Από την πλευρά τη δική μου, ως μουσικολογικού ερευνητή, θα προσθέσω τα εξής που αφορούν το τραγούδι ''Μοναξιά Μου Όλα'', μιας και από αυτό ξεκίνησε το συγκεκριμένο topic.
Το «Μοναξιά Μου Όλα» είναι από τα πιο γνωστά κομμάτια της στιχουργού Όλγας Βλαχοπούλου, που έχει... ρεύμα σε όλες οι ηλικίες. Η ίδια είπε σχετικά:
- Αυτό το έγραψα ύστερα από μια ερωτική απογοήτευση. Δεν περίμενα πως θα αγαπηθεί τόσο πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τον οποίο το έγραψα τον κυνηγάει σαν κατάρα, γιατί κάποια στιγμή του είχα πει πως το τραγούδι ήταν γι' αυτόν.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έγραψε το δικό του μέρος σε μία παραλιακή λεωφόρο στη Νότια Γαλλία. Δανείστηκε το αυτοκίνητο του αδελφού του, το οποίο είχε χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες. Την ώρα που οδηγούσε, έπιασε μία καταρρακτώδη βροχή και έκανε στην άκρη. Εκεί, μέσα στο αυτοκίνητο και περιμένοντας να σταματήσει η βροχή, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έγραψε το «Μοναξιά Μου Όλα».
Ο Μάνος Ξυδούς είχε τότε εμμονή με τους Radiohead και το «Creep». Έψαξε λοιπόν να βρει το στούντιο που είχε ηχογραφηθεί το «Creep» (στην... Οξφόρδη!). Εκεί λοιπόν μετακόμισαν οι Πυξ Λαξ για μια βδομάδα (bed and breakfast και δεν συμμαζεύεται) και ηχογράφησαν το «Μοναξιά μου όλα».
Στην εκτέλεση που κυκλοφόρησε σε single συμμετείχε στα φωνητικά ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του είπε:
- Η συνεργασία μου με τους Πυξ Λαξ ήταν άψογη και αυτό φαίνεται από την απήχηση του τραγουδιού στον κόσμο. Μ’ αρέσει αυτό το πάντρεμα των δύο ειδών μουσικής. Ποτέ, όμως, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την προτίμηση του κόσμου σε κάθε τραγούδι.
Η εκτέλεση με τον αμανέ του Μάκη Χριστοδουλόπουλου δεν επετράπη να μπει και στο άλμπουμ "Στίλβη" από τον παραγωγό του Μάκη στην Λύρα, τον Άγγελο Σφακιανάκη, κι έτσι στο άλμπουμ συμπεριλήφθηκε μία ζωντανή ηχογράφηση. Αργότερα κυκλοφόρησε και remix από τους Βρετανούς Panic, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο CD single «Panic Feat. Pyx Lax» (EMI 888892).