Με έναυσμα τα γραφόμενα του Δημήτρη (άσχετος), ο οποίος είναι αρκετά άσχετος ώστε μέσα από τις σχετικιστικές θεωρίες της ατομικής ασχετοσύνης των σχετικιστών που απαρτίζουν αυτήν την κοινωνία των ασχέτων, να ακουμπά τα όρια του σχετικότατου...
, θα προσπαθήσω να κατανοήσω τους εννοιολογικούς συνοδευτικούς προσδιορισμούς των κυνοβουλευτικών (έτσι δεν γράφεται κανονικά;) κομμάτων.
-Ν.Δ. ήτοι Νέα Δημοκρατία, αφού γνωρίσαμε την παλαιά κατά τη διάρκεια '67-'74, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τη νεότερη...
-ΠΑΣΟΚ ήτοι Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα: Σοσιαλισμός προέρχεται από το ρήμα socialize δηλαδή κοινωνικοποιούμαι. Την κοινωνικοποίηση την ανέβασε τουλάχιστον 4-5 επίπεδα με διαπροσωπικές αλληλοβοήθειες και συντεχνίες, που έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στις νέες γενιές.
-ΚΚΕ ήτοι Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος: με το γνωστό κομμουνιστικό σλόγκαν "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου"
-Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου: πολύ ογκώδης τίτλος για να περιγράψει το "ακολουθώ το ΠΑΣΟΚ"
-ΛΑΟΣ ήτοι Λαικός Ορθόδοξος Συνεγερμός: Ουδέν σχόλιον λόγω αυτοπροσδιορισμού και αυτο χλευασμού.
Επειδή υπάρχει μία τάση να συγχέουμε τη σάτιρα με τον επιστημονικό λόγο, επισημαίνω πως το παραπάνω κείμενο δεν μπορεί παρά να αποτελεί επιστημονικό απόφθεγμα (έλεος...).
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 23-07-2007 18:35 ]