Εννοείτε πως όσο πιο παλιά πάμε τόσο καλλίτερη ήταν η τηλεόραση. Αλλά συγνώμη, σχετικά με την ποιότητα θα πω κάτι και μη με λιντσάρετε γιατί δεν θα το πω ισοπεδοτικά. Και η ποιότητα χρειάζεται και κάτι πιο ελαφρύ για να χαλαρώσει ο κόσμος και να διασκεδάσει, αλλά όλα με μέτρο (όχι όπως τώρα πια που όλα είναι για IQ ραδικιού). Πόσο ποιοτικό να είναι ένα πρωινάδικο, που ο βασικός του ρόλος ήταν να βοηθήσει της νοικοκυρές σε καποιες δουλειές (βλέπε μαγειρική) και να τους κρατάει ευχάριστη συντροφιά όταν κάνουν δουλειές (βλέπε κλαπατύμπανα); Και πόσο ποιοτικό να είναι ένα πρόγραμμα κυριακή βράδυ, πριν απ' τη δουλεία που θέλει συνήθως ο μέσος άνθρωπος κάτι να χαμογελάσει για να μην σκέφτεται ότι την επόμενη των περιμένει δουλειά;
Όσων αφορά τους σημερινούς αστέρες που λες, αν η Ρούλα κ οι συνεργάτες της δεν τους δέχονταν στην εκπομπή που έκανε τρελές τηλεθεάσεις, κ αν μερικούς δν τους είχε "σπρόξει" λίγο παραπάνω, κάποιοι δε θα ήταν. Συμφωνώ πάντως ότι στη σημερινή TV αναγκάζεσαι να κάνεις αυτό που θέλει το αφεντικό.
Και μια σημείωση. Καλώς ή κακώς η ποιότητα είναι υποκειμενική. Αυτό που θεωρώ εγώ ποιότητα να είναι για σένα σκουπίδι κλπ κλπ. Για μένα έχει να κάνει με τη μόρφωση (κι εδώ βάζω και τη γενική παιδεία - αν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό), το προσωπικό γούστο και την προσωπική θέληση του καθενός να μάθει κάτι περισσότερο. Επειδή, εγώ πχ έχω τελειώσει ένα πανεπιστήμιο, μιλάω 5-6 γλώσσες κι έχω σπουδάσει πιάνο και θεωρό το χ πρόγραμμα ποιοτικό, δεν μπορώ να το επιβάλλω σε κάποιον που δεν μπορεί να το καταλάβει και του φαίνεται βαρετό επειδή δεν έχει το υπόβαθρο για να το καταλάβει.
Σόρρυ, που ξέφυγα απ' το θέμα
Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : theotita στις 16-01-2008 12:27 ]