Παράθεση:
Το μέλος antoniss27 στις 06-03-2011 στις 20:18 έγραψε...
Φαντάζομαι ότι δεν διαφωνεί κανείς για την ποιότητα στον ήχο ένος full λαμπάτου setup σε σχέση με ένα software. Η δική μου εμπειρία τον τελευταίο καιρό μου σε clubakia και barakia που παίζω στην κονσόλα δείχνει ότι αφενώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την παραμικρή διαφορά (κι αυτό είναι πλεόν το πιο σημαντικό) και αφετέρου σου προτείνουν τα ίδια τα μαγαζιά να μην φέρεις καμπίνες - ενισχυτές λόγω έλλειψης χώρου. Σου πετάνε 2-3 monitor και αυτό ήτανε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μου έκανε εντύπωση και άνοιξα την κουβέντα είναι ότι έχω δει και σε συναυλίες ανοιχτού χώρου αλλά και σε μεγάλα μαγαζιά τύπου club και μπουζούκια να βγαίνουν κιθαρίστες (που οι πλειοψηφία τους είναι παιχταράδες) με το laptopaki τους. Και με πολύ πειστικό αποτέλεσμα. Σχετικά με τα drums δεν είναι ακριβώς το ίδιο νομίζω. Πχ. για να δώσεις συναμικές σε ηλεκτρονικά drums θα πρέπει να έχεις αρκετά ακριβό μηχάνημα (της τάξεως των 4000ε), από ότι έχω ακούσει από διάφορους drummer. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Τελικά η ευκολία και το portability παίρνουν σιγά σιγά την θέση της παραδοσιακής ποιότητας;
|
δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες ομως πρεπει να σκεφτεις κατι...
τι γνωμη και αποψη μπορουν να εχουν οι μπουζουκλερι για τον κιθαριστικο ηχο???να μιλησουμε για μινι φουστες και κανενα ξωπλατο να σου πω ναι...ειναι ειδικοι!χαχαχα
εγω κατανοω τον επαγγελματια διοτι το κουβαλημα τετοιου εξοπλισμου οσο ναναι κοστιζει στην μεση σου ομως και τους ιδιους αν ρωτησεις δεν νομιζω να θεσουν καποια μεγαλη αμφιβολια με τι setup βγαινει το καλυτερο(κιθαριστικο)αποτελεσμα...
αλλωστε οπως ο ιδιος ανεφερες σε πολλα μαγαζια αναγκαζονται να παιζουν με moddeling εξοπλισμο λογω ευκολιας στο κουβαλημα και ισως και στην ηχοληψια(εδω εχω τρομερες αμφιβολιες)....και οντως ετσι ειναι....οσο κουραστικο και να ειναι να κουβαλας....τις περισσοτερες φορες δεν τους δινετε καν η επιλογη ωστε να παιξουν με κανονικο ενισχυτη,,,
εγω προσωπικα σε ανοιχτο live βρεθηκα προδωμενος απο ψηφιακη κεφαλη που κατα τα αλλα μεσα σε μαγαζια ηταν μια χαρα....το περιμενα οτι καποια στιγμη θα κολωνε.....αλλα τοσο πολυ οχι,,,,με λιγα λογια σε ολη την διαρκεια του live δεν ακουσα την κιθαρα μου ουτε μια φορα....ουτε μια νοτα!!!
δεν αναφερομαι στα μονιτορ....αναφερομαι στον ενισχυτη,,,,σημειωτεον επαιζα με 4X12 καμπινα....και το κεφαλι μου που εσκυψα στην καμπινα κατα την διαρκεια δεν ακουσα τιποτα!!!!το ωραιο ειναι οτι μου ειπαν οτι ειχα και καλο ηχο...παλι καλα ειπα απο μεσα μου που εστω ακουγομουν κατω!!