Στα περισσότερα σημεία σωστός!
Εγώ θα συμπληρώσω:
Στους γονείς που φωνάζουν ότι τα παιδιά τους σήμερα δεν έχουν ιδανικά και από την άλλη τα συμβουλεύουν – κοίτα εσύ να είσαι καλά και ο συνάδελφός σου , ο συμφοιτητής σου, ο σύντροφό σου, η «σειρά» σου στον στρατό και όλος ο κόσμος να πάει ………….
Τα περισσότερα ξεκινούν από εδώ, από την οικογένεια!
Αν λοιπόν ένας άνθρωπος από το ξεκίνημα της ζωής του ακούει συνέχεια λόγια που του χαϊδεύουν τα αυτιά, γιατί να έχει ιδανικά;
Αν ένας άνθρωπος από το ξεκίνημα της ζωής του μέχρι τα «βαθειά» παιδικά του χρόνια ( 30 – 40 ) τα έχει όλα έτοιμα στα πόδια του γιατί να έχει ιδανικά;
Αν ένας άνθρωπος από το ξεκίνημα της ζωής του γίνεται με την βοήθεια των γονιών του υπερκαταναλωτής γιατί να έχει ιδανικά!
Και σε ένα σορό άλλες περιπτώσεις γιατί τα παιδιά να έχουν ιδανικά; Που θα τους φανούν χρήσιμα τα ιδανικά;
Όταν ένας μαθητής σου λέει στην τάξη «άντε και γαμ……» - επειδή του ζητάς την ώρα του μαθήματος να κάνει ησυχία και να μην ενοχλεί τους συμμαθητές του – γιατί να έχει ιδανικά αφού δεν έχει καμιά συνέπεια και από πουθενά!
Θα αναρωτηθεί κάποιος - οι συνέπειες του νόμου κάνουν τα ιδανικά; Στους μεγάλους που είναι συνειδητοποιημένοι θα πω όχι. Στα παιδιά όμως που τώρα μαθαίνουν την ζωή και τους κανόνες της θα πώ ναι! Αν θέλει κάποιος θα το αναλύσουμε.
Αν λοιπόν τα σημερινά παιδιά ψάχνουν ιδανικά ας στραφούν πρώτα στους γονείς τους και μετά οπουδήποτε αλλού! Ας πουν «εσύ τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;» μεταφορικό αυτό το τελεταίο.
Ένας κακός γονιός είμαι και εγώ και ας είναι τα παιδιά μου μικρά! Για το κατάντημα της κοινωνίας εγώ φταίω γιατί ανήκω στην χειρότερη γενιά γονέων που έβγαλε αυτός ο τόπος.
Τρία χρόνια στην Δευτεροβάθμια (ΤΕΕ λόγω ειδικότητας) τα είδα όλα! Δεν υπάρχει πιο κάτω από εδώ!
Το σχολείο και το σπίτι δίνουν ιδανικά. Κανένας άλλος! Πείτε μου σας παρακαλώ από πού αλλού να τα βρούν τα παιδιά;