Givaeri, για αυτοπειθαρχια και ταπεινωση νηστευεις. Και το κανεις για σενα, οχι για τον Θεο, ουτε για τους αλλους. Αν δεν μπορεις να κοψεις τα μπινελικια, αλλα μπορεις να πειθαρχησεις τον εαυτο σου να νηστεψει, κατι ειναι κι αυτο, για τον εαυτο σου παντα. Κι εγω οταν νηστευω δεν το κανω επειδη ειμαι τελεια σε ολα τ'αλλα, αλλα γιατι προσπαθω αυτο που μπορω τουλαχιστον να το κανω, κι οχι να κινουμαι απο την λογικη "αφου δεν κανω το Α, δεν εχει αξια να κανω ουτε το Β". Ο,τι μπορεις να κανεις καλο ειναι, εφοσον το θελεις, παντα. Βεβαια, αφου ξερω οτι σε σημαντικοτερα πραγματα ειμαι ατελης, αν καταφερω να νηστεψω δεν θα υποκριθω οτι ειμαι η τελεια.
Για να απαντησω - καμια φορα νηστευω, την Μεγαλη Εβδομαδα, στην γιορτη της Παναγιας κλπ. Προσπαθω να μην πινω γαλα/τυρι κλπ γιατι αυτα ειναι που μου αρεσουν. Το να μην φαω κρεας δεν με πειραζει, γιατι ετσι κι αλλιως δεν μου αρεσει πολυ. Προσπαθω λοιπον οταν νηστευω, να στερουμαι πραγματα που με πειραζει να μην τα εχω, γιατι για μενα τοτε αξιζει, αυτο ειναι το νοημα.