1) Υπάρχουν πάρα πολλές κιθάρες που το κάνουν αυτό, μη σε αγχώνει λοιπόν, έχεις πολλές επιλογές
2)Για να μπορείς να παίξεις σόλο όπως ο Carlos, ε τότε θα χρειαστείς ΠΟΛΥ μελέτη και μερικά (όλα κατα προτίμηση) απο τα δακτυλά του.
Τι εννοείς όμως σόλο σαν του carlos?Εννοείς αυτό το είδος ή σου αρέσει ο ήχος του σαντάνα?Αν απλά θες να παίζεις σόλο, χρειάζεσαι μια κιθάρα που να σε βολεύει, τίποτα άλλο.
Αν θες να πλησιάσεις τον ήχο του, τότε μάλλον πρέπει να κινηθείς σε μια κιθάρα παρόμοιου τύπου με αυτη του carlos, δηλαδή με διπλούς μαγνήτες και set neck κατασκευή.Πχ μια les paul, sg κάτι τέτοιο...
3) Εδώ για southern rock μάλλον θα ταίριαζε μια strat ...ειδικά αν θες να κινηθεις σε country μουσικές οι strat/tele και οι μονοι μαγνήτες είναι ,τολμώ να πω, μονόδρομος.
4) Πρέπει να μας πεις τα χρήματα που θες να δώσεις για ενισχυτή και κιθάρα, αλλιώς δε μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο.Φαντάζομαι ότι θα ξεκινήσεις με κάτι φτηνό ως αρχάρια ,αλλά επειδή έχω δει πολλά παιδιά (από Κύπρο ειδικά, είμαι και μισός Κύπριος) που επειδή έχουν μπόλικο χρήμα οι γονείς τους αγοράζουν εξαρχής κάτι καλό ,θα πρέπει να μας πεις ''Δίνω τόσα για κιθάρα και τόσα για ενισχυτή''
Από αυτά που μας είπες, εγώ προτείνω μια stratocaster (ή κάτι παρόμοιο) με διπλό κάτω και μονούς middle neck.Ετσι με το διπλό θα έχεις τα γκάζια για κάτι βαρύ όπως metal ,θα έχεις καλά καθαρά και ολιγον twang λόγω bolt on κατασκευής για να παίξεις country ,southern rock κλπ, και θα μπορείς να πλησιάσεις και ήχο santana με λίγα κολπάκια..
Δηλαδή εννοώ ότι ναι μεν με μιa strat παίζεις πολλά πράγματα κια πλησιάζεις κάπως τον ήχο μιας lp και γενικά πιο βαρειους ήχους ,ενώ με μια lp ενώ θα είσαι αρχοντισσα στα βαρια και βρώμικα πολύ δύσκολα θα πλησιασεις strat ήχους.
Τα εμπλεξα ε?
Τελος πάντων, με απλά λόγια, μια stratocaster είναι πιο ευέλικτη απο άλλες κιθάρες οπότε σου προτεινω κάτι τέτοιο μιας και θα σε καλύψει περισσότερο.
Φαντάζομαι ξέρεις τις διαφορές μεταξύ les paul, sg ,telecaster, stratocaster,....Humbucker-single coil κλπ κλπ ,ε?
Αν όχι κοίτα να μάθεις δέκα πράματα (ρώτα) θα σε βοηθήσει πολύ τη στιγμή του ''Γιατί αυτή και όχι την άλλη?''