Παράθεση:
Το μέλος xifomaxos στις 09-05-2007 στις 07:36 έγραψε...
Παράθεση:
Δεν ξέρω κανένα αριστερό ή δεξιό Ομονοιάτη, Αποελίστα, Ανορθωσιάτη ή Απολλωνίστα που να μην σέβεται την Κυπριακή σημαία. Ούτε ξέρω δεξιό, που να έκαψε ποτέ την κρατική μας σημαία. Όμως γνωρίζω αριστερούς που να έχουν κάψει την εθνική μας σημαία, την Ελληνική |
|
Kρατική και εθνική σημαία και τρίχες κατσαρές! Είναι γνωστά τα αισθήματα απαξίωσης που τρέφουν οι περισσότεροι Κύπριοι για τους Έλληνες. Η επιμονή σας να θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους και διαφορετικούς από τους υπόλοιπους σας οδήγησε να ψηφίσετε "οχι" στην ένωση με την Ελλάδα. Παρόλα αυτά απαιτείτε να αναλάβει η Ελλάδα την προστασία σας και να πεθάνουμε γι εσάς και μετά δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, είμαστε διαφορετικά κράτη...
Επέτρεψαν οι Τούρκοι να εισέλθετε στα κατεχόμενα και εσείς τρέξατε αντί να διαδηλώσετε και τις θυσίες του Σολωμού και του Ισαάκ τις έχετε γράψει στις σόλες των υποδημάτων σας...
|
|
Καλημέρα μας!
Κάπου διάβασα ότι τα ξίφη δεν πρέπει να βγαίνουν από τη θήκη τους, χωρίς σκοπό και χωρίς να ξέρει ο ξιφομάχος το λόγο που ξεσπαθώνει. Εσύ τι λες για αυτό, αλήθεια;
Πάμε παρακάτω τώρα. Το θέμα ξεκίνησε από την προβληματική συμπεριφορά στα γήπεδα, που είναι μάλλον παγκόσμιο πρόβλημα, και καταπιαστήκαμε τώρα με το εθνικό πρόβλημα και για καλημέρα πίνουμε αντί για καφέ, τη δική σου πικρία, που δικαιούσαι να την πεις, αλλά όχι στο συγκεκριμένο τόπικ, μα δεν πειράζει.
Μιλάς για τους Κυπρίους που τρέχουνε στα κατεχόμενα για τουρισμό.Ναι μου τη δίνει και εμένα αυτή η συμπεριφορά των συγχωριανών μου, αλλά ξέρεις, πάντα γίνονται αυτά, διότι ο ιδωτισμός προωθείται περισσότερο από την συνείδηση. Και όχι μόνο στην Κύπρο. Τη Μικρά Ασία πως την χάσαμε, αλήθεια; Είναι ρε παιδί μου, αυτό παντοτινό πρόβλημα στον ελληνικό χώρο.Μαζί με τη διχόνοια.
Εκτός αν εσύ θεωρείς την Μικρά Ασία τούρκικα χωράφια και καλά μας κάνανε που μας πέταξαν στη θάλασσα. Το επισημαίνω, διότι κάτι μου στάθηκε όταν διάβασα το "μας" και το "σας". Αλήθεια, έτσι συμπεριφέρεσαι και στους άλλους νησιώτες; Ο διαχωρισμός που εσύ θέτεις, τί είναι δηλαδή; Σύμπλεγμα ανωτερότητας ή κατωτερότητας; "Να πεθάνουμε για εσας!" Αυτό έγραψες. ΕΛΕΟΣ!
Για την ιστορία θα σου παραθέσω ένα κείμενο ιστορικό και όχι αμπελοφιλοσοφικό.
"Το 1914 η Κύπρος ανακηρύσσεται τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας. Τον Οκτώβριο του 1915 η Αγγλία για να πείσει την Ελλάδα να μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ, προσέφερε την ένωση της Κύπρου. Ο δισταγμός της τότε κυβέρνησης του Ζαΐμη προκάλεσε την ανάκληση της προσφοράς. Από το 1918 ξεκινάνε προσπάθειες των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα, οι οποίες θα καταλήξουν στο λεγόμενο Κίνημα του Οκτωβρίου 1931. Ταραχές, διαδηλώσεις, διακηρύξεις ιεραρχών, φυλακίσεις και καταδιώξεις αναστατώνουν την Κύπρο. Το κίνημα του 1931 διαδέχεται η περίοδος της τυραννικής διοίκησης του Πάλμερ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα ανθελληνικά μέτρα χαλαρώνουν ώστε να προσεταιριστούν τον Κυπριακό λαό.
Το 1950 γίνεται δημοψήφισμα με το οποίο το 96% του πληθυσμού ψηφίζει την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Οι "δημοκρατικοί" και "φιλελεύθεροι" Άγγλοι, όπως ήταν αναμενόμενο δεν δέχτηκαν το αποτέλεσμα. Οι "καλοί μας σύμμαχοι" παρά τις θυσίες και τα βάσανα που υπέστη τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος εξαιτίας τους και παρά το αίμα που έχυσαν οι Κύπριοι στις ερήμους της Μέσης Ανατολής, δεν δέχτηκαν να πραγματοποιηθεί το όνειρο για την πολυπόθητη Ένωση. Τον Αύγουστο του 1954 η Ελληνική κυβέρνηση ξεκινάει προσπάθειες για να καταστήσει το Κυπριακό διεθνές ζήτημα. Φυσικά η διπλωματία δεν απέδωσε."
Και από άλλη πηγή: "Τότε η Εθναρχία της Κύπρου διοργανώνει το ενωτικό δημοψήφισμα στις 15 Ιανουαρίου 1950, όπου ο λαός της Κύπρου αξίωσε δια της υπογραφής του σε ποσοστό 97% την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα. Την ένωση ψήφισαν ακόμα και πολλοί Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι κ.α."
Ακολουθεί φυσικά ο αγώνας της ΕΟΚΑ 1955-59.
Και με το τέλος του, κάτι έγινε, τί; Περίοδος εκπτώσεων, δυστυχώς, για την οποία ευθύνονται πολλοί, και από την κυπριακή εθναρχία αλλά και από την ελληνική ηγεσία της εποχής. Αποφεύγοντας να αναφέρουμε ονόματα.
Θα πρότεινα, αν καίγεσαι τόσο, να διάβαζες λίγο περισσότερο, και αν θέλεις, να άνοιγες και σχετικό τόπικ. Διχόνοιας.
Καλημέρα παιδιά, και συγγνώμη για το τόσο δυσάρεστο κείμενο.