Χθες ήταν η Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη.
Σκοπός της ημέρας είναι η παγκόσμια ενημέρωση για τον διαβήτη.
Το 2005, μας είπανε ότι "κάθε 30 δευτερόλεπτα, ακρωτηριάζεται ένα πόδι"
Φέτος και το 2008, η Παγκόσμια Μέρα είναι αφιερωμένη στον Διαβήτη τύπου 2, τα παιδιά και τους νέους.
Πρόκειται για την παγκόσμια πανούκλα, που μπορεί να κτυπήσει τον καθένα μας και να μείνει κρυμμένη για χρόνια. Θα παρουσιαστεί έντονα, μόνο όταν είναι ήδη πολύ αργά. Εκτός αν γίνονται συχνά και οι ανάλογες εξετάσεις.
Η διατροφή μας δυστυχώς απαιτεί την εξέταση.
Εκτός αν πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε ριζικά την ίδια τη διατροφή μας.
Η παχυσαρκία είναι καίριος παράγοντας, όμως όχι ο μοναδικός.
Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν:
"προσβάλλει πάνω από 25 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ και εμφάνισε μια αύξηση της τάξης του 16% έως το 2005. Περισσότερα από 240 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με το διαβήτη ενώ μέσα στα επόμενα 20 χρόνια ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 380 εκατομμύρια. Στις σοβαρές και δαπανηρές επιπλοκές του διαβήτη περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, νεφρική ανεπάρκεια, ακρωτηριασμοί και τύφλωση
Παρόλο που σε ετήσια βάση ο διαβήτης έχει πολλά θύματα, η συνειδητοποίηση της χρόνιας αυτής ασθένειας είναι χαμηλή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πραγματικές διαστάσεις της που έχουν επιδημικά χαρακτηριστικά να παραμένουν κρυμμένες. Οι επιστήμονες την χαρακτηρίζουν και «αρρώστια του 21ου αιώνα» επειδή τα αίτια της έχουν, πέραν των άλλων, αναζητηθεί σε μεγάλο ποσοστό στον σύγχρονο τρόπο ζωής με την έλλειψη φυσικής άθλησης, τις συνήθειες διατροφής και το άγχος των σύγχρονων κοινωνιών.
Τα στοιχεία που παρέχουν οι Διεθνείς και Εθνικοί Οργανισμοί Υγείας είναι πράγματι αποκαλυπτικά του όλου προβλήματος. Όσον αφορά την Ευρώπη, υπάρχουν περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη που κινδυνεύουν να αποκτήσουν προδιάθεση για διαβήτη ενώ μια στρατηγική της ΕΕ για το διαβήτη θα συνέδραμε στη συγκράτηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ, δεδομένου ότι οι επιπλοκές του διαβήτη αντιστοιχούν στο 5 έως 10% των συνολικών υγειονομικών δαπανών. Οι πάσχοντες στην Ελλάδα είναι περίπου ένα εκατομμύριο ενώ για κάθε μια διαγνωσμένη περίπτωση αντιστοιχεί μια αδιάγνωστη. Τεράστια επίδραση ασκεί η ασθένεια στη ζωή των ατόμων και ειδικά των παιδιών και εφήβων που πάσχουν και των οικογενειών τους. ¨"
Και ρωτώ.
ΕΣΥ γνωρίζεις αν ο διαβήτης τύπου 2 έχει προσβάλει τον οργανισμό σου;
Οχι.Αλλά επειδή ο πατέρας μου έιχε διαβήτη τύπου 2 ξέρω πολλά πρα΄γματα και προσέχω.Γι αυτό πλέον κάνω δίαιτα και σωστότερη διατροφή γιατί είχα γίνει σα βόδι.Είμαι πολύ λαίμαργη και η παχυσαρκία ειδικά σε κάποιον που έχει τάση να παρουσιάσει διαβήτη είναι καταστροφικό.
Παράθεση:
Το μέλος renabill στις 15-11-2007 στις 12:55 έγραψε...
Οχι.Αλλά επειδή ο πατέρας μου έιχε διαβήτη τύπου 2 ξέρω πολλά πρα΄γματα και προσέχω.Γι αυτό πλέον κάνω δίαιτα και σωστότερη διατροφή γιατί είχα γίνει σα βόδι.Είμαι πολύ λαίμαργη και η παχυσαρκία ειδικά σε κάποιον που έχει τάση να παρουσιάσει διαβήτη είναι καταστροφικό.
|
|
σίγουρα, ξέρεις πολύ περισσότερα πράγματα!
ξέρεις, υπάρχει και αυτό το τεστ που είναι για την αντίσταση κατά της ινσουλίνης.
Στην Αγγλία σχεδόν υποχρεώνουνε τους νέους στην ομάδα 20-30 χρόνων να το κάνουνε.