Φιλε billy, θα σε παρακαλουσα καταρχας να γραφεις με κατανοητες παραγραφους, γιατι ειναι κουραστικο να διαβαζει καποιος συνεχομενες ιδεες, χωρις να υπαρχει καποιο νοηματικο κενο αναμεσα τους
Η δουλεια μου ( μουσικη και PA ) με αναγκαζει οχι μονο να ταξιδευω συχνα, αλλα να διανυω τεραστιες αποστασεις με φορτωμενο οχημα. Επομενως, μιλαμε για μια ιδιαιτερη κατασταση, που λογικα θα επρεπε να με ενδιαφερει και ο χρονος, αλλα και η ξεκουραση του ταξιδιου.
Παρολαυτα, και επειδη θελω τη ζωη μου, νομιζω πως παλι θα επικεντρωθω στα γεγονοτα, και οχι στους αριθμους ή στις θεωριες.
Ο Ελληνας οδηγος δεν υιοθετει την επιθετικη οδηγηση επειδη βιαζεται. Απλως ειναι ανυπομονος σε ολα.
Κολλαει στην κινηση και συμπεριφερεται σαν Ουνος, ειναι πισω στη σειρα για το φαναρι ( ή στα "φωτα" οπως τα λενε οι φιλοι μας οι Κυπριοι, που εχουν και εκεινοι εντονο προβλημα με την οδηγικη συμπεριφορα ) και κορνανει στα πρωτα δεκατα του δευτερολεπτου στον πρωτο να ξεκινησει. Κανει επικινδυνες μανουβρες σε δρομους με μεγαλη ταχυτητα ( γνωστα βιντεακια που κυκλοφορησαν απο Αττικη οδο ) επειδη εκανε λαθος ή επειδη δεν ανεχεται να περιμενει στη σειρα.
Ενα απλο παραδειγμα καταστροφικης οδηγικης συμπεριφορας, ειναι τα διοδια. Εχω περασει απο διοδια εκατονταδες φορες και με εξαιρεση 2-3 αυτοκινητα, παρατηρω πως οι περισσοτεροι φευγουν με ταχυτες ακαταλληλες για εξοδο ( μην πω πως ερχονται με μεγαλη ταχυτητα ), ενω τα φορτηγα συγκλινουν παντα προς τις μεσαιες λωριδες, με αποτελσμα τα ΙΧ ( που λογω ογκου δεν μπορουν να "πιεσουν" ενα φορτηγο να παραμεινει στη σωστη λωριδα ) να κανουν επικινδυνες μανουβρες.
Θα μου πεις, πως στα διοδια δεν εχει γινει ποτε ατυχημα. Συμφωνω απολυτα. Στατιστικα, μονο 2 ατυχηματα εχουν γινει τα τελευταια 3 χρονια ( και τα 2 με τουριστικα πουλμαν που εχουν "κολλησει" αναμεσα απο τους θαλαμους ). Ομως, περα απο το στατιστικο, υπαρχει και το τυχαιο...και δεν θα αργησει η μερα που θα θρηνησουμε θυματα.
Περα απο αυτο, αναφερθηκες παλι στο χρονο ταξιδιου.
Για να τα βαλουμε λιγο κατω...
Προτιμας 8 1/2 ωρες ταξιδιου με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ή 6 ωρες ταξιδιου με τη ψυχη στο στομα;
Εαν προτιμας το 2ο, τοτε 2 επιλογες εχεις:
1) Δεν βγαινεις στο δρομο, γιατι εισαι δημοσιος κινδυνος για ολους τους υπολοιπους που κυκλοφορουν στο δρομο μαζι σου. Να θυμησω ενα προσφατο δυστυχημα στην εθνικη Αθηνων Λαμιας, εαν θυμαμαι καλα, στο οποιο ενα αμαξι εφυγε κυριολεκτικα πετωντας απο το αντιθετο ρευμα και πηρε τις οροφες 2 αμαξιων που ειχαν την ατυχια να βρισκονται στο δρομο του. Αποτελεσμα; Να αποκεφαλιστουν τελειως οι επιβαινοντες σε αυτα τα 2 αυτοκινητα ( μαζι κι ενα παιδι ) και να σκοτωθει ο οδηγος του αυτοκινητου που προκαλεσε το ατυχημα.
2) Επιλεγεις αλλο μεσο μεταφορας. Θα σου ερθει πιο ακριβα ( ή και πιο φτηνα αναλογα με την περιπτωση ), ομως θα προφυλαξεις την δικη σου σωματικη ακεραιοτητα ( και ανυπομονησια ) και ολων των αλλων που θα ηταν στον ιδιο δρομο με σενα.
Λυπαμαι παρα πολυ, γιατι βλεπω πως δηλωνεις Δοκιμος Ανθυποπλοιαρχος ( στο μελλον εαν καταλαβα καλα ), και αντι να διατηρεις πρωτος την εικονα ενος καλου πολιτη που σεβεται το κρατος του ( που στο μελλον θα προστατεψει κιολας ), το απαξιωνεις με στατιστικες μελετες και θεωριες που ειναι καταστροφολογικες για την ακεραιτοτητα του εσωτερικου του κρατους. Τελος της παρενθεσης μου για την ειδικοτητα σου.
Οσον αφορα τα ΚΤΕΛ.
Εγω σου ζητησα να μου πεις τον αριθμο ατυχηματων με τα ΚΤΕΛ και οχι εαν μερικα δρομολογια ακυρωνονται λογω ακαταλληλοτητας οχηματος.
Και μπραβο τους στο κατω κατω, που ακυρωνουν καποια δρομολογια λογω ακαταλληλοτητος των οχηματων, γιατι δεν θετουν σε κινδυνο ουτε τους επιβατες, ουτε τους υπολοιπους οδηγους. Οπως επισης μπραβο στους τοπικους τροχαιους, που επελεξαν τη λυση του παροπλισμου των συγκεκριμενων λεωφορειων.
ΚΑι σε ρωταω..Εσυ, θα σταματαγες ενα ταξιδι εαν καταλαβαινες πως το αμαξι σου ειχε προβλημα το οποιο θα προκαλουσε ενδεχομενως ατυχημα σε σενα και σε αλλους;
Και εαν εσυ οντως θα σταματαγες, ενας αλλος οδηγος νομιζεις πως θα το εκανε;
Επειδη η καταγωγη μου ειναι απο Νοτια Ελλαδα, εχω δει αυτοκινητα/φορτηγα/ημιεπαγγελματικα οχηματα σε τραγικη κατασταση που κυκλοφορουν..και μαλιστα με τις ευχες των εκαστοτε αστυνομικων αρχων!
Εαν σε καποιο απο αυτα συμβει κατι κατα τη διαρκεια του ταξιδιου τους ( και πιστεψε με, οι συγκεκριμενοι οδηγοι εχουν βαρυ ποδι ), τοτε ποιος εγγυαται σε μενα και σε οσους βρεθουν διπλα τους, πως δεν θα προκαλεσουν μεγαλο ατυχημα ( και ελπιζω οχι δυστηχημα; ).
Τελοσπαντων, εδω ενιαι Ελλαδα και εννοιες σαν την Αυτογνωσια, ανηκουν καθαρα σε ψυχολογικους κυκλους.
Ο Ελληνας εμαθε να ειναι παντα στη "ζουλα" και στην "κουτοπονηρια".
Γι'αυτο ειμαστε οι χειροτεροι οικολογοι, οδηγοι, δημοσιοι υπαλληλοι και λειτουργοι. Μαθαμε να κοιταμε πως θα αποφυγουμε το σωστο...ασχετα εαν θα χρειαστουμε λιγοτερη ενεργεια για να το κανουμε!
Προτιμω να με σταματησει μια μερα στην εθνικη ενα περιπολικο και να μου πει πως ετρεχα με 140Km/h και να πληρωσω το αντιστοιχο προστιμο, παρα να με σταματησει ο Αγ.Πετρος στις πυλες του Παραδεισου και να μου δωσει εισιτηριο για την Κολαση...
Τωρα, οποιος θελει να παιξει με τη ζωη του και θεωρει τεκμηριωμενες απαντησεις αυτες που αφορουν το 'μα, εγω κανω ταξιδι 8,5 ωρων, αρα πρεπει να το πατησω', μπορει καλλιστα να παει σε αλλη χωρα, που οι κατοικοι της, δεν ενδιαφερονται για τη ζωη τους..Εμενα με ενδιαφερει παντως να ζησω, ακομα και εαν κανω 9 ωρες ως την Αλεξανδρουπολη...
Και τελοσπαντων.,.καθε ταξιδι ειναι μια μικρη περιπετεια..Δεν ειναι αναγκη να αγχωνομαστε και γι'αυτο :D
Και κατι τελευταιο..
Φιλε Billy εισαι 24, εαν το προφιλ σου ειναι σωστα ενημερωμενο. Και λες πως ασχολεισαι με την οδηγηση 10 χρονια...24-10=14 χρονων...
14 χρονων?!!!