Παράθεση:
Το μέλος sakisb στις 27-06-2008 στις 16:56 έγραψε...
Το ότι τα δάκτυλα σου είναι γρήγορα και ότι το δεξί σου χέρι είναι γρήγορο και δεν ξέρω τί άλλο μπορείς να κάνεις απο αυτά ... εμένα δεν μου λέει τίποτα!
Η συμβουλή που θα σου δώσω μετά απο 15 χρόνια κιθάρας είναι να μάθεις "αυτό που παίζεις να ακούγεται καθαρά και με διαύγεια ..."
όταν μάθεις ακόμα και τις 5 νότες που θα ξέρεις να παίζεις να ακούγονται "ΣΩΣΤΑ" , τότε να είσαι σίγουρος ότι πολυ εύκολα απο εκεί και πέρα θα κατεβάζεις και κλίμακες και όσα arpeggio θές..... το ένα πίσω απο το άλλο... και tapping και δεν ξέρω τι άλλο γουστάρεις να κάνεις με την κιθάρα σου!
Τέλος μάζεψε κάποια χρήματα και αγόρασε ένα σόβαρό και καλό ενισχυτή ΛΑΜΠΑΤΟ... τα πολυ εφέ και τις υπόλοιπες βλακείες να τα ξεχάσεις... και με 2 πεταλάκια να είσαι σίγουρις ότι κάνεις την δουλεία σου και με το παραπάνω μάλιστα, σε επαγγελματικό επίπεδο σου μιλάω τώρα!
Αυτά τα λίγα απο εμένα... το θέμα που άνοιξες με τα βήμα εξέλιξης ενός νέου κιθαρίστα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ , εγώ σου έυχομαι να έχεις πολύ δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις μόνο να μήν φοράς παροπίδες και να δοκιμάζεις να ακούσεις απο όλα τα είδη μουσικής και προσπάθησε να αποκομήσεις τα καλά στοιχεία πο το καθε ένα που πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν στο παίξιμο σου!
Υ.Γ: Την Ibanez και τα μάτια σου... είναι πιο σημαντική ακόμα και απο Γκόμενα!!!! Αυτό να το θυμάσαι!!!
|
|
ευχαριστώ για την έμπειρη βοήθεια σου! τις παρωπίδες τις έβγαλα πρόσφατα και παίζω πολλά είδη: παίζω blues πάνω στις blues scales, πάνω στις πεντατονικές παίζω rock, και μέσα από μερικά κομμάτια παίζω και άλλα είδη! Ακόμα, φροντίζω κάθε σκάλα που μαθαίνω, να ξέρω και σε ποιες νότες βάζω τα δάχτυλα μου και έτσι θα μάθω όλη την ταστιέρα!
παίζω καθαρά και με διαύγεια... μπορώ να ανεβοκατεβάζω γρήγορα σκάλες και καθαρά...και arpeggio ξέρω και tapping αρκετά καλό( είχε πέσει στα χέρια μου βιβλίο με ασκήσεις και είχε μερικές ασκήσεις )!
έχω και ένα πετάλι, πολυεφφέ, το ZOOM G2, είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό!
την προσέχω την Ibanez μου πολύ, έχουμε δεθεί συναισθηματικά γι' αυτό δεν πρόκειται να την απατήσω με καμία γκόμενα! βασικά(ψιλοάσχετο) λέω όταν μάθω σκάλες και γενικότερα γίνω καλύτερος κιθαρίστας και μου αξίζει, να αγοράσω μια νέα και πιο ''ωραία'' Ibanez!!!
το ξέρω ότι έχει προχωρήσει η τεχνολογία, την ακολουθώ ασταμάτητα και ψάχνομαι πολύ... οπότε, το Guitar Pro το έχω, αλλά δεν καταλαβαίνω πως θα με βοηθήσει......μήπως εννοείς ότι σε βοηθάει για να μαθαίνεις τραγούδια? Ή κάνει και κάτι άλλο που δεν το ξέρω! :p