Η γνώμη μου είναι, χωρίς να το έχω ψάξει κιόλας, ότι δε θα βρεις αυτό που ζητάς. Κι αυτό γιατί οι κατασκευαστές σαντουριών είναι μετρημένοι στα δάχτυλα (κι ακόμα λιγότεροι μπορώ να πω), και δε θα κάτσει κάποιος από αυτούς να δώσει πληροφορίες στο ίντερνετ ή σε κάποιο βιβλίο για την κατασκευή του οργάνου αναλυτικά. Δεν είναι δηλαδή όπως στις συνταγές που γράφεις τα υλικά και την εκτέλεση και μετά καλή μας όρεξη...!
Υπάρχουν και αρκετά μυστικά, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στην κατασκευή μεταξύ των κατασκευαστών, υπάρχουν και οι λεπτομέρειες στην κατασκευή που κάποια φορά δοκιμαστικά τις αλλάζεις και βλέπεις ότι έχεις καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα/απόδοση/αντοχή. Το σαντούρι είναι αρκετά σύνθετο και χρονοβόρο στην κατασκευή του, από τα ξύλα στην αρχή μέχρι να στεγνώσουν, τα 'νερά' των ξύλων για το καπάκι, τους ντάκους εσωτερικά, οι χορδές (υλικό, πάχος κλπ), η ακριβής τοποθέτηση των κλειδιών .... και αρκετά ακόμα που δεν τα ξέρω. Δες εδώ μερικά πράγματα στη σελίδα του κατασκευαστή Μαμάη.
Εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα, αφού δεν θα πας σε κατασκευαστή, και αφού σου αρέσει τόσο πολύ το όργανο, να ασχοληθείς με την εκμάθησή του. Αν μπορείς να βρεις έναν καθηγητή ή ένα ωδείο και να αρχίσεις να μαθαίνεις. Να αποκτήσεις δηλ με αυτόν τον τρόπο μια πρώτη επαφή, και μετά αν έχεις ακόμα την επιθυμία για κατασκευή του, όλα γίνονται !