Παράθεση:
Το μέλος marylin στις 09-03-2008 στις 21:36 έγραψε...
Πρέπει να ξέρει την αλήθεια από τη στιγμή που αρχίζει να ρωτάει πως γεννήθηκε κλπ.
Ακούγεται σαν παραμυθάκι στα αυτάκια του όταν του μιλήσουν με τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να μη νιώσει ότι το απέρριψαν...
|
|
Συμφωνω απολυτα.
Όταν μεγαλώνει το παιδί, πρέπει να το γνωρίζει. Σαν παραμυθάκι.
Επειδή τυχαίνω νονά ενός υιοθετημενου παιδιού, αναφέρω ένα περιστατικό. Προπερσι έπαιζε ένα σήριαλ στον ΑΝΤ1 με τίτλο "Ιωάννα της καρδιας" για μια υιοθετημενη κοπέλα. Η μικρή μου το έβλεπε, και σε κάποια στιγμή είπε "είμαι κι εγώ παιδί της καρδιάς". Επίσης το λέει η ίδια πως είναι υιοθετημένη. Από πολύ μικρη, η μητέρα της της το έλεγε σαν παραμυθάκι. Το παιδί μεγάλωσε γνωρίζοντας.
Επειδή οι έφηβοι δεν ξέρεις πως θα το πάρουν λογω των αλλαγων στην συμπεριφορα τους, είναι λάθος να το κρύβουμε αυτό από το παιδί. Νομιζω οτι η αντιδραση οταν ενηλικιωθει το παιδι ειναι πιο μεγάλη και πιο 'αγρια'. Εγώ θα ένιωθα προδωμένη αν το μάθαινα τώρα που μεγάλωσα. Ούτως ή άλλως θα μαθευτεί αργότερα, γιατί αναφέρεται σε διάφορα κρατικά έγγραφα που χρησιμοποιούμε, δεν έχει η μητέρα φωτογραφίες στην εγκυμοσύνη, κλπ. Είναι καλύτερα να το γνωρίζει και να μην απορεί τι ψιθυρίζει η γειτονιά όταν το βλέπει-όσο κι αν δεν μας νοιάζει, οι παιδικές ψυχές είναι εύθραστες-, ούτε γιατί δεν μοιάζει με τους γονείς του.
Είναι ένα πολύ λεπτο θέμα, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον γονιό, αλλά αξίζει τον κόπο.