Ο Roy Harper έχει μια μικρή συλλογή καπέλων, 3 ροζ, 2 κόκκινα και ένα μαύρο. Έρχονται μια μέρα σπίτι του οι τέσσερις ανιψούλες του (η Χιούα, η Ντιούα, η Λιούα και η Νταίζη) και στέκονται η μία μπροστά στην άλλη… Τους φορά λοιπόν ο Roy από ένα καπέλο. Έτσι όμως που κάθονται η κάθε μία βλέπει τα καπέλα των μπροστά της αλλά όχι το δικό της.
Βλέπει δηλαδή η Χιούα τις άλλες τρεις / Η Ντιούα τη Λιούα και τη Νταίζη / η Λιούα τη Νταίζη / η Νταίζη δε βλέπει καμία…..
Τις ρωτάει ο Roy αν ξέρουν τι χρώμα καπέλο φοράνε:
-Εγώ όχι, ξεκινά η Χιούα
-Ούτε εγώ, συνεχίζει η Ντιούα
-Τζίφος κι εγώ, συμπληρώνει η Λιούα
-Εγώ όμως ξέρω….. καταλήγει η Νταίζη.
Πως κατάλαβε η Νταίζη το χρώμα του καπέλου της;
A…ξέχασα…και τα τέσσερα κορίτσια σπουδάζουν λογική με τον καθηγητή κ.Βαράτζου
Λογικά, φοράει ροζ.
Την εξηγηση την αφηνω σε αλλους, για να το ψαξουν λιγο ακομα
Mhpws lew mhpws......mprosta apo tn Ntaizh yparxei ka8refths????????oxi e??
Νομίζω πως φοράει κόκκινο γτ είναι τέταρτη στη σειρά και το τέταρτο καπέλο είναι κόκκινο...
Την πέταξα την μλκ, ε?
Λοιπον,
Αντε να δωσω την εξηγηση γιατι φοράει ροζ.
Επαμε πως εχουμε 3 ροζ, 2 κοκκινα και ενα μαυρο καπέλο.
Για να μην δινει απαντηση η Χιουα (Η τελευταια στην σειρά) σημαινει πως μπροστά της στα 3 ατομα βλέπει τουλάχιστον 1 ροζ καπέλο (λογικο, καθώς εαν εβλέπε 2 κοκκινα κα ι1 μαυρο, θα ηξερε πως αυτη φοράει αναγκαστικά ροζ)
Αρα απανταει πως δεν ξερει τι φοράει η ιδια.
Παμε τωρα στην επομενη. Για να απαντάει πως δεν ξερει τι φοράει η ιδια, σημαινει πως στις 2 μπροστινές της βλέπει τουλάχιστον 1 ροζ καπέλο (Αν καμία απο τις 2 μπροστινές της δεν ειχε ροζ καπέλο, τοτε σε συνδυασμο με την απαντηση της τελευταιας θα ελεγε πως η ιδια φοράει ροζ)
Εντελώς αναλογα, η τριτη βλέπει την μπροστινη της να φοράει ροζ καπέλο (ειδαλλως θα ηξερε πως ειναι αυτη)
Με ολους αυτους τους λογικους συλλογισμους, η 1η απαντα πως φοράει ροζ!
Ελπιζω να το καταλαβατε...