Πιστεύεται στην έκτη αίσθηση μια ακόμα δύναμη του ανθρώπινου εγκέφαλου?
Κατά βάση έκτη αίσθηση είναι η δυνατότητα κάποιων ανθρώπων να μπορούν να ‘βλέπουν’ κάποια κατάσταση η κάποιο γεγονός το όπιο θα συμβεί στο μέλλων,
επίσης κάποια άτομα ισχυρίζονται ότι βλέπουν άτομα τα οποία έχουν φυγή από την ζωή
και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Η επιστήμη δεν αναγνωρίζει την έκτη αίσθηση σαν κάτι πραγματικό όπου κατέχει ο άνθρωπος επειδή δεν υπάρχουν η κατάλληλες βάσεις και απόδειξης και μια σχετική θεωρία όπου να το αποδεικνύει σαν ανθρώπινη δύναμη, κάποιοι άνθρωποι όπου έχουνε βίωση τις παραπάνω καταστάσεις θεωρούνται από την επιστήμης της ψυχολογίας ότι έχουν κάποιο πρόβλημα με τον εγκέφαλο τους και έχουν περάσει στο στάδιο της σχιζοφρένιας.
Πιστεύεται πως όντως υπάρχει αυτό το χάρισμα η είναι ακόμα μια αυθυποβολή του εγκέφαλου????
Πιστεύω ότι είναι θείο χάρισμα, και εγώ το κατέχω σε μεγάλο βαθμό.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Liza32 στις 11-12-2008 14:46 ]
nomizete oti o athropos exei ekti asthisi???mpori kai nai pantos den exei brethi kapoios gia na to epibebeosoume
Υπάρχει έκτη αίσθηση σίγουρα... Το έχω νιώσει πολλές φορές... Πέρυσι είχα δει σε ένα όνειρο πως το κουνέλι μου γενούσε πρόωρα κ μετά εξαφανίστηκε... Κ αυτό έγινε...
Παραθέτω το εξής:
Η αίσθηση της θέσης μας καθορίζεται από ερεθίσματα που προέρχονται από το εσωτερικό κι όχι το εξωτερικό περιβάλλον
Για να αντιληφθούμε που βρίσκονται τα διάφορα μέρη του σώματός μας, μερικές φορές χρησιμοποιούμε σήματα που δημιουργούνται στον εγκέφαλό μας κι όχι στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών μας, αναφέρει νέα μελέτη. Η ονομαζόμενη κι "έκτη αίσθηση", γνωστή κι ως διαδικασία λήψης ερεθισμάτων εκ των έσω, είναι σημαντική σε πολλές βασικές δραστηριότητές μας, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος χωρίς να πρέπει να παρατηρούμε τα πόδια σας ή το άγγιγμα της μύτη μας με κλειστά τα μάτια. Όμως οι επιστήμονες έχουν συλλογιστεί προ πολλού για το πώς λειτουργεί αυτή η αίσθηση. Γενικά γίνεται αποδεκτό ότι οι αισθητήρες του δέρματος, των μυών και των αρθρώσεων μεταβιβάζουν τις πληροφορίες στον εγκέφαλο ο οποίος είναι κρίσιμος για την αντίληψη της θέσης των άκρων. Ερευνητές από την Αυστραλία διαθέτουν δεδομένα για τη σπουδαιότητα των εξερχόμενων μηνυμάτων από τον εγκέφαλο.
"Αυτό θα προκαλέσει συζητήσεις, επειδή η ιδέα ότι η αίσθηση της θέσης είναι συνήθως το αποτέλεσμα των υποδοχέων της αίσθησης, είναι καλά περιχαρακωμένη", λέει ο Τίμοθυ Μάιλς, φυσιολόγος στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδα, Αυστραλία, ο οποίος δεν έχει κάποια σχέση με τη μελέτη. Η Ζανέτ Τέιλορ, από το πανεπιστήμιο της Νότιας Νέας Ουαλίας, στο Σύδνεϋ, και οι συνεργάτες της, έδεσαν τον πήχυ του χεριού και την παλάμη εθελοντών με μια καλυμμένη συσκευή που εμποδίζει το υποκείμενο να δει τη θέση του χεριού του. Υπό κανονικές συνθήκες, το υποκείμενο θα μπορούσε να πει με ακρίβεια εάν και πώς το χέρι τους κινιόταν από τους ίδιους ή τους πειραματιστές.Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο πήχυς κι η παλάμη παραλύθηκαν με περιορισμό της ροής αίματος και αναισθητοποιήθηκαν δια εγχύσεως. Οι εθελοντές δεν μπορούσαν πια να πουν πότε το χέρι τους βρισκόταν σε κίνηση ή επέστρεφε στην αρχική του θέση με τη βοήθεια του πειραματιστή.
Αισθάνονταν όμως ότι θα μπορούσαν να κινήσουν το χέρι τους όταν τους παρότρυναν να το κάνουν. Στην πραγματικότητα παρέμεναν αμετακίνητοι ακόμα κι όταν ένοιωθαν πως κινούσαν το χέρι τους. Όσο σκληρότερα προσπαθούσαν, τόσο περισσότερο αισθάνονταν ότι είχαν κινηθεί. Ελλείψει σημάτων που προέρχονται από τον έξω κόσμο, από το αίσθημα ή τη θέα, οι εντολές των μηχανών του εγκεφάλου εξουσίαζαν την αίσθηση του εθελοντή για τη θέση του χεριού του. "Εκπλαγήκαμε περισσότερο που τα αποτελέσματα ήταν τόσο προφανή και τόσο συνεπή σε όλα τα υποκείμενα", αναφέρει η Τέιλορ. Οι ερευνητές παρουσιάζουν την εργασία τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Physiology. Τα αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν την κατανόηση των ερευνητών σχετικά με τη σπουδαιότητα των μηχανικών εντολών που προέρχονται εκ των έσω. "Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο είδος σύγκρισης μεταξύ των εκ των έξω κι εκ των έσω ερεθισμάτων που τελικά καθορίζουν την τελική αίσθηση της θέσης", λέει ο Μάιλς. Η μελέτη βοηθά επίσης στην εξήγηση του φαινομένου "Σύνδρομο Πλασματικών Άκρων", όπου οι ανάπηροι έχουν την αίσθηση ότι το άκρο τους ακόμα υπάρχει.
[Επιμέλεια Κειμένου: Παναγιώτης Κ. Στασινάκης]
Ισως να υπάρχει..πάντως μερικά απο αυτά που διάβασα με έκαναν και γέλασα..και εγω μερικές φορές με ένα βλέμμα καταλαβαίνω στο περίπου τη πρόβλημα έχει κάποιο κοντινό μου άτομο αλλα δεν το λέω και 6η αίσθηση αυτό..
Αν φτασουμε φιλε μου στο σημειο να λεμε σχιζοφρενεια ενα χαρισμα καταστρεφουμε την εξελιξη μας σαν οντα!εγω προσωπικα απο μικρο παιδι εχω ανησυχο υπνο.. ενω κοιμαμαι πολυ ελαφρια, σε σημειο που ενας ελαχιστος θορυβος μπορει να με ξυπνησει, βλεπω πολλα κ εντονα ονειρα τα οποια θυμαμαι σχεδον παντα... πολλα απ αυτα επαληθευονται στην πραγματικοτητα! κ δεν ειναι deja vu... ονειρα που θα μου δειξουν απο ενα ατομο το οποιο εχω να δω καιρο κ μολις ξυπνησω θα με παρει τηλεφωνο μεχρι κ ενα θανατο.. μερικες φορες με τρομαζει αυτο αλλα δεν παυω να το θεωρω χαρισμα κ δεν προσπαθω να απαλλαγω απ αυτο για να νιωσω καλυτερα...απλα ευχαριστω το θεο..!!