Έχοντας παρακολουθήσει με το γιο μου μαθήματα μουσικής προπαιδείας σε έγχορδα (βιολί) και με σπουδές 6 ετών πιάνου και θεωρητικών (προ 20ετίας!) αποφάσισα να ξεκινήσω να μαθαίνω βιολί και εγώ! Έχω ήδη παραγγείλει ένα βιολί Stentor Conservatoire και είμαι σε αναζήτηση ωδείου. Για την ακρίβεια έχω υπόψη μου δύο και δεν ξέρω ποιο να αποφασίσω.
Στο ένα μου είπαν ότι μπορούν να μου αναγνωρίσουν τα θεωρητικά (θεωρία, σολφέζ, αρμονία) που έχω κάνει (θα βρουν την καρτέλα μου - αλήθεια είναι δυνατόν να την κρατούν 20+ χρόνια ή είναι απίθανο;) και να μη χρειαστεί να τα επαναλάβω (ε, καλά μια καλή επανάληψη τη χρειάζομαι...), μιας και είναι το ίδιο με αυτό που έκανα πιάνο. Ο δάσκαλος βέβαια είναι σχετικά νέος (δεν τον κάνω πάνω από 30). Στο άλλο μίλησα με το δάσκαλο στο τηλέφωνο, ακούγεται μεγαλύτερος και από το όνομα πρέπει να έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές σε δίσκους τους και συναυλίες. Δεν έχω όμως για κάποιον από τους δύο συστάσεις...
Έχετε να μου προτείνετε δάσκαλο ή ωδείο στην Αγία Παρασκευή;
Τι πρέπει να προσέξω τώρα στην αρχή;
Έχει νόημα σε αυτή την ηλικία να λάβω υπόψη μου τα θεωρητικά, αν θα αναγνωριστούν δηλαδή, μιας και ... πόσες πιθανότητες έχω σε αυτή την ηλικία να τα χρειαστώ για το πτυχίο;
Ξέρω σας τρέλανα με τις ερωτήσεις μου... Δώστε μου τουλάχιστον κάποια ιδέα για το τι να προσέξω και που να απευθυνθώ...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lillyfee στις 15-12-2010 16:02 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lillyfee στις 15-12-2010 16:06 ]