Δε χρειάζεται να είστε δαίμονες των υπολογιστών, για να θέσετε σε λειτουργία το SAM Broadcaster. Είναι το πρόγραμμα που προσωπικά χρησιμοποιώ για την παραγωγή εκπομπών στο ραδιόφωνο του MusicHeaven, δίχως να είμαι ειδήμων σε ανάλογα θέματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί παραγωγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να στραφούν στο εν λόγω πρόγραμμα αναμετάδοσης, καθ' ότι πλήθος δυσκολιών και τεχνικών προβλημάτων προκύπτει από τη χρήση του winamp (για παράδειγμα, σε λειτουργικό σύστημα Windows Vista ή Windows 7, η επιλογή Open Mixer σχετικά με τη χρήση μικροφώνου δεν είναι διαθέσιμη και, επομένως, οι σχετικές ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξουν χειροκίνητα, πριν την έναρξη της εκπομπής, με έλλειψη ορισμένων δυνατοτήτων). Έκρινα σκόπιμο και βοηθητικό να αναρτήσω ένα θέμα με κάποιες βασικές οδηγίες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του SAM Broadcaster, όπου θα μπορούν και άλλοι παραγωγοί να μοιραστούν τις γνώσεις ή τις απορίες τους.
Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης του SAM Broadcaster
Στάδιο 1: Αποθηκεύοντας το αρχείο στον υπολογιστή
- Επιλέγετε 'Save this program to disk' και στη συνέχεια ΟΚ.
- Αναζητάτε την τοποθεσία, όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο (π.χ. Επιφάνεια Εργασίας).
- Όταν ολοκληρωθεί το κατέβασμα, επιλέγετε ΟΚ για εκτέλεση του αρχείου.
Στάδιο 2: Εγκαθιστώντας το πρόγραμμα
- Επιλέγετε 'Yes' για εγκατάσταση.
- Στο παράθυρο, όπου αναγράφεται το μήνυμα καλωσορίσματος, επιλέγετε 'Next'.
- Στο παράθυρο, όπου αναγράφονται οι Όροι Χρήσης, επιλέγετε 'Accept'.
- Βεβαιωθείτε ότι το SAM Broadcaster εγκαθίσταται στη σωστή τοποθεσία, δηλαδή στον κύριο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα: C:\Program Files\SpacialAudio\SAMBC\
- Αποδέχεστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για το σύστημα βάσης δεδομένων του προγράμματος (η προτεινόμενη εφαρμογή είναι το FireBird). Σε περίπτωση που η εφαρμογή που επιλέξατε (π.χ. FireBird) δεν υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας, το πρόγραμμα εγκατάστασης αυτομάτως θα συνδεθεί στο server για να την εγκαταστήσει. Στα δυο ακόλουθα παράθυρα, επιλέγετε 'Next'.
- Στο ακόλουθο παράθυρο σημειώνετε τα ζητούμενα στοιχεία, αν έχετε αγοράσει το πρόγραμμα, και στη συνέχεια επιλέγετε 'Next'. Σε αντίθετη περίπτωση, πατάτε 'Skip'.
- Επιλέγετε 'Finish' για ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Όταν η εγκατάσταση ολοκληρωθεί, θα εμφανιστούν οι ακόλουθες επιλογές: View SAM Readme File, Run SAM Program, Visit AudioRealm stream hosting
Στάδιο 3: Έναρξη του προγράμματος
- Ανοίγετε το SAM Broadcaster. (Run SAM Program)
- Στο παράθυρο με το μήνυμα καλωσορίσματος, αποφύγετε να επιλέξετε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για προσθήκη των μουσικών σας αρχείων στη βιβλιοθήκη πολυμέσων και συνεχίζετε με την επιλογή 'Continue'.
Είστε έτοιμοι! Βρίσκεστε, πλέον, στο κύριο μενού του SAM Broadcaster.
Στάδιο 4: Δημιουργώντας τον SHOUTcast Encoder
- Επιλέγετε το Desktop B του SAM Broadcaster.
- Στο παράθυρο Encoders, επιλέγετε το κουμπί '+'. Αν το παράθυρο διαλόγου δεν εμφανίζεται, επιλέγετε 'Window' από τη γραμμή εργαλείων, και ενεργοποιείτε την εμφάνιση των Encoders, πατώντας το σχετικό κουμπί.
- Επιλέγετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση, δηλαδή 'MP3 (Normal)'.
- Στην καρτέλα Converter, στην επιλογή Quality, επιλέγετε High Quality και στην επιλογή Format, 64kb/s, 44,1 kHz, Mono.
- Στην καρτέλα Server Details, στην επιλογή Server Type, επιλέγετε ShoutCast και συμπληρώνετε τις ρυθμίσεις, όπως ακριβώς παρουσιάζονται την παρακάτω εικόνα:
© jorge
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των παραπάνω, μπορείτε πια να εκπέμψετε!
Μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με το κεντρικό μενού:
Deck A, Deck B. Εδώ αναγράφονται τα τραγούδια, τα οποία ακούγονται στον αέρα την εκάστοτε στιγμή, μαζί με τον τίτλο, τα στοιχεία καλλιτέχνη, τα λεπτά, την ώρα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη, καθώς και τα σχετικά κουμπιά για έναρξη, παύση, σταμάτημα. Η αλλαγή από κομμάτι σε κομμάτι και το fade out, γίνονται αυτόματα (υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης διαχείρισης, από την καρτέλα Fade Control).
Queue. Εδώ τοποθετούνται τα αρχεία που επιθυμείτε να ακουστούν στον αέρα. Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε ή/και να προσθέσετε νέα, επιλέγοντας το '+', και αναζητώντας την τοποθεσία τους στον υπολογιστή σας.
History. Το ιστορικό των τραγουδιών που ακούστηκαν στον αέρα.
Volume. Ρύθμιση έντασης.
Voice FX. Ρυθμίσεις μικροφώνου. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής, έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή Mic on. Για να μιλήσετε, πιέζετε και κρατάτε πατημένο το κουμπί 'Press to Talk', ή, αν προτιμάτε, το 'Lock talk', το οποίο θα πρέπει να απενεργοποιήσετε, όταν αρχίσει η μουσική.
Για να βγείτε στον αέρα, κάνετε δεξί κλικ στον encoder σας, στο παράθυρο Encoders, και επιλέγετε Start. Μετά τη ολοκλήρωση της εκπομπής, κάνετε δεξί κλικ στον encoder, στο ίδιο παράθυρο, και επιλέγετε Stop.
Προσοχή: Στο παράθυρο Encoders, ενεργοποιείτε το μπλε κουμπί (Select Audio DSP Pipeline as input source) και όχι το κόκκινο (Start recording from soundcard).
Με όσους διατηρούν αμφιβολίες και επιφυλάξεις, έχω να μοιραστώ πως, κατά τις προσωπικές μου εκτιμήσεις, το SAM είναι απλό, εύχρηστο, με περιβάλλον φιλικό προς τον κοινό χρήστη, και, παράλληλα, με ιδιαιτέρως υψηλή λειτουργικότητα˙ το winamp ωχριά μπροστά του. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι δε διατίθεται δωρεάν στο ευρύ κοινό, αλλά πωλείται στους αφελείς αγοραστές έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. Δε θεωρώ πρέπον να αναφέρω εδώ τους - πειρατικούς - τρόπους να το κάνετε κτήμα σας. Άλλωστε, η πλειονότητά σας θα τους γνωρίζετε ήδη. Για τους λοιπούς και τυχόν ακέραιους χρήστες (τους οποίους, φυσικά, δεν έχω σκοπό να διαφθείρω με τα προσωπικά μου ανομήματα), θα σημειώσω πως υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της δοκιμαστικής του έκδοσης, για μια περίοδο 15 ημερών και χωρίς πρόσβαση σε όλες τις βελτιώσεις του προγράμματος.
Καλές εκπομπές!
Η Ψυχή που Αγαπά τις Λιβελούλες
[ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 19-02-2015 10:50 ]
Εγώ ακολούθησα τα βήματα και είμαι ήδη έτοιμος για δοκιμές...
Δεν σας κρύβω οτι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τον Sam, αλλά πάντα κάτι μου ξέφευγε ή κάτι δεν "αγόραζα" σωστά.
Θα δείξει...
Σημαντική σημείωση: Στην καρτέλα του encoder (βλ. φωτογραφία), όπου Station Name, συμπληρώνετε το ψευδώνυμο με το οποίο συνδέεστε στο MusicHeaven (π.χ. PsycheLovesDragonflies), ειδάλλως, θα εμφανίζεται στη μπάρα ο Κουκουβάγγος ως παραγωγός, παρ' ότι θα είστε εσείς στον αέρα.
PsycheLovesDragonflies θα ήθελα κι εγώ να σε ευχαριστήσω, γιατί χάρις στις δικές σου οδηγίες μπόρεσα τελικά την περασμένη Κυριακή να "εκπέμψω" με Sam και όχι με Winy που τελευταία είχε χοντρύνει το παιχνίδι με τα νεύρα μου... Ελπίζω οτι είμαι σε καλό δρόμο.
-----------------
Είμαστε πολλοί, αλλά σκόρπιοι!!!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vasilisbSax στις 19-10-2010 20:39 ]
Παρακαλώ, θα χαρώ να αποδειχτούν βοηθητικές αυτές οι οδηγίες. Ο vasilisbSax, πάντως, τις εφάρμοσε με επιτυχία! Καθ' ότι ζητήθηκε από πολλούς παραγωγούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μικρόφωνό τους, παραθέτω τις σχετικές ρυθμίσεις.
Άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις συμπληρωματικές ρυθμίσεις, γιατί πάντα είχα την εντύπωση οτι έχω ένα θεματάκι με το μικρόφωνο, το οποίο μετά και τη νέα ρύθμιση ελπίζω να μην υπάρχει.
Νάσαι καλά γιατί αφ' ενός μεν είμαι αυτοδίδακτος, όσον αφορά την τεχνολογία των υπολογιστών, αφ' εταίρου μ' αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα.
"γηράσκω αεί διδασκόμενος"
ο λογος ωστε η ρυθμηση να ειναι στο record to pipeline χωρις να το εχεις κανει skip το Output,εχει να κανει με την ποιοτητα του ηχου?
αν δεν κανω το αντιθετο...οταν μιλαω εγω ακουω την φωνη μου απο τα ηχεια.
( δεν εχω headset ) αλλα επιτραπεζιο μικροφωνο.
μα αυτο θελω να πω....οτι το να ακους την φωνη σου, εκτος το οτι ειναι ενοχλητικο,αν εχεις και επιτραπεζιο μικ. τοτε πιανει απο τα ηχεια τον ηχο,και γινετε μπαχαλο.
Εγώ πάλι, για να είμαι ειληκρηνής, επειδή για πολλά χρόνια στο κανονικό ραδιόφωνο (αυτό των ερτζιανών) έκανα εκπομπές φορώντας ακουστικά και το ίδιο κάνω και τώρα στο διαδικτυακό, θέλω να ακούω τη φωνή μου όπως και τη μουσική, οπότε φρόντισα τα ακουστικά μου να είναι απ' αυτά που εφαρμόζουν πολύ καλά στα αυτιά μου για να μην έχω τα προβλήματα που αναφέρθηκαν απ' τους προλαλήσαντες. Εξυπακούεται, βέβαια, οτι φοράω μονίμως ακουστικά σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Είναι θέμα συνήθειας. Ο καθένας όπως έχει μάθει και όπως βολεύεται.
Παιδιά, βρήκα και αυτό που ίσως βοηθήσει:
Sam BroadcasterΑπό τα πιο δημοφιλή προγράμματα ραδιοφωνικών παραγωγών. Εκτός από player είναι και Radio Automation αλλά έχει και encoders όπως επίσης διαθέτει και μηχανή παραγωγής ιστοσελίδων με πληροφορίες για το τι παίζει ο σταθμός.
Μπορείτε να δείτε ένα Demo Video Εδώ.
Βλέπετε μια φωτογραφία από το περιβάλλον του.
Διαθέτει τρία Desktop τα A , B και C τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες , προσθέτοντας τα εργαλεία που χρειάζεστε .
Στην φωτογραφία βλέπετε ένα τυπικό configuration με τα δύο deck players , την Play List στην οποία ουσιαστικά μπορείτε να οργανώσετε τα τραγούδια σας σε κατηγορίες με διάφορα κριτήρια , την Queue List που είναι η λίστα αναπαραγωγής , εφόσον από εκεί παίζουν τραγούδια στα Deck , το Voice Fx που αναλαμβάνει να δουλέψει το μικρόφωνό σας , το sound Fx που είναι μια βιβλιοθήκη με Sound Effect που μπορείτε να παίζετε από πάνω , το χειριστήριο της έντασης και το ρολόι. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να έχετε και τον Fader ,
αν δεν θέλετε να γίνεται αυτόματα το Fading των τραγουδιών μεταξύ των Decks
Στην παρακάτω εικόνα , βλέπετε από κοντά τα Decks του Sam
Στα decks , εκτός από το Volume υπάρχει Pitch & Tempo control για όσους αρέσκονται σε μίξεις. Από το κουμπάκι Eq οδηγήστε σε ένα γραφικό ισοσταθμιστή 10 περιοχών , στον οποίο θα βρείτε και προκαθορισμένες ρυθμίσεις έχοντας φυσικά την δυνατότητα να αποθηκεύεστε την δική σας.
Στην ίδια καρτέλα θα βρείτε και το AGC (Automatic Gain Control)
μέσω του οποίου διατίθενται μια πληθώρα ψηφιακών ευκολιών , όπως Compressors , gaters κλπ..κλπ. Πειραματιστείτε ώστε να πετύχετε τον ήχο που θέλετε. Καλό είναι πάντως να μην είναι επιλεγμένα τα gated agc , Bass Eq , 5Bands Processor διότι δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνουν. Σε ότι αφορά την λειτουργία του μικροφώνου , θα πρέπει στα recording properties της κάρτας ήχου σας , να έχετε επιλεγμένο το mic input και τίποτε άλλο , διότι μπορεί να προκαλεί ανάδραση και να μην δουλεύει σωστά. Μερικές ακόμη φωτογραφίες
Γενικές παρατηρήσεις Ένα από τα σημαντικότερα θέματα ρυθμίσεων στον Sam είναι αυτό της λειτουργίας του Equalizer και του Agc. Ας τα δούμε από πιο κοντά.
Α] Equalizer. Καλό θα είναι το equalizer να είναι enabled στα DeckA , DeckB , Voice Fx και Mixer που μας ενδιαφέρουν , αλλά να είναι οι συχνότητες όλες στο μέσον (Flat). Αυτό κυρίως για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ήχος που ακούτε επηρεάζεται πολύ από τα ηχεία σας. Άλλα ηχεία έχουν περισσότερο μπάσο , αλλά έχουν ελάχιστο κλπ..κλπ. Οπότε ότι ρύθμιση και να κάνετε εσείς για να ακούτε τον ήχο όπως θέλετε , αυτή η ρύθμιση θα περάσει και έξω που όμως δεν θα έχει απαραίτητα το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος είναι , ότι όλοι οι παραγωγοί στέλνουν το σήμα στον Sam του server και άρα ο ήχος τους επηρεάζεται όχι μόνο από τις δικές του ρυθμίσεις αλλά και από αυτές του server. Αν λοιπόν στο equalizer έχετε συμαντικές παρεμβάσεις σε σχέση με το flat πολύ πιθανόν να βγάζουν έξω παραμόρφωση. Στο μοναδικό εργαλείο που υπάρχει χρησιμότητα παρέμβασης είναι αυτό του Voice fx δηλαδή του μικροφώνου. Εκεί θα πρέπει ανάλογα με το μικρόφωνο που έχετε , να πειραματιστείτε αρκετά (και με βάση την χροιά της φωνής σας) ώστε να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις.
Β] Μικρόφωνο. Ας ασχοληθούμε λίγο με το θέμα του μικροφώνου. Τα συνηθισμένα μικρόφωνα για Η/Υ δεν κάνουν τις περισσότερες φορές για ραδιοφωνικές παραγωγές , εφόσον η ποιότητά τους δεν είναι καλή. Η κύρια χρήση τους είναι για συνομιλίες π.χ μέσω msn οπότε αρκούνται σε ποιότητα ανάλογη αυτής των τηλεφώνων. Πέραν αυτού είναι πυκνωτικά , άρα πολύ ευαίσθητα και αρπάζουν από τον περιβάλλοντα χώρο δημιουργώντας μικροφωνισμούς και αναδράσεις. Θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα δυναμικό μικρόφωνο φωνής της τάξεως των 25-30 ευρώ ώστε να επιτύχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον ήχο. Το ίδιο σε γενικές γραμμές ισχύει και για τα σετ μικροφώνων με ακουστικά μαζί. Αυτά έχουν και ένα επιπλέον πρόβλημα , ότι βρίσκονται πολύ κοντά στα χείλη και έτσι ο κατευθυνόμενος προς αυτά αέρας από το στόμα μας όταν μιλάμε (λόγω φυσικά της χαμηλής τους ποιότητας) δημιουργεί τα γνωστά (πφ πφ πφ). Αποφύγετέ τα.
Γ] Ρυθμίσεις AGC. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Βλέπετε ταυτόχρονα και την φωτογραφία παραπάνω.
Gated Agc. Ενεργοποιημένο μεν αλλά προσοχή . Το Gate να είναι στα -70 Db ή και παρακάτω και το Margin όχι περισσότερο από 4 Db. Τι κάνει αυτό το εργαλείο. Δυναμώνει τα εξασθενημένα σήματα. Αν δηλαδή παίξει ένα τραγούδι που έχει γραφτεί χαμηλά θα το δυναμώσει. Το ζητούμενο όμως είναι να μην δυναμώνει τα πάντα δημιουργώντας παραμόρφωση. Από δοκιμές και πειράματα οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις δημιουργούσαν πρόβλημα. Οπότε βάλτε αυτές που σας έγραψα.
Bass Eq Δίνει μπάσα αυξάνοντας τμια δυναμική περιοχή χαμηλών συχνοτήτων. Μην το έχετε ενεργοποιημένο , δημιουργεί παραμόρφωση. Μόνο ίσως στο voice fx αν και εφόσον η φωνή και το μικρόφωνό σας είναι συνδυασμός που δεν έχουν μπάσα.Ωστόσο και πάλι με προσοχή και η ρύθμιση shelve να μην είναι περισσότερο από 3 db.
5 Band processor. Σε καμία περίπτωση μην τον ενεργοποιήσετε.
2 Bans processor. Αυτός να είναι ενεργός με το overdrive στο μηδέν ή το πολύ πολύ στο 2. Υποτίθεται ότι το εργαλείο αυτό λειτουργεί ως ένας Compressor ήχου , αλλά με αποτελέσματα εντελώς αναξιόπιστα.
Clipper. Κόφτης με άλλα λόγια. Εντοπίζει κορυφές στον ήχο και τις κόβει. Χρήσιμος μεν , αλλά με εντελώς ήπιες ρυθμίσεις. Δηλαδή ρυθμίστε τον περίπου στα -3 db.
Καλές διορθώσεις!!!
γεια σας παιδια
μια ερωτησουλα αν ειναι ευκολο,
μπορω να εισαγω τραγουδια απο το net?
η επιλογη add url στο παραθυρο της playlist σε τι χρησιμευει?
δηλαδη μπορω να εκπεμπω ενα τραγουδι που δεν εχω κατεβασει π.χ. απο youtube?
υπαρχει τετοια δυνατοτητα?
οποιαδηποτε ιδεα απαντηση δεκτη
ευχαριστω προκαταβολικα.
Με περηφάνεια και περισσή χαρά, που το ανακάλυψα μόνη μου [συνήθως πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό με προγράμματα που χαράκτηρίζονται από ακόμη και ελάχιστου βαθμού πολυπλοκότητα], θα μοιραστώ μαζί σας το εξής:
Για καλύτερη ποιότητα ήχου στα mp3 που επιλέγετε να μεταδώσετε, μπορείτε να κάνετε το εξής.
-Πάμε στην καρτέλα VoiceFX και πατάμε το κουμπί EQ
-Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγουμε, από τις καρτέλες που βρίσκονται στο πάνω πάνω μέρος, την καρτέλα Deck A και στη συνέχεια, απο τις δύο καρτέλες που βρίσκονται ακριβώς απο κάτω, την καρτέλα AGC
-Εκεί, βρίσκουμε το κουτί Gated AGC και το ξετσεκάρουμε. Με κάποιες δοκιμές μπορεί να δείτε πως αν ξετσεκάρετε και το BassEQ ίσως ο ήχος να είναι ακόμη καλύτερος, ανάλογα με τη μουσική που παίζετε.
-Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για την καρτέλα Deck B
-Μην ξεχάσετε στο τέλος να πατήσετε OK. :P
-----------------
"πες μου ότι θα βλέπω όνειρα κι όταν πεθάνω"
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : wilma στις 09-12-2010 02:30 ]
Όπως λέει παραπάνω, στις οδηγίες που βρήκα και μετέφερα εδώ:
Α] Equalizer. Καλό θα είναι το equalizer να είναι enabled στα DeckA , DeckB , Voice Fx και Mixer που μας ενδιαφέρουν , αλλά να είναι οι συχνότητες όλες στο μέσον (Flat). Αυτό κυρίως για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ήχος που ακούτε επηρεάζεται πολύ από τα ηχεία σας. Άλλα ηχεία έχουν περισσότερο μπάσο , αλλά έχουν ελάχιστο κλπ..κλπ. Οπότε ότι ρύθμιση και να κάνετε εσείς για να ακούτε τον ήχο όπως θέλετε , αυτή η ρύθμιση θα περάσει και έξω που όμως δεν θα έχει απαραίτητα το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος είναι , ότι όλοι οι παραγωγοί στέλνουν το σήμα στον Sam του server και άρα ο ήχος τους επηρεάζεται όχι μόνο από τις δικές του ρυθμίσεις αλλά και από αυτές του server. Αν λοιπόν στο equalizer έχετε συμαντικές παρεμβάσεις σε σχέση με το flat πολύ πιθανόν να βγάζουν έξω παραμόρφωση. Στο μοναδικό εργαλείο που υπάρχει χρησιμότητα παρέμβασης είναι αυτό του Voice fx δηλαδή του μικροφώνου. Εκεί θα πρέπει ανάλογα με το μικρόφωνο που έχετε , να πειραματιστείτε αρκετά (και με βάση την χροιά της φωνής σας) ώστε να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις.
Νομίζω πως ο ποιητής έχει δίκιο. Αλλά και όσοι θέλουν βέβαια μπορούν να πειραματιστούν...
Βέβαια στο θέμα του μικροφώνου, θέλει προσοχή. Μην ακολουθείσετε αυτά που γράφουν οι οδηγίες, γιατί εγώ το έκανα και βγήκα στα μουγγά και αναγκάστηκα να αλλάξω πρόγραμμα στη μέση της εκπομπής. Το ξανάστησα με τις αρχικές ρυθμίσεις (στο μικρόφωνο).
Τέλος ίσως αυτό που λέει ο Pentatonikos να "είναι μια χαρά...!"
PsycheLovesDragonflies, ή όποιος άλλος γνωρίζει, θα ήθελα τη βοήθειά σας, πάνω στο πρόγραμμα SAM. Σκεφτόμαστε με άλλο ένα μέλος, να κάνουμε εκπομπή, την οποία θα εκπέμπει από το σπίτι του και εγώ θα συμμετέχω μέσω msn ή skype. Εγώ έχω τα Windows 7 κ το μέλος που θα εκπέμπει από το σπίτι του, έχει τα Vista. Μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα από το SAM και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε εκπομπή τα Windows που έχουμε. Πληροφορηθήκαμε ότι δε γίνεται να συνδεθώ εγώ μέσω msn ή skype μέσω SAM. Γνωρίζετε αν όντως υπάρχουν τετοια προβλήματα; Κ αν ναι, υπάρχει λύση; Περιμένω απάντηση!
Ευχαριστώ.
Παράθεση:
|
Οι "ποιητές" συνήθως έχουν δίκιο αγαπητέ μου. Ωστόσο είθισται, οποιαδήποτε αναφορά στα γραφόμενά τους, να αναφέρει τίνος είναι αυτά. Κοινώς την "πηγή".Μάλλον θα ξέρεις, ή το λιγότερο μπορείς να σκεφτείς πως η "ύλη" στο διαδίκτυο δεν είναι αυτοδημιούργητη. Κάποιος την έφτιαξε και κάπου υπάρχει.
Εφόσον την χρησιμοποιούμε, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αναφέρουμε που την βρήκαμε, εκτός και αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (που δεν θέλω να υποθέσω) για να μην το κάνουμε.
Πηγή
http://wiki.activeradio.gr/index.php/Sam_Broadcaster
Υ.Γ Πάντως μου έδωσες την ευκαιρία να δω ένα ορθογραφικό μου λάθος που έβγαζε μάτι.
Keep streaming!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Active στις 21-01-2011 23:26 ]
.... μπορεί να πω και ανοησία , αλλά δες και τις ρυθμίσεις του Equalizer στο SAM ....