...Πάνε κάποια χρόνια....θά τανε 1999 ....
Χειμώνας μέσα στον " υπόγειο ουρανό" του Γιάννη Αργύρη....
Οι " Εσπερίδες " με τον γράφων στη φωνή και το μέλος tasois στο πιάνο, επέμεναν να χαρίζουν " μουσική" απέναντι στο χάος της ιεράς οδού και των υπολοίπων μαγαζιών της εποχής...
Ο γραφικός κριτής των πάντων ( θαμώνων και μη ) Γιάννης Αργύρης με τη γαμψή μύτη και το αστείρευτο χιούμορ, καλωσορίζει στη μουσική μας συντροφιά τον Γιώργο ... όπως χαρακτηριστικά τον εγνώρισε στο κόσμο και σε εμάς....
Ένας χοντρούλης αλλά πολύ τρυφερός άνθρωπος με το κασκέτο του και με μια γλυκειά απαλή φωνή μας προτρέπει να ξεκινήσουμε σε ντο+ το " άκρη δεν έχει ο ουρανός " και παίρνει ενα απο τα μικρόφωνα της σκηνής.....
Προλογίζει ( όσο εμεις παίζαμε με το Τάσο την εισαγωγή ) ότι έχει πολύ καιρό να τραγουδήσει αλλά λίγο πολύ κάποιοι απο το κοινό θα ήξεραν το ονομά του και κάποια από τα τραγούδια που θα έλεγε ...
- " Με λένε Γιώργο Ζωγράφο και θα ήθελα να τραγουδήσουμε όλοι μαζί παρέα κάποια τραγούδια που παλιότερα με τίμησαν να τα πρωτοτραγουδήσω και ηχόγραφήσω ..." ...
Με το Γιώργο Ζωγράφο συνεργαστήκαμε περίπου 6 μήνες ... Ανεβαινε στη σκηνή και οι " εσπερίδες " πισογύριζαν λίγο στο χρόνο ... " Μικρό παιδί σαν ήμουνα ". " Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος ", " Άκρη δεν έχει ο ουρανός "....
Καλό ταξίδι ... ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ...
Μικρό παιδί σαν ήμουνα και πήγαινα σχολείο
μικρό παιδί
Στα μάτια είχα τη χαρά, στα χέρια το βιβλίο
μικρό παιδί
Όταν η βαρυχειμωνιά μου πάγωνε τα χέρια
στον ουρανό τα σήκωνα, να ζεσταθούν στ’ αστέρια
στον ουρανό τα σήκωνα, να ζεσταθούν στ’ αστέρια ...
Παιδί στα δεκατέσσερα, κλέψανε τη χαρά μου
μικρό παιδί
Στα μάτια είχα τη φωτιά, τον ήλιο στην καρδιά μου
μικρό παιδί
Όταν η βαρυχειμωνιά μου πάγωνε τα χέρια
στον ουρανό τα σήκωνα, να ζεσταθούν στ’ αστέρια
στον ουρανό τα σήκωνα, να ζεσταθούν στ’ αστέρια ..
Μικρό παιδί σαν ήμουνα και πήγαινα σχολείο
μικρό παιδί
Το γέλιο είχα συντροφιά, στα χέρια το βιβλίο
μικρό παιδί ....