
Πρόταση:
1. Κεφαλή Egnater Rebel-30 (Thomann: 799 eu)
2. Καμπίνα Egnater Rebel-112X (Thomann: 259 eu)
Σύνολο (Thomann: 1058 eu)
Δες και κουστούμι EGNATER REBEL-30 HEAD BUNDLE1 (Thomann: 1050 eu) και τα 450 στον κουμπαρά...
Εδώ ένας μερακλής (αν και μάπα παίκτης) με δύο 20άρηδες Εgnaters για στέρεο γούστα!
Εδώ συγκριτικό του μικρότερου αδελφού Egnater Rebel 20 με τον Orange Tiny Terror, ένα ομολογουμένως πολύ καλό combo, τον οποίο ο Rebel 20 τον κάνει μια χαψιά! Ο πορτοκαλί ακούγεται σαν ψεύτικος μπροστά του...
Δες και στο επίσημο site

(Καλές ροκιές ό,τι κι αν επιλέξεις)
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Cenio στις 02-05-2010 22:28 ]