Θα γινω λιγο καυστικος, ομως μερικες φορες με πιανει η μανια να δειχνω τον κακο εαυτο μου:
1) Η καρτα ηχου που εχεις δεν μπορει να σε καλυψει για μια "μετρια" δουλεια..ποσο μαλλον για μια "καλη" που θελεις εσυ. Προτεινω να κατεβασεις τους ASIO4ALL και να αντικαταστησεις τους drivers της καρτας σου.
2) Η καρτα γραφικων προφανως δεν χρειαζοταν για να σου δωσει καποιος μια απαντηση για....μουσικα προγραμματα!
3) Οσον αφορα την ερωτηση σου για το VST, ειλικρινα δεν μπορω να την καταλαβω. Ιδιαιτερα εφοσον σπαταλησες 30 ωρες μαθησης με ειδικευμενο πανω στο Cubase. Το VST ειναι μεσα στο "Α και Ω" της λειτουργιας του Cubase! Προκειται για "μιμηση" effect ( VST ) ή πραγματικων οργανων ( VSTi ) μεσα στο προγραμμα. Για να προσθεσεις ενα VSTi, πατησε το κουμπι F11 και θα σου ανοιξει η κονσολα VSTi. Θεωρητικα θα πρεπει να ξερεις απο εκει και περα πως να ανοιξεις ενα VSTi και πως να το στειλεις σε ενα καναλι midi.
4) Τα προγραμματα που ανεφερες ειναι στην ουσια το ιδιο πραγμα ανα ομαδες. Πχ το adobe audition με το Cool edit Pro ειναι και τα 2 audio editing/recording προγραμματα, ενω τα reason και fruity loops ειναι προγραμματα midi based sequencing. Αντιθετως το Cubase ειναι μια πληρης πλατφορμα audio και midi sequencing/recording με πρροδιαγραφες για μιξη και παραγωγη τελικου προϊοντος. Αντιλαμβανεσαι προφανως πως οσο κι αν κοιταζες πως γινεται μια δουλεια ή μαθητευσες καποιες ωρες διπλα σε καποιον, δεν αποκτας αμεσως τη δυνατοτητα χρησης ενος αρκετα ευκολου, αλλα περιπλοκου συγχρονως προγραμματος ( για τους αρχαριους ).
5) Το Cubase θελεις να το μαθεις γιατι τα υπολοιπα προγραμματα δε σε καλυπτουν ή επειδη πιστευεις πως καλο ειναι να ξερεις λιγο απ'ολα και τιποτα το ιδιαιτερο συνολικα; Εχει μεγαλη σημασια να επενδυσεις σε χρονο και χρημα πανω σε ενα προγραμμα μεχρι να καταφερεις να το αξιοποιησεις 100% κι οχι απλως ενα 30-40%, οπως οι περισσοτεροι ερασιτεχνες χρηστες.
Και το πιο σημαντικο, το οποιο αναφερεται και σε ξενα forums.
RTFM: δηλαδη Read the f****g manual ( εκεινοι το λενε, μη βριζετε εμενα ).
Εξαλλου ο δημιουργος του προγραμματος το εβαλε σε pdf για να σωσει μερικα δεντρα...Αξιοποιησε την οθονη σου!
Δεν εχω κατι μαζι σου ομως ανα καιρους εχω ακουσει αυτο το κλασσικο "Εχω δει πως δουλευουν το ταδε προγραμμα 20-30-100 ωρες και θελω να το δουλεψω αλλα εχω πολλα προβληματα.." και τελικα αποδεικνυεται πως η παρατηρηση απο μονη της ειναι μια τρυπα στο νερο!
-----------------
Dreamcatcher Music DreamCatcher
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 26-04-2009 19:11 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 26-04-2009 20:15 ]