ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Πειραματόζωα - Πεθαίνεις για να ζήσω

    StavmanR
    04.08.2007, 14:25
    "Αναθεώρηση νομοθεσίας για τα πειραματόζωα
    PATHFINDER
    Τετάρτη 12:11

    Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας καλείται να απολογηθεί για την μεταχείριση των πειραματόζωων, ενώ ταυτόχρονα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν σταδιακή αύξηση των ζώων που χρησιμοποιούνται σε ιατρικά πειράματα τα τελευταία χρόνια.

    Τα νέα της δίκης συμπίπτουν με την δημοσίευση στοιχείων τα οποία αποκαλύπτουν μια αύξηση στα πειράματα με ζώα το περασμένο έτος.

    Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα πειράματα αυτά αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την θεραπεία θανάσιμων ασθενειών.

    Μόνο το 2006 πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 3 εκατομμύρια πειράματα με ζώα, μια αύξηση 4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

    Η αύξηση αυτή είναι αντιπροσωπευτική της τεράστιας αύξησης που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα μεγαλύτερα νούμερα να αρχίζουν από το 1991.

    Ο υπουργός εσωτερικών Meg Hillier αναφέρει: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση όπου τα πειραματόζωα είναι η μοναδική επιλογή, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εξασφάλιση της ισορροπίας ανάμεσα στα δικαιώματα των ζώων και την επιστημονική εξέλιξη.»

    Ωστόσο, η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση της Ζωοτομίας (Buav) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατέθεσε ενάντια της κυβέρνησης για την μεταχείριση των πειραματόζωων.

    Η δικαιοσύνη λοιπόν καλείται να διατάξει το Υπουργείο Εσωτερικών να επανεξετάσει τους κανονισμούς της.

    Το 2005 υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως περίπου 100 εκατομμύρια ζώα σε ιατρικά πειράματα όλων των ειδών. Από αυτά, μόλις 30 νέα φαρμακευτικά σκευάσματα παρήχθησαν την ίδια χρονιά.

    Το 92% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται κατά την κλινική έρευνα σε ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η χρήση ζώων σε πειράματα έχει αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματική.

    Το περασμένο έτος υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 2,95 εκατομμύρια ζώα σε ιατρικά πειράματα στην Αγγλία, στη Σκοτία και Ουαλία.

    Η πλειοψηφία των πειραμάτων, 83%, συμπεριελάμβαναν ποντίκια, αρουραίος και άλλα τρωκτικά. Το υπόλοιπο 17% συμμετείχαν ψάρια (9%), πουλιά (4%) και ερπετά/αμφίβια (1%).

    Τα σκυλιά, οι γάτες και άλλα ανώτερα θηλαστικά προστατεύονται από ειδική νομοθεσία, Animals (Scientific Procedures) Act 1986. Τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό σε πειράματα.

    Ο καθηγητής Dominic Wells, από το Imperial College του Λονδίνου, αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του 4% στην αύξηση των γενετικά τροποποιημένων ζώων (GM).

    Η χρήση των γενετικά τροποποιημένων ζώων έχει τετραπλασιαστεί από το 1995. Το 2006 χρησιμοποιήθηκαν σε 1,04 εκατομμύρια ιατρικά πειράματα, μια αύξηση 8% από το 2005.

    Ο Alastair Kent, προϊστάμενος του Genetic Interest Group είπε ότι υπάρχουν καλά νέα για τους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις. Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Κάθε πείραμα μας φέρνει πιο κοντά στην μέρα που δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιούμε πειραματόζωα, επειδή γνωρίζουμε ήδη αρκετά για να δουλέψουμε με ασφάλεια με τους ασθενείς.»

    Η ένωση Buav και άλλες οργανώσεις συμφωνούν ότι η Βρετανική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την νομοθεσία όπως θα έπρεπε, αποτυγχάνοντας να διασφαλίσει την μείωση των πειραματόζωων που χρησιμοποιούνται στα ιατρικά πειράματα και τον περιορισμό των δεινών τους.»

    Οι αρχές που θα πρέπει να διέπουν κάθε πειραματισμό, τα 3R, υποτίθεται ότι ενισχύουν του κανονισμούς των εργαστηρίων. Η ιδέα η οποία είναι περίπου 50 ετών, εστιάζεται την μείωση της κακομεταχείρισης των ζώων και στην αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων.

    Ο νόμος του 1986 ήταν μια προσπάθεια για αναμόρφωση των νόμων που θα αφορούν τις πειραματικές δοκιμές με ζώα.

    Ο Michael Balls, επίτιμος καθηγητής ζωολογίας στο πανεπιστήμιο του Nottingham, αναφέρει: «Δεν πιστεύω ότι η συγκριμένη απόφαση θα γινόταν νόμος με τη σημερινή της μορφή εάν δεν ήλπιζαν όλοι στην πρόοδο που θα είχε συντελεστεί στα επόμενα 20 χρόνια.»

    Ο καθηγητής Balls, ο οποίος είναι διευθυντής του ιδρύματος Fund for the Replacement of Animals in Medical Experiments (Frame) για την ευημερία των ζώων, αναφέρει ότι είχε φτάσει πια ο καιρός για να επανεξεταστεί η νομοθεσία για τα εργαστηριακά πειράματα.

    Η αναθεώρηση της δικής πρόκειται να ξεκινήσει στην Τετάρτη στο ανώτατο δικαστήριο ενώ τα το Υπουργείο Εσωτερικών αντιτίθεται έντονα στις δηλώσεις της οργάνωσης Buav.

    Ωστόσο ο Michelle Thew, από την Buav, αναφέρει: «Η κυβερνητική στρατηγική στο τομέα της χρήσης ζώων για ιατρικούς σκοπούς είναι ελαττωματική.»

    «Το Υπουργείο Εσωτερικών αυτή την εβδομάδα κατηγορείται για αδιαφορία προς το καθήκον της για την διασφάλιση της ευημερίας των ζώων ενώ ταυτόχρονα αποκρύπτει στοιχεία από το κοινό σχετικά με το νούμερο των ιατρικών πειραμάτων που διενεργούνται στη χώρα.»
    Οι εναλλακτικές μέθοδοι

    Το 2009 είναι η χρονιά κατά την οποία –όπως όλα δείχνουν– θα απαγορευθεί ολοκληρωτικά η χρήση πειραματοζώων στα πειράματα της βιομηχανίας καλλυντικών, χημικών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και η χρήση τους σε ελέγχους τοξικότητας.

    Αντίστοιχα, η χρήση εναλλακτικών μεθόδων ελέγχου και πειραματισμού αναμένεται να επηρεάσει ακόμα και τη βασική επιστημονική έρευνα που στοχεύει στην παραγωγή φαρμάκων.

    Ο John Richmond αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για την άμεση εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων πειραματισμού που θα απαλλάσσουν από την χρήση των ζώων.

    Πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Ε.Ε. επικύρωσε πέντε ακόμα νέες εναλλακτικές εργαστηριακές μεθόδους ελέγχου προϊόντων.

    Οι νέες αυτές τεχνικές θα εφαρμοσθούν σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το υγρό πλυσίματος των πιάτων, κρέμες προσώπου και χιλιάδες ακόμα βιομηχανικές χημικές ουσίες.

    Ένα από τα τεστ μιμείται το ανθρώπινο δέρμα και τις αντιδράσεις του στα χημικά με τόση ακρίβεια ώστε ήδη υιοθετείται ως στάνταρ προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται κουνέλια γι' αυτό τον λόγο (περίπου 20.000 ετησίως).

    Δύο τεστ από τα πέντε ελέγχουν αποτελεσματικά τους ερεθισμούς των ματιών, ενώ ένα τεστ πρόβλεψης αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων θα σώσει τη ζωή 240.000 ποντικών ετησίως.

    Το National Centre for the Replacement, Refinement and Reduction of Animals in Research (NC3Rs) έχει οργανώσει μια έρευνα για τους επιστήμονες που χρησιμοποιούν ζώα στην έρευνα τους.

    Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι ο προσδιορισμός της γνώσης που έχουν οι επιστήμονες για την αρχή των 3R και του τρόπου με τον οποίο την χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους έρευνα.

    Ειδήσεις από BBC. "



    Είναι χρηστό ήθος της σύγχρονης επιστήμης να θυσιάζεις ζωή για να κερδίσεις χρόνια;
    loussi
    04.08.2007, 21:03
    Αχρηστα πραγματι!
    Πάρα πολύ συχνά, η εμπιστοσύνη στις ζωικές δοκιμές έχει αποδειχθεί επικίνδυνη ή παραπλανητική.Για παραδειγμα για δεκαετίες, και μέχρι αυτήν την ημέρα, οι ζωικοί πειραματιστές έχουν εξετάσει τα τσιγάρα και τα συστατικά τους στα ζώα. Έχουν αναγκάσει τους πηθηκους τα σκυλιά, τα κουνέλια, και τους αρουραίους για να αναπνεύσουν το συγκεντρωμένο καπνό τσιγάρων για να καθορίσουν ποια ειναι τα αποτελέσματά του. Εντούτοις, μετά από όλες αυτές τις δεκαετίες έρευνας, τα αποτελέσματά τους συνεχίζουν να είναι «αναποτελεσματικά» επειδή μερικά είδη υφίστανται τα αρνητικά αποτελέσματα ενώ άλλοι δεν δοκιμάζουν οποιαδήποτε προβλήματα υγείας.
    Επιπλεον,μέσω των φόρων, των δωρεών, και της ιδιωτικής χρηματοδότησης, Αμερικανοί έχουν ξοδεψει σχεδόν $200 δισεκατομμύρια στην έρευνα καρκίνου από το 1971. Εντούτοις, περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί πεθαίνουν του καρκίνου κάθε έτος.Ο Richard Klausner, πρώιν αρχηγός του εθνικού ιδρύματος καρκίνου (NCI), έχει παρατηρήσει, "η ιστορία της έρευνας του καρκίνου είναι μια ιστορία της θεραπείας του καρκίνου στο ποντίκι. Έχουμε θεραπεύσει τον καρκινο στα ποντικια για δεκαετίες και απλά δεν ελειτούργησε στους ανθρώπους".

    Η διοίκηση φαρμάκων (FDA) σημείωσε ότι μόνο 8 τοις εκατό όλων των φαρμάκων που περνούν τις ζωικές δοκιμές περνανε στην ανθρώπινη αγορά.Το Vioxx, Phenactin, ε-Ferol, Oraflex, Zomax, Suprol, και Selacryn είναι μερικά από τα φάρμακα που έπρεπε να αποσυρθουν από την αγορά τα τελευταία χρόνια επειδή σκότωσαν ή έβλαψαν σοβαρά χιλιάδες άνθρωπους. Παρά τις αυστηρές ζωικές δοκιμές, τα φάρμακα συνταγών σκοτώνουν 100.000 ανθρώπους κάθε έτος.

    Οι ανθρώπινες κλινικές μελέτες, τα πτώματα, και οι προσομοιωτές υπολογιστών είναι πιό αξιόπιστοι, ακριβέστεροι, λιγότερο ακριβοί, και πιό ανθρωπιστικοί από τις ζωικές δοκιμές. Οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει τα ανθρώπινα κύτταρα εγκεφάλου για να αναπτύξουν έναν πρότυπο «microbrain» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μελετη όγκου . Μπορούμε τώρα να εξετάσουμε τον ερεθισμό στις πρωτεϊνικές μεμβράνες, να παραγάγουμε τα εμβόλια από τους ανθρώπινους ιστούς, και να εκτελέσουμε τις δοκιμές εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας τα δείγματα αίματος αντί της δολοφονίας των κουνελιών.

    StavmanR
    05.08.2007, 00:49
    loussi
    loussi
    05.08.2007, 00:53

    Liza32
    24.08.2007, 10:17
    Πως μπορεί κανείς να αποκαλείται άνθρωπος τη στιγμή που φτάνει στα άκρα για το δήθεν καλό; Τα καημένα τα ζωάκια δεν έχουν ψυχή;Αν είναι να αφερείται μια ζωή για να προχωρήσει η ιατρική αν είναι να υποφέρει μια ζωή,για να βρεθεί λύση για ενα χρόνιο πρόβλημα καλύτερα να μη βρεθεί ποτέ. Διότι είναι έγκλημα να προσποιείσαι οτι είσαι άνθρωπος και την άλλη στιγμή να κάνεις απάνθρωπες πράξεις! Κανονικά θα έπρεπε να καταργηθούν τα πειράματα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γιατί οι αρμόδιοι εθελοτυφλούν απέναντι σε ενα τόσο σοβαρό πρόβλημα;
    renabill
    28.09.2007, 16:29
    Παιδιά προσφατα είδα φωτογραφίες απο πειραματόζςα και είναι εντελώς φρικιαστικό! Και πριν ήμουν κατά των πειραμάτων αυτών αλλά τώρα ακόμα πιο πολύ. Το θέμα είναι ότι με αυτά που μας ταϊζουνε μας 'έχουν κάνει και μας πειραματόζωα και δεν το χουμε καταλάβει ακόμα. Μας προκαλούν καρκίνους και άλλες αρρώστιες για να πλουτίζουν με τα φάρμακα που θα μας δώσουν(αν τα βρούν ποτέ) γιατί μέχρι τώρα παίζουν με τη ζωή μας.
    Hastaroth
    29.09.2007, 01:46
    Δέν είναι μόνο τά ζώα που βασανίζονται κατά την διάρκεια πειραμάτων,αλλά και αυτά που χρησιμοποιούνται ώς "πηγές πρώτης ύλης" κυρίως γιά την παραγωγή αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται στην έρευνα αλλά καί στην διαγνωστική.Τά αντισώματα αυτά θά μπορούσαν να παραχθούν και από φυτά (είναι τά λεγόμενα plantibodies,υπάρχει δέ μιά εταιρεία που παράγει τέτοια αντισώματα σέ μιά φυτεία αραβοσίτου),ή ακόμα και από καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων.

    Είναι επίσης τά λεγόμενα "διαγονιδιακά" ζώα (transgenic animals),δηλαδή ζώα στά οποία εισάγονται ανθρώπινα γονίδια,μέ σκοπό να μελετηθή η δράση τών γονιδίων αυτών αλλά ακόμα και να παράγωνται ώς προϊόντα τού μεταβολισμού τών ζώων αυτών διάφορες ουσίες που μπορεί να χρησιμοποιούνται ώς φάρμακα γιά τόν άνθρωπο.Πέρα από το γεγονός οτι τά ίδια αυτά τά ζώα υποφέρουν καθ'όλη τη διάρκεια τής ζωής τους,γιά κάθε ένα τέτοιο ζώο που "πετυχαίνει",θανατώνονται περίπου άλλα 50-60 στά οποία η εισαγωγή τού γονιδίου δέν επιτυγχάνεται......

    Δυστυχώς,όπως αναφέρεται και στο άρθρο που δημοσίευσε η mnk,στην Ελλάδα ακόμα δέν έχουμε ενσωματώσει την σχετική οδηγία που,τουλάχιστον,απαγορεύει τά πειράματα σέ ζώα γιά τόν έλεγχο τών καλλυντικών.Ομως,μόνο μέ την υιοθέτηση αντικινήτρων θά επέλθη κάποια στιγμή η πλήρης κατάργηση τών πειραμάτων σέ ζώα.Παράλληλα θά πρέπη να δίνωνται κίνητρα σέ όσους ερευνητές χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους στίς οποίες δέν χρησιμοποιούνται ζώα.....
    oulion
    02.10.2007, 18:01
    Εαν βρεθει καποιος αλλος τροπος να δοκιμαζονται και να χρησιμοποιουνται τα φαρμακα αρχικα,τοτε να σταματησει αυτη η κατασταση...Τοσα χρονια ομως δεν εχει βρεθει κατι αλλο να εξυπηρετει τις συγκεκριμενες αναγκες της επιστημης...
    Hastaroth
    07.10.2007, 12:12
    Παράθεση:

    Το μέλος oulion στις 02-10-2007 στις 18:01 έγραψε...

    Εαν βρεθει καποιος αλλος τροπος να δοκιμαζονται και να χρησιμοποιουνται τα φαρμακα αρχικα,τοτε να σταματησει αυτη η κατασταση...Τοσα χρονια ομως δεν εχει βρεθει κατι αλλο να εξυπηρετει τις συγκεκριμενες αναγκες της επιστημης...



    Υπάρχουν τρόποι μέ τους οποίους θα μπορούσε να αποφευχθή η χρήση ζώων στην έρευνα γενικώτερα.Εδικά σε ό,τι αφορά την έρευνα γιά νέες φαρμακευτικές ουσίες υπάρχουν τεχνικές σχεδιασμού φαρμάκων,όπως η π.χ.υπολογιστική χημεία,μέθοδοι QSAR κλπ.

    Υπάρχουν επίσης μέθοδοι μέ τίς οποίες ερευνάται ο συσχετισμός τής δράσης/ύπαρξης διαφόρων βιολογικών μορίων μέ ασθένειες όπως π.χ. ο καρκίνος,χρησιμοποιώντας δείγματα από ασθενείς.Τέτοιες εργασίες δημοσιεύονται συχνά σέ διάφορα επιστημονικά περιοδικά,όμως θά μπορούσε να γίνεται πιό συστηματική και διευρυμένη επεξεργασία τέτοιων στοιχείων.Αλλωστε,σέ μία ασθένεια,τό "πείραμα" έχει ήδη γίνει πάνω στον ασθενή από την ίδια την φύση καί αυτό που μένει στον ερευνητή είναι νά βρή τον κατάλληλο τρόπο να συλλέξη τίς πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στην εύρεση τής αιτίας τής νόσου και μετέπειτα στην επινόηση τής θεραπείας της.

    Γιά παράδειγμα,θά μπορούσε να σχεδιαστή μιά διαδικασία κατά την οποία ακόμα και οι ασθενείς μέ Altzheimer στά πρώτα στάδια θά καταγραφόντουσαν (από τους γιατρούς τους) και θά μπορούσαν να δώσουν δείγματα (βιοψίες),αντί να "βολευτούν" οι ερευνητές με την εύκολη "λύση" τού νά πάρουν π.χ. ένα υγιές ποντίκι,νά τού καταστρέψουν τον εγκέφαλο "αναπαράγοντας" την εκδήλωση τής νόσου καί να τό έχουν έτσι να υποφέρη γιά νά κάνουν αυτοί τίς παρατηρήσεις τους (καί μετά φυσικά να το σκοτώσουν γιά να πάρουν τίς βιοψίες)......
    Paraskevikefalonia
    30.01.2008, 22:53
    Συμφωνώ με εσάς είναι απάνθρωπο... αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει...
    NoExit
    30.01.2008, 23:58
    Παράθεση:

    Το μέλος Paraskevikefalonia στις 30-01-2008 στις 22:53 έγραψε...

    Συμφωνώ με εσάς είναι απάνθρωπο... αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει...



    Τι εννοείς κάποιος πρέπει να το κάνει;;;
    Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να γίνει μια έρευνα και κάποια άτομα ανέφεραν μερικούς.
    PashalinaMakia
    31.01.2008, 00:31
    Παιδιά ένα ξέρω:οτι και τα ζωάκια έχουν ψυχούλα.Τι νομίζουν?Πως δεν πονάνε?
    Έναν σκύλο κι έναν γάτο έχω και διάβασσα αυτά που παραθέσατε πιο πάνω κι ανατρίχιασα..
    Τελικά ο άνθρωπος πλασμένος για απανθρωπιές είναι...
    alex4you
    27.03.2009, 21:41

    Δυστυχώς και δέν χαίρομαι που το λέω έτσι είναι σήμερα οι αδύναμοι πεθαίνουν στα χέρια των δυνατών.Σε χέρια που παλιότερα έπλαθαν πηλό τώρα προκαλούν ανεπανόρθωτο πόνο.Βρήκαμε την εύκολη λύση οι ανώτεροι-μαλ*****.Αλλά δυστυχώς είναι απαραίτητο για τη δοκιμή π.χ κολόνιας η τη θερπεία ιού.........

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ δεν μας αξίζει να κυριαχούμε στόν κόσμο---------δέν μας αξίζει να υπάρχουμε


    deathminor88
    27.03.2009, 22:59

    Ελπίζω να μην χρησιμοποιείς φάρμακα όμως, ούτε κολώνιες ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, να μην τρώς ούτε κρέας αλλά ούτε και φυτά γιατί και αυτά ζωντανοί οργανισμοί είναι.

    Πάντα ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ επιβάλλεται στους πιο αδύναμους. Όχι μόνο σήμερα. Έτσι λειτουργεί η φύση! Πολλά από αυτά που κάνουμε είναι απαράδεκτα, αλλά πολλά είναι απαραίτητα και τα περισσότερα τα κάνουμε επειδή μπορούμε να τα κάνουμε.

    Ας σταματήσει ο κάθε ψευτοακτιβιστής να μιλάει έτσι. Ή είσαι η δεν είσαι, όχι κάπου στην μέση.

    Το κορυφαίο είναι ότι σε όποιο τρόπο και να καταφεύγουμε πάντα θα υπάρχει κάτι το ΟΧΙ σωστό ηθικά και πάντα κάποια ομάδα που θα ξεσηκώνεται και θα αντιδρά (πχ για την κλωνοποίηση, τα βλαστοκύτταρα κλπ) 

     


    alex4you
    28.03.2009, 11:21

    Παράθεση:

    Το μέλος deathminor88 στις 27-03-2009 στις 22:59 έγραψε...

    Ελπίζω να μην χρησιμοποιείς φάρμακα όμως, ούτε κολώνιες ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, να μην τρώς ούτε κρέας αλλά ούτε και φυτά γιατί και αυτά ζωντανοί οργανισμοί είναι.

    Πάντα ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ επιβάλλεται στους πιο αδύναμους. Όχι μόνο σήμερα. Έτσι λειτουργεί η φύση! Πολλά από αυτά που κάνουμε είναι απαράδεκτα, αλλά πολλά είναι απαραίτητα και τα περισσότερα τα κάνουμε επειδή μπορούμε να τα κάνουμε.

    Ας σταματήσει ο κάθε ψευτοακτιβιστής να μιλάει έτσι. Ή είσαι η δεν είσαι, όχι κάπου στην μέση.

    Το κορυφαίο είναι ότι σε όποιο τρόπο και να καταφεύγουμε πάντα θα υπάρχει κάτι το ΟΧΙ σωστό ηθικά και πάντα κάποια ομάδα που θα ξεσηκώνεται και θα αντιδρά (πχ για την κλωνοποίηση, τα βλαστοκύτταρα κλπ)

     



    ωραία ας κάτσουν κάποιοι να χάβουν αμάσιτα ότι γίνεται το να σχολιάζεις κάτι δεν σημαίνει ότι είσαι εναντίον του ή ότι κοιτάς μόνο τα αρνητικά του.Είπα εγώ ο ίδιος ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι απαραίτητα αλλά σίγουρα υπάρχει μια λύση(μόνο που κοστίζει σίγουρα).Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Ίσως να μην το εξέφρασα σωστά


    inkve
    28.03.2009, 15:03

    η χρηση ζωων σε πειραματα εχει οδηγησει την επιστημη σε μεγαλες ανακαλυψεις...

    φυσικα για να γινει μια ανακαλυψη πεθαινουν καποιες εκατονταδες ισως και χιλιαδες ζωα κατα την διαρκεια των οποιων πειραματων....παντα αλλωστε θυσιαζονται καποιοι(ζωα η ανθρωποι)

     

    σιγουρα θα μπορουσε να μειωθει ο αριθμος των πειραματοζωων σε καποιους τομεις ερευνων και πειραματων καθως ηδη υπαρχουν πολλες αποδεδειγμενες εναλλακτικες θεραπειες(ακομα και για τον καρκινο αλλα το παιχνιδι της φαρμακοβιομηχανιας ειναι πολυ χοντρο στις πλατες μας)

     

    η τεχνολογια και η γνωση δηλαδη υπαρχει ωστε να μειωθει ο αριθμος θανατων,οχι ομως  για να σταματησει εντελως...

     

     

     

     

     

     

     


    konvoulis
    28.03.2009, 20:56

    Παρα πολυ καλο!!!:)


    deathminor88
    29.03.2009, 19:51

    Παράθεση:

    Το μέλος alex4you στις 27-03-2009 στις 21:41 έγραψε...

    Δυστυχώς και δέν χαίρομαι που το λέω έτσι είναι σήμερα οι αδύναμοι πεθαίνουν στα χέρια των δυνατων

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ δεν μας αξίζει να κυριαχούμε στόν κόσμο---------δέν μας αξίζει να υπάρχουμε



    Τα είπες τα παραπάνω ή όχι?

    ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν, είναι και θα είναι, σε όλα τα στάδια της ζωικής κλίμακας.

    Επίσης μας αξίζει να "κυριαρχούμε" στον πλανήτη γιατί είμαστε οι μόνοι που αναπτύξαμε την νοημοσύνη για να το κάνουμε. Το κακό είναι ότι δεν αναπτύξαμε και την αισθητική...


    StavmanR
    30.03.2009, 12:05

    Παράθεση:

    Το μέλος alex4you στις 27-03-2009 στις 21:41 έγραψε...

    Δυστυχώς και δέν χαίρομαι που το λέω έτσι είναι σήμερα οι αδύναμοι πεθαίνουν στα χέρια των δυνατών.Σε χέρια που παλιότερα έπλαθαν πηλό τώρα προκαλούν ανεπανόρθωτο πόνο.Βρήκαμε την εύκολη λύση οι ανώτεροι-μαλ*****.Αλλά δυστυχώς είναι απαραίτητο για τη δοκιμή π.χ κολόνιας η τη θερπεία ιού.........

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ δεν μας αξίζει να κυριαχούμε στόν κόσμο---------δέν μας αξίζει να υπάρχουμε


     

    Η πρώτη παράγραφος είναι όμορφα δομημένη, με κάποιες ενστάσεις στους όρους αδύναμοι και δυνατοί.

    Σχετικά με τη δεύτερη:

    δεν κυριαρχούμε σε τίποτα πραγματικά, καθώς είμαστε άμεσα εξαρτημένοι από το περιβάλλον μας. Όσο ελεγχόμενο κι αν νομίζουμε ότι είναι το δεύτερο, η ύπαρξή μας κρέμεται από ένα ...χασμουρητό του.

    Τοποθετήσαμε εαυτούς στην κορυφή της γνωστής τροφικής αλυσίδας του πλανήτη μας, που σημαίνει ότι είμαστε οι θηρευτές των υπολοίπων. Ακόμα κι αυτή η διαπίστωση μας εξισώνει με την υπόλοιπη πανίδα, καθώς μας ισοπεδώνει -σε λειτουργικό επίπεδο- σε ένα αυστηρό πλαίσιο βασικών ενστίκτων. Στην πραγματικότητα, η τροφική αλυσίδα είναι οριζόντια ανακύκλωση κι όχι κατακόρυφη πυραμίδα. Δεν υπάρχει κορυφή του συστήματος, αλλά εσωτερική φυσική συνέπεια αλληλεπίδρασης. Κι εμείς αποτελούμε καθημερινή τροφή μικρο-οργανισμών, μέσω των οποίων υπάρχει η συνέχεια της ζωής.

    Το άν αξίζει να υπάρχουμε, θα το δείξει το μέλλον. Η κρίση του, εικάζω πως θα είναι αυστηρότερη από οποιαδήποτε βιβλική περιγραφή. Εξαρτάται από το "πόσο ακόμα θα ανεχτεί η πλάση την υπεροψία μας".

    Περνάμε μία νηπιακή ηλικία ως ανθρωπότητα. Μωρέψαμε. Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά που πειραματίζονται με τα πάντα γύρω τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους. Ας αφήσει κάποιος ανεξέλεγκτο ένα 3χρονο παιδί στο σπίτι κι ας υπολογίσει τις πιθανότητες να το βρει ζωντανό όταν επιστρέψει...

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 30-03-2009 17:48 ]


    alex4you
    31.03.2009, 16:07

    οκ το έθεσα λάθος!!!!!αλλά δεν νομίζω ότι η ανώτερη νοημοσύνη μας βοήθησε ιδιαίτερα ίσως στη κλίμακα των ζώων να είμαστε στο τέλος!!!!!!!

    deathminor διάβασε το βιβλίο "το σμήνος" άνοιξε καμιά σελίδα στο ίντερνετ και δές ότι είμαστε το πιο καταστροφικό είδος στον πλανήτη.Σταμάτηστε αυτή τη λογική χίτλερ-σκοτώνω επειδή είμαι ανώτερος.-ψάξε να δείς τι έγινε στα νησιά του πάσχα-

    Λέγοντας ότι κυριαρχούμε εννοούσα στα έμψυχα είδη κακός αλλά έτσι είναι το παρελθόν διδάσκει αλλά δεν βλέπουμε τίποτα.

    Στον επόμενο διαγωνισμό έκθεσης δεν θα συμμετάσχω μιας και έχω μόνο όμορφα δομημένες παραγράφους.αλλά ξέχασα εδώ είναι site!!!!!!!ΝΑ πρωσέχο κε τα ορθωγραφήκα  μύπος?


    -----------------
    Όταν μιλάς στον Θεό είναι προσευχή όταν ο Θεός σου μιλάει είναι σχιζοφρένεια!...i'm alex

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : alex4you στις 31-03-2009 16:10 ]