Καλησπέρα σε όλους τους φίλους/ες του forum.
Αγόρασα την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα πριν 6 χρόνια και η επιλογή της ήταν κάθε άλλο παρά μια σοβαρή έρευνα αγοράς. Ήθελα απλά μια ηλεκτρική κιθάρα για να αρχίσω να παίζω. Μου άρεσε το σχήμα-χρώμα της, και η τιμή της ήταν λογική, όπότε... το όνομα αυτής Fender Squire Bullet Strat!
Ώντας γενικά αυτοδίδακτος (έχω κάνει μόνο ένα χρόνο με δάσκαλο), και έχοντας παίξει σε Live με 2-3 "εποχιακά" συγκροτήματα, θεωρώ οτι οι απαιτήσεις μου πλέον έχουν ανέβει, και εν όψει της επερχόμενης συμμετοχής μου σε μια αξιόλογη μπάντα ( το είδος μουσικής της είναι pop-rock και indie ), θα ήθελα να αγοράσω μια καινούρια κιθάρα, η οποία να είναι πιο ποιοτική και να ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες μου, καθώς και σε ένα αξιοπρεπές live.
Το θέμα είναι οτι δεν γνωρίζω σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξω σε μια κιθάρα. Διαβάζω τόσα πράγματα που έχουν γραφτεί εδώ σε παρεμφερή Post αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω και πολλά.
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος φίλος μου εξηγούσε από την αρχή τι κοιτάμε σε μια ηλεκτρική κιθάρα, να μου εξηγήσει τι σημαίνουν οι διάφοροι όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των χαρακτηριστικών της και να μου προτείνει κάποιες επιλογές στην κλίμακα 500-1000 ευρώ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Stelkel