Πολυ ωραια τα λες Musicmaker και εχεις απολυτο
αδικο
Λοιπον, αν ειναι να λεω κατι, τουλαχιστον να καταλαβαινομαστε.
Αυτο που με κανει να σας λεω τιποτα ειναι για να παρετε ενα οργανο που να αξιζει
(οσο γινεται) τα λεφτα του και οταν με το καλο παρετε και 2ο (καλυτερο) να μην την πεταξετε ουτε να κλαιτε τα λεφτα σας επειδη δεν θα πουλιεται με τιποτα (εκτος και βρειτε αλλο κοροιδο να την παντρευτει η την σκοτωσετε)
Σημειωση: δεν εχω μονο Fender και μου αρεσουν και οι gibson (στο αλλο ποστ για τη
Gibson explorer pro αν δεις γραφω.
Παράθεση:
Το μέλος delta66 στις 07-12-2007 στις 06:30 έγραψε...
απο πισω βλεπω καλυτερες
(οι 3 απο πανω και η junior αριστερα )
|
|
Η junior ειναι gibson.
Εγω δεν τα "παιρνω" απο κανενα και δεν διαφημιζω ουτε δυσφημιζω καμια κιθαρα.
Απο τις λιγες "μερες" που ασχολουμαι με την κιθαρα, μπορω να ξεχωρισω ποια αξιζει τα λεφτα της και ποια οχι.
Αν και σημερα οι τιμες γενικα ειναι παρομοιες με παλιοτερα,
σε σχεση ομως αποδοση/τιμη οι κιθαρες παλιοτερα ηταν καλυτερες.
Να το εξηγησω λιγο αυτο.
Σημερα μπορεις και αγοραζεις μια Fender Stratocaster USA απο ιντερνετ με 1000Ε.
Η Fender Stratocaster USA το 1984 στην ελλαδα κοστιζε 300E (100.000δρχ).
-Για να καταλαβετε τη διαφορα των χρηματων στο περιπου παντα-
το 1984 το ενοικιο ενος 2αριου ειχε 100Ε δηλαδη με 3 ενοικια επαιρνες μια κιθαρα.
σημερα θελεις παλι 3 ενοικια για να παρεις την USA, ΑΛΛΑ :
η σημερινη USA ειναι της πλακας μπροστα στην τοτε USA.
Οι απομιμησεις της USA το 84 κοστιζαν 50-100Ε και ηταν της ιδιας ποιοτητας που ειναι οι σημερινες fender usa. (για οποιον θυμαται τις tokai και τις squier της εποχης)
Με λιγα λογια αν επαιρνες μια Fender Usa σημερινη και τη γυριζες πισω στο χρονο
το 1984 θα επιανε 100Ε.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΡΓΑΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
Να κοιτατε και τα ξυλα, τα ηλεκτρικα, τα κλειδια, τη γεφυρα, τους μαγνητες.
Συνηθως η πρωτη βλαβη που θα στειλει τη κιθαρα στα αζητητα ειναι οτι δεν θα κραταει το κουρδισμα της λογω του οτι θα εχουν χαλασει τα "μαχαιρια" απο το floyd rose της πλακας που θα εχει.
Το original floyd rose I που ειχα εγω σε μια kramer 85 usa κρατησε παρολο που ηξερα να το χρησιμοποιω 5 χρονια. (Τα μουφα patended by floyd κραταγανε το πολυ 6 μηνες).
Τα σημερινα μουφα ειναι λιγο καλυτερα παντως και ακουσα οτι η ibanez τα εχει "συμμαζεψει" λιγο.
Εγω παντως ξεμπλεξα με τα floyd και βρηκα τη υγεια μου.
Και αμα ακουσετε κομματια μου στο myspace (πχ satch boogie) θα ακουσετε
οτι γινεται dive bomb και χωρις floyd
με τετοιο τρεμολο απλο