Θα απαντησω πολυ συντομα διοτι ειμαι εξω με αδεια ορκομωσιας απο το πεζικο και θελω να χαρω και λιγο την εξοδο μου.
Παρολο που βιωσα το στρατο και σαν οπλιτης και σαν γραφεας ( καμια σχεση με βυσμα, απλως η ποιοτητα των συναδελφων οπλιτων ειναι ανησυχητικα τραγικη ) μπορω να πω πως ειναι μια εμπειρια που αξιζει να την υποστει καποιος.
Προσωπικα αρχισα να εκτιμω πραγματα που δεν ειχα προσεξει ποτε στη πολιτικη μου ζωη, ενω πιστευω πως η πειθαρχια και η υπομονη ειναι χρησιμα εφοδια για τη ζωη του καθενος.
Ξερω πως οσοι δεν εχουν μπει δεν ξερουν ακριβως πως ειναι ο στρατος, ομως μπορω να σας διαβεβαιωσω πως καποιες ιστοριες που διηγουνται οσοι εχουν μπει τα τελευταια χρονια ειναι κατα 90% μυθοπλασιες που σκοπο εχουν τον εντυπωσιασμο των υπολοιπων.
Ναι, δεν υπαρχουν βασικες ανεσεις, οπως ζεστο νερο, καθαρες τουαλετες, σπιτικο φαγακι, κλπ ομως καποια στιγμη στη ζωη μας πρεπει να αναρωτηθουμε εαν τελικα αυτη η καλοπεραση της προσωπικης μας ζωης ειναι για καλο μας ή οχι.
Εδω και 2 εβδομαδες βλεπω αξιωματικους που δουλευουν σαν δημοσιοι υπαλληλοι ( κοιτανε το ρολοι ποτε θα φυγουν ), φοβισμενους υπαξιωματικους που με τη πρωτη ευκαιρια στελνουν οπλιτες στο γιατρο για γελοια θεματα ( με αποτελεσμα τα γιατρεια να γεμιζουν φανταρους λουφαδορους ) για να μην εχουν την ευθυνη τους και εναν ιδωτικο τομεα μεσα στο στρατο που καλοπερναει.
Οσο για τη θυσια του ενος χρονου;...Ε ρε παιδια, εαν ειμασταν μια κοινωνια με απειρες ευκαιριες εργασιας, θα το καταλαβαινα..Ομως εδω με δυσκολια μεταπτυχιακοι αποφοιτοι βρισκουν δουλεια σαν ταξιτζηδες..Δεν νομιζω πως ο ενας χρονος του στρατου υποβιβαζει τις ηδη υποβιβασμενες ευκαιριες μας για δουλεια!
Να σημειωσω πως ουτε στρατογκαβλος ειμαι, ουτε πιστευω πως ο τακτικος στρατος ειναι μια μηχανη πολεμου. Παρολο που βρισκομαι στον πιο αυστηρο λοχο της Κορινθου, μπορω να μεταφερω αυτουσια τα λογια αξιωματικου ( ανθυπολοχαγου ) εκπαιδευτη που μας κοιταξε ολους και μας ειπε την αληθεια καταμουτρα:
"Η εκπαιδευση σας και η παρουσια σας ειναι τοσο διαφορετικη απο αυτο που μεταφερεται εξω απο αυτες τις πυλες που το μονο που θα μπορειτε να κανετε σε καιρο πολεμου ειναι να επιβιωσετε με τις δικες σας δυναμεις κι οχι με την εκπαιδευση που θα σας παρεχουμε".