Kι εγώ όταν άκουσα γι αυτά κάπου εκεί έτρεχε ο νους μου (ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα)
Πλακα-πλάκα έχω κι εγώ ψυχαναγκαστική συμπεριφορά σε κάποια θέματα (όχι τόσο έντονα ή τόσο προφανή βέβαια)
Παράθεση:
Συνηθισμένες ψυχαναγκαστικές πράξεις.
- Επίμονη καθαριότητα.
- Επίμονη τακτοποίηση.
- Αριθμητικές πράξεις.
- Συνεχής επανάληψη λέξεων ή φράσεων με το νου.
- Άγγιγμα με συγκεκριμένο τρόπο.
- Συλλογή άχρηστων αντικειμένων. |
|
έχω το 1ο αλλά όχι πολύ έντονα
το δευτερό, όχι, απλά μερικά βράδια τυχαίνει να βλέπω το δωμάτιο χάλια και τότε μου'ρχεται η όρεξη για τακτοποίηση, αλλά δεν είναι ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.
το τρίτο μου συμβαίνει πολλές φορές σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα, ποτέ δεν σκέφτικα ότι είναι ψυχαναγκαστικό.
το τέταρτο, ναι..
το πέμπτο, δεν νομίζω, μάλλον ποτέ....
το έκτο παλιά ναι, τώρα όχι τόσο... μετά από λίγο καιρό που κάνω ξεκαθάρισμα τα πετάω.
Μηπως πρέπει να το κοιτάξω???
Στο θέμα μας..
Απο προσωπική πείρα (τώρα πια είμαι βέβαιη ότι έχω:P), μπορώ να πώ ότι αν είσαι ψυχαναγκαστικός δεν μπορείς να ησυχάσεις αν δεν κάνεις αυτά που έχεις αποφασίσει να κάνεις, έχει άγχος, νιώθεις άσχημα και άβολα, και μπορει να έχεις και τύψεις και να χάσεις τον ύπνο σου. Όντως ανακουφίζεσαι όταν πραγματοποιείς τις συνήθειές σου, ξαλαφρώνεις κάπως. Αν δεν έχεις όμως αυτην την ψυχαναγκαστηκή συμπεριφορά δεν θα σου έκανε καλό να αποκτούσες με την έννοια ότι θα ξαλάφρωνες και από τα άλλα θέματα. Η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά είναι κάτι επιπλέον, άσχετα με την υπόληπη ζωή αυτού που την έχει.
Εγώ στη θέση σου, η αλήθεια είναι, ότι θα φοβόμουν.
Απο έξω βλέπω ότι το πιο πιθανό δεν θα σου κάνει κακό, δεν υπάρχει λόγος αν είναι όντως ψυχαναγκαστική συμπεριφορά, αλλα προσωπικά, θα με τρόμαζαν αυτες οι κινήσεις με την έννοια του ότι μπορεί και να μη είναι ψυχαναγκαστικό.
Σχετικά με το ότι το κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
τώρα που το σκέφτομαι δεν ήμουν ούτε εγώ ψυχαναγκαστική απο γεννησημιού μου.
Πρέπει να απέκτησα αυτην την "ασθένεια", χωρις να είμαι βέβαιη καθώς έχουν περάσει και κάτι χρόνια, από τότε που χώρισαν οι γονείς μου.
Ίσως, πάλι, τότε να βγήκε στην επιφάνια, ούτες ή αλλιώς αγχώνομαι από την φύση μου πολύ εύκολα.
Όποτε μην εξαιρέσεις τη πιθανότητα να είναι ψυχαναγκαστική πράξη αυτό που έχει η φίλη σου επιδή δεν το είχε πάντα.
Αυτά κι από εμένα!