Είναι πολύ μεγάλη ιστορία, και αποθυμένο χρόνων…από τότε που μικρό παιδάκι ανεβοκατέβαινα τα σκαλιά στο καμαράκι προβολής στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΥΣ του παππού μου, στο Αργος.Πόσα καρούλια θεέ μου έχω γυρίσει και πόσα καμπανάκια διαλείμματος έχω χτυπησει!!!
Εδώ και πολλά χρόνια πάντοτε και σε όποιο σπίτι και εάν κατοικούσα είχα τον δικό μου προσωπικό κινηματογράφο.Πάντοτε όμως ένας ξεχωριστός χώρος και ιδανικά λίγο έξω από το σπίτι ήταν το άπιαστο ονειρό μου, ώσπου……την στιγμή που γύρισα στα πάτρια εδάφη και μου περίσευε μια παλιά αποθήκη καμιά δεκαριά μέτρα έξω από το σπίτι.Κάποτε και πριν γίνει αποθήκη ήταν στάβλος για τα άλογα!!
Αυτό ήταν….σήκωσα μανίκια άδειασα τσέπες και ρίχτηκα στην δουλειά.Οτι θαδείτε πιο κάτω είναι προσωπική δουλεά κατά 80% και για αυτό συγχωρείστε μου πιθανά λάθη.
Ξεκινάμε λοιπόν με τις θέσεις θέασης...14 κινηματογραφικές απο το Vilage Αμαρουσίου που πλέον είναι παρελθόν δυστυχώς, και 2 πολυθρόνες....16 συνολικά.Οι θέσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί σε 2 επίπεδα.Στο πρώτο είναι τοποθετημένες στο κέντρο οι 2 πολυθρόνες και δεξιά-αριστερά τους υπάρχουν απο 4 καρέκλες ανά ζευγάρια εμπρός και πίσω.Συνολικά δηλαδή υπάρχουν στο πρώτο επίπεδο 10 θέσεις.Παράλληλα μπροστά απο τις δύο πολυθρόνες υπάρχει άνετος χώρος ελεύθερος, τόσο γιά να περνούν οι θεατές στις πλαινές καρέκλες του πρώτου διαζώματος, όσο και γιά να ανοίγουν χωρίς πρόβλημα τα υποπόδια απο τις δύο πολυθρόνες....
Στο κάτω διάζωμα υπάρχουν ακόμη συνολικά 6 καρέκλες, τοποθετημένες ανά τριάδες.Ανάμεσά τους,υπάρχει το απαραίτητο κενό-διάδρομος γιά το πρώτο διάζωμα, και φυσικά το απαραίτητο φώς εντοιχισμένο στο σκαλοπάτι.Μπορεί να είναι ανοιχτό και κατά την διάρκεια της θέασης χωρίς σοβαρά προβλήματα εις βάρος της εικόνας.Είναι LED λάμπα, που αλλάζει διάφορα και πολλά χρώματα συνεχώς.Πίσω απο τις πολυθρόνες υπάρχουν οι απαραίτητοι διακόπτες+ροστάτες γιά το άνοιγμα -κλείσιμο στα spots της αυλαίας.Ολο το πάτωμα είναι επενδυμένο με πολύ χοντρή μοκέτα σε χρώμα σκούρο πρασινοκαφέ διά της μεθόδου του κολήματος στο πάτωμα...δεν ακουμπάει απλά δηλαδή.
Η απόσταση απο τις πίσω καρέκλες-πρώτο διάζωμα, μέχρι την οθόνη είναι 6 μέτρα.
Τα πράσινα τελάρα είναι μπασοπαγίδες και τα μπλέ διαχυτές ήχου, επίσης απο το Vilage Αμαρουσίου.Εκτός απο αυτά που βλέπετε σε διάφορα σημεία του χώρου, έχουν τοποθετηθεί τέτοια και στο κενό που υπάρχει πισω απο τα δύο κυρίως ηχεία,και ομολογώ ότι κάνουν απίστευτη δουλεά.
Να επαναλάβω γιάμιά ακόμη φορά, ότι απο την αρχή δεν θέλησα να φτειάξω ένα "κυριλέ"Home Cinema γιατί εκτός του ότι δεν είναι του ύφους μου,δεν θα ταίριαζε καθόλου τόσο με την περιοχή που είναι ο Παράδεισος, όσο και με την φιλοσοφία του σπιτιού μου που είναι λίγα μέτρα πιό μακρυά του.Ακόμη, προσπάθησα να μην θυσιάσω τίποτε εις βάρος της εικόνας.Κάποια κάδρα και αφίσσες που θα δείτε είναι σε τέτοια σημεία τοποθετημένα που δεν ενοχλούν καθόλου.Παράλληλα το δύκολο κομμάτι ήταν το διακοσμητικό, αφού βασική προυπόθεση γιά εμένα ήταν ο συγκεκριμένος χώρος να μου θυμίζει και πράγματα απο τον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ του παππού μου, μιά και μεγάλωσα στο καμαράκι προβολής του, αλά επίσης να έχει και κάποιες άλες νότες, απο την τέχνη της μουσικής.Διάφορα μουσικά όργανα περίεργα απο σημεία του κόσμου,παλιές κασσέτες,δισκάκια 45 στροφών,μπομπίνες ηχογραφημένες με τις πρώτες μου μουσικές παραγωγές στο ραδιόφωνο, προγράμματα κινηματογράφου και θεάτρου που έχω κατά καιρούς κερδίσει σε ιντερνετικές δημοπρασίες και διάφορα άλα περίεργα και ξεχασμένα αντικείμενα όπως trailer και αυθεντικές ταινίες απο τον κινηματογράφο του παππού μου, εισητήρια εκείνης της εποχής, χειροκίνητο γκόνκ διαλειμμάτων..(το παλιό γνωστό καμπανάκι που ακούγαμε ότι τελειώνει το διάλειμμα......το χρυσοπλήρωσα και έφαγα τον κόσμο να το βρώ, ενω παράλληλα το έκανα να δουλέυει...)και φυσικά τα δικά μας εισητήρια !!!
]
Παμε στην συνέχεια, στην μαύρη ξύλινη σκεπή,Να σας πω εδω ότι το ύψος είναι κάτι παραπάνω απο 3 μέτρα...
Συνεχίζουμε με το ρολόι του κινηματογράφου...φυσικά πίσω απο τις τελευταίες θέσεις γιά να μην ενοχλεί το φώς του!!!
Πάμε στις δύο απλίκες που είναι δική μου πατέντα.Πρόκειται γιά δύο κουμπαράδες με τις γνωστές φατσούλες του Χονδρού και του Λιγνού....τις έκανα φωτιζόμενες!!!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : cineboy στις 21-02-2010 18:39 ]
Οσοι αναριωτούνται γιά το εαν έχω προχωρήσει και σε θερινό προσωπικό σινεμά, θα τους προλάβω ,αφού κάτι τέτοιο το κάνω πράξη κάθε καλοκαίρι απο το 2005 και μετά, απο την εποχή δηλαδή πριν ανακατασκευάσω το πατρικό μου σπίτι. Γιά του λόγου το αληθές μιά ματιά εδω...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : cineboy στις 03-08-2010 02:40 ]