Παράθεση:
Το μέλος CROSS στις 22.01.2008, 00:43 έγραψε...
Πρίν ένα εξάμηνο περίπου πρόσφερα(ανάθεμα την ώρα)την βοήθειά μου(οικονομικά-αν και δεν μου ήταν καθόλου εύκολο,αλλά τέλος πάντων....)σε ένα άτομο,για ένα μικρό χρονικό διάστημα,το οποίο μεγάλωνε συνέχεια και σήμερα ξεπερνά τους 6 μήνες,και δεν έχει τακτοποιησει ακόμα την εκκρεμότητά του.Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι δεν παραδέχεται ότι το βοήθησα γιατί λέει ότι ήθελε περισσότερα χρήματα για να κάνει τη δουλειά του και τα δικά μου δεν του έφτασαν!Και αρνείται με διάφορες δικαιολογίες(που φαίνονται καθαρά ότι είναι ψέματα)να ακούσει ότι μου χρωστάει έστω τη χάρη που του έκανα τότε.Προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο γιατί δεν του έφταναν τα χρήματα που του έδωσα!Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν άτομα που παίζουν τόσο καλά το ρόλο τους,μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης.Εσείς όταν σας πνίγει το δίκιο σας αλλά δεν μπορείτε να το αποδείξετε,πώς το αντιμετωπίζετε?Εγώ ''σκοτώνω'' άνθρωπο.......δεν αντέχω καθόλου αυτό το συναίσθημα.Είναι ό,τι χειρότερο!
|
Παλιό το ποστ,αλλά στάθηκα.
Αντικειμενικά αφόρητο το αίσθημα της αδικίας.
Προέρχεται κυρίως από την αδυναμία της άλλης πλευράς να παραδεχτεί το άδικο.
Υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις.
Πρωτα απ ολα ζητας τα χρηματα σου πισω.
Ειτε νομικα ειτε με αλλους τροπους.
Βεβαια δεν πρεπει να δωσεις δικαιωμα στην αλλη πλευρα να σου κανει μηνυση για χειροδικια ας πουμε.
Αν και πανω στο βρασμο ψυχης ειναι πιθανο να τον πιασεις τον αλλο απο το γιακα να τον γυρισεις αναποδα και οτι πεσει απο τις τσεπες του να το παρεις!!
Για τη συγκρεκριμμενη περιπτωση Cross θα ελεγα πως πληρωσες ενα ποσο για να μαθεις τι κουμασι ειχες για φιλο!
Τραβα του μια διαγραφη-που ειμαι σιγουρος οτι θα το εχεις πραξει-ειδικα επειδη το θεμα ειναι παλιο!
Σε περιπτωσεις που χανουμε το δικιο μας δυστυχως δεν ειναι παντα δυνατο να ανατρεψουμε την αδικια!
Ειδικα αν προκειται να προστατεψουμε τη σωματικη η ψυχικη μας ακεραιοτητα!
Δεχομαστε το χασιμο,μας γινεται μαθημα και αποτρεπουμε ετσι μια κατασταση μεγαλυτερης απωλειας!
Αυτα σε.περιπτωση που ειναι ακρως επικυνδινη η διεκδικηση του δικαιου!
Παντα ζυγιζουμε το.βαρος της αδικιας και το βαρος της αντιδρασης μας!