Kαλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλα τα παιδιά Αθήνα, Θεσσαλονική και σε όλη την Ελλάδα!!
Εγώ είδα τη Τροία και μάλιστα πήγα όταν είχε πρεμιέρα..
Εδώ και 1 μήνα άρχισα να διαβάζω την Ιλιάδα απ' το σχολικό βιβλίο όχι με αφορμή το έργο αλλά λόγω δικιάς μου προσωπικής αναζήτησης..
Επειδή στο σχολείο μας διδάξαν προχείρως και επιδερμικώς αυτό το θείο Έπος τώρα σε αυτή την ηλικία είχα ξεχάσει μέχρι και το όνομα του Αχιλλέα(!)
Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω τους παραγωγούς αλλά και όλους σας είναι τι στο καλό παρουσιάζει το έργο αυτό..
Παρουσιάζει το Ομηρικό Έπος? ή παρουσιάζει τον πραγματικό πόλεμο των Ελλήνων έναντι των Τρώων?
Κι αυτό γιατί αν θέλει να παρουσιάσει την Ιλιάδα τότε θα νεκραναστηθεί ο Όμηρος και θα μας κυνηγήσει όλους! Από που να αρχίσω και που να τελειώσω?
Ο Αγαμέμνονας παρουσιάζεται ένας άσχημος, άξεστος, χοντράνθρωπος χωρίς τιμή και υπόληψη.. Οι Ομηρικές περιγραφές άλλα μας λένε..
Όσο για τον Μενέλαο.. Καλά.. Τον υποδύεται ένας χοντρός (έπαιζε και στο Braveheart) πιο πολύ με Ιρλανδό μοιάζει.. Παρουσιάζεται χειρότερος και από τον Αγαμέμνονα.. Σαν ένα τύρρανο που έιχε την ωραία Ελένη σκλάβα! Στον Όμηρο αναφέρεται οτι αγαπιόντουσαν και οτι ήταν έντιμος άνθρωπος με αρχές..
Γενικά δυστυχώς οι Έλληνες παρουσιάζονται βάρβαροι και άπονοι.. Οι Τρώες είναι οι αθώες περιστερες, οι οικογενειάρχες.. Λίγο να διαβάσετε τον Όμηρο οι περιγραφές ειναι εκ διαμέτρου αντίθετες
Η μάχη Πάρη-Μενελάου το γέλιο! Ο Μενέλαος δεν σκοτώνεται ούτε από τον Εκτορα ούτε από κανέναν.. Ο Πάρης δεν τρέχει στον Έκτορα αλλα τον φυγαδεύει η θεά Αφροδίτη (αν θυμάμαι καλά)
Ο Αίαντας δεν πεθαίνει στη μάχη αλλά αυτοκτονει.. Ο Αχιλλέας δεν σκοτώνεται από τον Πάρη..
Η Σπάρτη παιδιά είναι παραθαλάσσια? Μήπως δείχνει το Γύθειο? Οι Σπαρτιάτες έιχαν χανούμισες χορεύτριες????
Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει παρέμβαση των θεών.. Στην Ιλιάδα έχουμε συνεχώς παρέμβαση
Ο στόλος (έχει πολύ γέλιο αυτό) έφτασε σε 2 λεπτά στη Τρόια χωρίς να συναντήσει εμπόδια(!) Τι είχανε εξωλέμβιες μηχανές 300αρες της Yanmar κ φτάσανε?Όλοι ξέρουμε για τη θυσία της Ιφιγένειας κτλ κτλ
Δεν γράφω άλλα γιατί θα θέλετε να δείτε την ταινια.. Είναι ακόμα πάρα πολλά..
Ξέρετε τελικά δεν μπορεί ένα έπος να χωρέσει σε 3 ώρες έργο.. Εδώ στον ¶ρχοντα των δαχτυλιδιών γυρίστηκε τριλογία ενω η Ιλιάδα σε 3 ώρες τελειώνει.. Τι να πω το Hollywood έκανε πάλι το αμερικάνικο θαύμα του..
Ε βέβαια όταν κανένας πνευματικός άνθρωπος δε βγαίνει να μιλήσει και να υπερασπιστεί την ιστορία μας και τη πνευματική μας κληρονομιά καλά να πάθουμε..Είμαστε απ΄ότι φαίνεται ανάξιοι να κρατήσουμε αυτό το θησαυρό αναλλοίωτο.. Αλλά κ εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν ξέρουμε την ιστορία.. Ρωτάω απο εδώ και από εκεί και μου λένε "δεν θυμάμαι τίποτα από Ιλιάδα αφού αντέγραφα εκείνη την ώρα μαθηματικά" και άλλα σχετικά.. Εκπαιδευση = Κουλούρι στη Χώρα μας.. Τελευταίοι στις επενδύσεις για την εκπάιδευση.. (και εκει...)
Τα υπόλοιπα πείτε τα εσεις..