Ολων οι απόψεις είναι σεβαστές ας μου επιτραπεί να καταθέσω και εγώ την δική μου.
Πρώτα από όλα να πω πως το θέμα είναι τόσο πολύπλευρο, και άρα και η απάντηση θα πρέπει να αποτελείται από τόσα πολλά σκέλη, ώστε είναι αδύνατο να γίνει αυτό σε ένα σύντομο σχόλιο. Όσο πιο περιεκτικά μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, θα πω ότι, κατά την άποψή μου και με όσα έχω μελετήσει, καμμία οικονομική κρίση ως σήμερα δεν ήταν αυτοδημιούργητη δηλ. από τυχαία οικονομικά γεγονότα και συγκυρίες. Όλες ήταν τεχνητά δημιουργημένες από συγκεκριμένα συμφέροντα που συγκέντρωσαν τα μετρητά στραγγαλίζοντας την ρευστότητα από αγορά και πολίτες, για να επιβάλλουν έπειτα τους δικούς τους όρους, στο οικονομικό παιχνίδι παγκοσμίως. Δεν πιστεύω ότι και η αυτή η διαφαινόμενη κρίση ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο. Αλλά επειδή δεν γίνεται να είμαστε παρόντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στις παρασκηνιακές διαδικασίες, και άρα να μιλάμε με σιγουριά, ας έχουμε ανοικτά τα μάτια μας και ας κρίνουμε έστω εκ του αποτελέσματος. Θα μου πείτε, δεν είναι και η καλύτερη...αποτρεπτική ενέργεια αλλά (αφού δεν μπορούμε κάτι άλλο), ίσως έτσι βοηθήσουμε μελλοντικές γεννιές τουλάχιστον. Αν οι απόψεις μου δεν ευσταθούν, και δεν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από όλα αυτά, τότε απλά να πω: Αισιοδοξία, και να περάσει γρήγορα!