Quote:
|
On 2003-03-12 16:13, Nektarios wrote:
Poly wraia ta lete ola.Polu logotexnika kai prosektika me aptaisto 3ylino logo!Ayto pou kanenas den katalave einai oti to thema ayto kai xiliades alla paromoia pou apla den etyxe na dhmosiopoihthoun einai themata koultouras kai oxi aplh koinwnikh aniswthta!Kai mh mou peite pws mia aplh psifoforia apo to internet,sta volika dhladh spitakia mas me ta PCs mas tha allaksei thn koultoura enos laou afou sthn pragmatikothta emeis eimaste h aitia pou einai akoma toso pisw politismika!Otan lew emeis milaw gia oloklhro ton "dytiko" kosmo.Oso gia to allo thema,ta diethnh symfwnitika kai tis alles mpourdes pou kai kala theloun kapoioi na apokaloun nomous, eidame poso tous sevasthke h Amerikh kai o Mr.Bush.Na 3ypname siga siga giati den tha argisoun ola ayta na ephrreasoun ki emas...
|
|
Συνονόματε φίλε μου,
συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.
Ο ξύλινος λόγος μου υπαγορεύεται από τους ξύλινους νόμους...
Δυστυχώς, όταν θα μου ζητήσει ένας άνθρωπος βοήθεια για ένα πρόβλημά του που μπορεί να είναι πρόβλημα ζωής γι' αυτόν ή και να έχει ακόμη και κοινωνικές προεκτάσεις ή και να επηρεάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα κ.ο.κ. εγώ θα εξακολουθήσω να ανατρέχω στον ξύλινο νομο και θα ψάχνω για "παράθυρα"...και δε θα το θεωρήσω άχρηστο και ανώφελο...γιατί
ούτε με το δήθεν επαναστατικό μου ύφος θα μπορέσω να πείσω τους δικαστές
ούτε με τις γενικότερες ιδεοκοινωνικοπολιτικές αντιλήψεις μου...
Θα παλέψω με όποιον τρόπο μπορώ και με αυτόν τον ξύλινο νόμο που διαθέτω να βρω ένα άλλο νόημα, θα ζητήσω τον "τάδε" ξύλινο όρο που περιέχει στην αυστηρή του διατύπωση να τον κάνω πιο ευέλικτο, ακόμα και στην πιο "ασήμαντη " υπόθεση...
Το γεγονός ότι ο Μπους και η Αμερική δε σεβάστηκαν τα διεθνή κείμενα, εμένα δε μου λέει κάτι...Ή μάλλον μου λέει...
Μου λεει ότι θα πρέπει να συνεχίσω να ζητώ αυτός ο ξύλινος νόμος να μην καταργηθεί επειδή κάποιοι τονκαταπατούν αλλά να εφαρμοστεί από όλους...κι όποιος με ακούσει....Και κανείς να μην ακούσει....τουλάχιστον θα τον εφαρμόζω εγώ...
Το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι αυτή την ώρα σε ένα δικαστήριο της Νιγηρίας να "δίνω μάχη ουσιαστική" για την αθώωση της γυναίκας, αυτό δε θα με κάνει να μη δώσω και την ασήμαντη έστω αυτή ψήφο μου, γιά μόνο το λόγο ότι την δίνω καθισμένη βολικά στον
δερμάτινο καναπέ μου...
Μήπως ο αγώνας για ανατροπή είτε των κοινωνικών ανισοτήτων είτε της παρωχημένης, συντηρητικής και απάνθρωπησς συχνάς κουλτούρας γίνεται μόνο με πανώ και διαδηλώσεις...
Όλα τα σημαντικά νομοθετικά κείμενα που επισφράγησαν τις εποχές δημοκρατίας στην ιστορία των εθνών, και τα οποία αποτελούσαν το βασικότερο στόχο του αγώνα υπέρ της δημοκρατιάς και της ελευθερίας των ανθρώπων έγιναν όχι μόνο με μάχες αλλά και μέσα από το διάλογο και τη συζήτηση, από την πιο μικρή ομάδα μέχρι το δημόσιο βήμα...
κι αν η συζήτηση στο internet μπορεί να μοιζει ή και να είναι λογοτεχνίζουσα και φιλοσοφική, είναι προτιμότερο να είναι τέτοια παρά να μην υπάρχει καθόλου και κυρίως σε σχέση με τέτοιας φύσης θέματα.
Τη λογική του "δεν συμμετέχω σε τέτοιες ρομαντικές φιλοσοφικές συζητήσεις, γιατί δε βγάζουν πουθενα" δυσκολεύομαι να την παρακολουθήσω...
Πάντα κερδίζεις από το διάλογο...όχι απαραίτητα γιατι ανατρέπεις μια κατάσταση ή πετυχαίνεις έναν στόχο, αλλά γιατί διαμορφώνεις έναν πολιτισμό ....ή κουλτουρα, όπως το είπες εσύ...
Διαμορφώνεται μήπως κάπως διαφορετικά η κουλτούρα πέραν από την τριβή μας και την καθημερινή μας σχέση με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν;
Όσο για τα:
"sthn pragmatikothta emeis eimaste h aitia pou einai akoma toso pisw politismika!....Na 3ypname siga siga giati den tha argisoun ola ayta na ephrreasoun ki emas..." : συμφωνώ απόλυτα (Παρεπιμπτόντως το ότι συμφωνώ με αυτά το έχω στριμώξει σε έναν προηγούμενο ξύλινο λόγο μου...)
Υ.Γ : μη φανταστείς ότι με πείραξε (κοινώς...μυγιάστηκα...) που μίλησες για ξύλινο λόγο. Ξέρω καλά τη διαστροφή της νομικής "επιστήμης" . Σίγουρα με έχει επηρεάσει. Αλλά καλό θα είναι να μην ισοπεδώνονται όλα. Ακόμα και στα πιο τυπικά λόγια μπορεί να βρεθεί ουσιά.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σύνταγμα. Όλη η δημοκρατία στηρίζεται καλώς ή κακώς στα στεγνά και τυπικά, από πλευράς διατύπωσης, άρθρα του συντάγματος αλλά στην ουσία τους κρύβεται η αντιπροσώπευση της κοινής θέλησης όλων μας...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: gate στις 12-03-2003 17:02 ]