Θεωρω οτι σε μερικους ανθρωπους βρισκεις κατι που αναζητας κι ας μην το εχεις συνειδητοποιησει. Επισης συμφωνω με Pashalina και επαυξανω οτι δεν πρεπει να νιωθεις εξαρτηση, κι εγω θα προσθεσω οτι ουτε απο τους γονεις σου δεν πρεπει να νιωθεις εξαρτηση, τουλαχιστον οταν εισαι ενηλικας πια. Αλλα σε καταλαβαινω νομιζω emmanuella και διαφωνω με pashalina στο οτι ο τροπος του γονιου εχει αντικτυπο μονο στο παιδι. Οταν ενας γονιος μεγαλωνει ενα παιδι, μεγαλωνει κι αυτος μαζι του και οι συμπεριφορες του εχουν επιδραση και σε αυτον τον ιδιο, ειτε με την μορφη αυτοκριτικης, ειτε γιατι στις αντιδρασεις του παιδιου (θετικες η αρνητικες) μπορει να αναγνωρισει τον ιδιο του τον εαυτο η να καταλαβει πραγματα γι'αυτον.
Τελος, μπορει να ειναι η σοφια των πιο ηλικιωμενων ανθρωπων, που σε τραβαει, η φιλοσοφημενη τους σταση απεναντι στη ζωη και η ηρεμια τους, εαν κατι απο αυτα σου λειπει.
Παράθεση:
Το μέλος emmanuella στις 04-04-2008 στις 22:44 έγραψε...
Παράθεση:
Το μέλος PashalinaMakia στις 04-04-2008 στις 22:24 έγραψε...
Ουφ...Θέμα που συνήθως το νιώθουν παιδιά που είναι έντονη η έλειψη της γονικής παρουσίας ακόμα κι όταν ο γονιός ζει μαζί με το παιδί.
Συμβουλή!Κι άκουσέ την καλά!
Να ξέρεις πως ο κάθε ρόλος που βλέπουμε και νιώθουμε απο τα άτομα γύρω μας είναι αναντικατάστατος!Λόγου χάρη δεν θα μπορέσει το πρότυπο του πατέρα να αντικατασταθεί κι ας νιώθουμε τον άλλον σαν μπαμπά μας.
Επίσης,καλό είναι απο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να αποροφούμε μόνο συμβουλές και να μην νιώθουμε εξάρτηση όταν εκείνα δεν αποτελούν το οικογενειακό μας περιβάλλον(όπως θείοι,ξαδέρφια και ούτω καθ'εξής).
Καλό είναι να μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες "συμπάθειας" γιατί απλά δεν ξέρεις ποτέ πώς θα σου βγουν.Είναι παρακινδυνευμένες συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές απογοητεύουν γιατί ο άλλος άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθη τα οποία δεν είναι αποφευκτά.
|
|
Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές...μήπως δεν αξίζει ???
Εννοείται πως αντικαθιστά την μητέρα μου...απλά πιστεύω...πως κάπως έτσι θα έπρεπε ν είναι η μητέρα μου..!!
Ευχαριστώ πολύ !
|
|