ελληνική μουσική
    659 online   ·  210.857 μέλη

    Τα Charts Ελληνικής Μουσικής του MusicHeaven

    jorge
    18.03.2024, 22:25

    Κάθε εβδομάδα, τα Charts του MusicHeaven συνδέονται με το Spotify & αναλύουν τη μεταβολή στους followers (trending), τη δημοτικότητα (popular) & των αριθμό των followers των 1.000 πιο επιδραστικών Ελλήνων ερμηνευτών από το 1950 μέχρι και σήμερα.

    Οι καλλιτέχνες είναι χωρισμένοι σε 3 κατηγορίες: Η πρώτη κατηγορία, αυτή της πραγματικής μουσικής των συγκινήσεων, είναι η "Έντεχνο - Ροκ", η οποία περιλαμβάνει και άλλα είδη που θεωρούμε αυθεντικά. Η κατηγορία Mainstream έχει τους εμπορικούς καλλιτέχνες, ενώ η τρίτη κατηγορία εμφανίζεται καταχρηστικά, χωρίς να τη θεωρούμε κατηγορία μουσικής, λόγω των αριθμών της στο μέσο (Spotify).

    Στη σελίδα κάθε καλλιτέχνη θα βρείτε γραφικές παραστάσεις & άλλες πληροφορίες.

    Αναμένω τις παρατηρήσεις σας, καθώς η ενότητα για το επόμενο διάστημα θα είναι σε πιλοτική λειτουργία!

    https://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Charts


    jorge
    18.04.2024, 10:23
    Τα Charts τώρα και στην πρώτη σελίδα του MusicHeaven. Ποια η γνώμη σας;
    CHE
    20.04.2024, 06:13

    Δεν έχω πολυκαταλάβει τι ακριβώς απεικονίζει αλλά η κατηγοριοποίηση των καλλιτεχνών δημιουργεί ερωτηματικά, όπως π.χ. η Νατάσα Θεοδωρίδου που κατατάχθηκε στο έντεχνο, ενώ άλλες του ίδιου ύφους είναι στο Mainstream. Ο Πασχάλης Τερζής είναι στο Mainstream αλλά συνεργάστηκε με περισσότερους δημιουργούς του έντεχνου απ' ό,τι η Θεοδωρίδου. Το ίδιο ερωτηματικό ισχύει και για τον Θέμη Αδαμαντίδη. Έτσι, καταλαβαίνει κανείς ότι η Θεοδωρίδου είναι πιο... έντεχνη από τον Τερζή και τον Αδαμαντίδη. Το αναφέρω απλά ενδεικτικά ως παράδειγμα, αλλά κατανοώ ότι τα όρια του ενός ύφους και του άλλου είναι αρκετά θολά για να μπορέσει κανείς να κατατάξει κάποιους καλλιτέχνες που ακροβατούσαν κάπου στη μέση. Πάντως σε κάθε περίπτωση επικροτώ την προσπάθεια και την προβολή της. Στα επιμέρους θέματα έτσι κι αλλιώς όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές.


    freddieKrueger
    20.04.2024, 18:04

    Σωστή η παρατήρησή σου αγαπητέ Κων/νε...

    Μόνο η λίστα της trap ειναι ακριβης(αυτό έλλειπε να εβαζαν τον Πασχαλίδη στην ..τραπ )

    Κατά τ άλλα θα πρεπε να υπάρχει ξεχωριστή  κατηγορία που να διαχωρίζει το λαικο έντεχνο από το ελαφρολαικό κι όχι κάποιους καλλιτέχνες να τους χαρακτηρίζει αυθαίρετα ως έντεχνους ενώ άλλους ως Mainstream.

    Τι πάει να πει Mainstream άλλωστε;

    Ο όρος είναι ασαφής.

    Κατηγορία κοινών ακουσμάτων χωρίς ιδιαιτερότητες που θα τα κατέτασσαν κάπου αλλού;

    Τα "μπιτάκια" ή "χιτάκια" μιας εποχής;


    jorge
    21.04.2024, 18:21
    Η κατηγοριοποίηση θέλει δουλίτσα, αν υπάρχει κάποιος γνώστης για βοήθεια μετά χαράς :) Οι κατηγορίες θα μείνουν αυτές πάντως.