Παράθεση:
Το μέλος Spirous στις 23-02-2009 στις 23:52 έγραψε...
Απλά πιστεύω πως στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει θεολογική τρύπα και είμαι όλος αυτιά να δω τι την γεμίζει.
|
|
Η ιστορία που ανέφερε ο Σταύρος πιο πάνω έχει αρκετό «ζουμί» όμως πέρασε στα ψιλά!
Αν περιμένεις να κατανοήσεις αυτό το θέμα προσεγγίζοντας το με υλιστικά - και μόνο - κριτήρια τότε σίγουρα δεν θα πάρεις ποτέ και καμιά απάντηση που να σε ικανοποιεί.
Πριν απ’ όλα θα πρέπει να πιστεύεις στην ύπαρξη της ψυχής και στην ιδιότητά της να παραμένει αθάνατη!
Χωρίς αυτήν την πίστη κάθε συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα! Αν είμαστε μόνο ύλη γιατί να συζητάμε για κάτι που δεν υπάρχει;
Άντε πες ότι σου είπαμε τι πιστεύουμε, τι νόημα έχει; Λέμε για να λέμε.
Άσε που όταν ρωτάς τι πιστεύουν οι άλλοι σημαίνει ότι δεν ξέρεις. Αφού δεν ξέρεις, πως έχεις διαμορφωμένη άποψη και λές είμαι άθρησκος; Το να δηλώνεις άθρησκος (και φυσικά είναι δικαίωμά σου) σημαίνει ότι την έψαξες με τις θρησκείες και δεν σου βγήκε! Αν την είχες ψάξει με τις θρησκείες θα ήξερες και την απάντηση! Αυτό το θέμα δεν αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όλοι οι χριστιανοί π.χ το ίδιο πιστεύουν!
Σοφότερο λοιπόν θα ήταν – χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω – να πεις:
Παιδιά δεν γνωρίζω τίποτα για την μετά θάνατο ζωή και υπάρχει μια τρύπα σε αυτό το σημείο στις γνώσεις μου. Μπορείτε να μου πείτε τα δικά σας πιστεύω;
Τότε θα ακούσεις θρήσκους και μη, ψαγμένους και άσχετους και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fotis70 στις 24-02-2009 09:37 ]