Καλησπέρα σας.
Χρειάστηκε να φτάσω στα 37 μου για να μπορέσω να φτάσω στην οικονομική δυνατότητα αγοράς ανάλογου έγχορδου συνόλου μουσικού εξοπλισμού των ονείρων μου (;;;) -ή- απλώς τόσα χρόνια το ανέβαλα για χάρη άλλων παρεμφερών ευγενών σπορ όπως: headbanging, ping pong , playstation κτλ τα οποία βέβαια με αποπροσανατόλησαν από το αρχικό πλάνο αλλά τουλάχιστον με κράτησαν μακριά από τα ....ναρκωτικά (λέμε τώρα...).
ΟΚ γελάσατε ετσι ;;; Δεν το άνοιξα βέβαια το τοπικ για να καταχραστώ την φιλοξενεία του ευγενούς αυτού φόρουμ () αλλα πραγματικά θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις στους πιο έμπειρους κιθαρίστες ζητώντας την όποια κατανόηση....
Γνωρίζω ότι η ηλικία μου είναι κάπως απαγορευτική για την εκμάθηση κιθάρας (αλλά υπόσχομαι να βάλω τα δυνατά μου) γιαυτό και δεν ζητάω πολλά. Αντίθετα έχω προσδιορίσει (σοβαρά τώρα) το είδος που θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο....
Προσανατολίζομαι λοιπον στον ήχο του ευρύτερου post heavy stoner rock ήχου (Tool, Isis, Neurosis, Explotions in the sky, Cult of Luna .....) με έμφαση στο doom στοιχείο (Sleep, ΟΜ, Saint Vitus, Pentagram..) αλλά και στο ταξιδιάρικο trip ήχο από τους υπερλατρεμένους και ήρωες της νεότητας μου: Kyuss και των παραγωγών τους : Queens of the Stone Age (of course...), Nightstalker, Monster Magnet, Los Natas, Spiritual Beggars,Down,Τea Party, Soundgarden, μια δόση Hawkwind με ολίγον από αμερικανική βλαχιά πχ Pantera αλλα και Rush ......κτλ κτλ..
Σας μπέρδεψα ;;; Λυπάμαι αν παρασύρθηκα με τις επιρροές μου αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό που ψάχνω εδώ είναι να αγοράσω τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα με βοηθήσει να προσεγγίσω αυτόν τον -ας τον πούμε- βαρύ και στιβαρο ήχο . Γιαυτό άλλωστε και ζητώ την συμβουλή σας. Δεν επιζητώ φυσικά σε καμία περίπτωση να παίξω πχ όπως ο Mustaine ή ο Malmsteen...Αυτό που θέλω είναι να μάθω να παίζω καλά 4-5 βασικά riffs για αρχή (σε συνδυασμό πάντα με τον ήχο που προανέφερα) και από εκεί και πέρα θα ήθελα να πειραματιστώ μόνος μου, μαθαίνοντας βέβαια σιγα-σιγά πιο σύνθετα πράγματα. Το ζητούμενο λοιπόν εδώ δεν είναι η ταχύτητα και τα solos, αλλά το σταθερό παίξιμο και η εμπεδωσή του.
Γιαυτό λοιπόν σας ερωτώ ώ ! ευγενείς διδάσκαλοι:
α) Τι κιθάρα μου προτειίνετε να αγοράσω ; Παίζει κανένα ρόλο ο όσο το δυνατόν πιο εύκαμπτος βραχίονας στην δημιουργία του ήχου που επιθυμώ ;
β) Ενισχυτές - Πολυεφέ - Ηχεία. Τι προτείνετε ; Υπάρχει κάποιο τεχνικό κολπάκι (μόντα) στην σύνδεση μεταξύ τους ούτως ώστε ο ήχος να βγαίνει πιο "μπασάτος" ; Εχω ακούσει π.χ ότι οι Kyuss "περνουσαν" τον ήχο της κιθάρας μέσα από ενισχυτή μπάσου και είχαν αυτό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στον ήχο τους. Γνωρίζετε κάτι παρεμφερές ;
γ) Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για PC που μπορεί να με βοηθήσει σχετικά ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοηθειά σας και τις συμβουλές σας. Ελπίζω να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου. Κάθε πρόταση και συμβουλή σας πιστεύω ότι θα με βοηθήσει.
Κώστας.