Για όσα παιδιά είναι φοιτητές και βαριούνται να διαβάσουν τις πάνω από 100 σελίδες του σχεδίου νόμου και της αιτιολογικής έκθεσης για τα ΑΕΙ που ψήφισε η Διαμαντοπούλου, κωδικοποιώ εδώ τις σημαντικότερες αλλαγές:
1. Εισαγωγή της μερικής φοίτησης και της δυνατότητας διακοπής της φοίτησης.
Ως μερική φοίτηση νοείται η φοίτηση για όσους πιστοποιημένα εργάζονται κατά τη διάρκεια σπουδών. Ως διακοπή φοίτησης νοείται το "στρατιωτικό", λόγοι υγείας κτλ. Πάνω κάτω dhlad;h όπως με τον προηγούμενο νόμο.
2. Εισαγωγή ανώτατου ορίου χρόνου σπουδών.
Εισαγεται ανώτατο χρονικό όριο σπουδών τα Ν+2 χρόνια για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης( αυτούς που δεν εργάζονται) και τα 2Ν για τους φοιτητές μερικής φοίτησης(αυτούς που εργάζονται). Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τις σχολές 5-ετούς ή 6-ετούς φόιτησης.
3. Μετατροπή των πτυχίων σε πιστωτικές μονάδες(ECTS).
Το πτυχίο "κβαντίζεται" σε πιστωτικές μονάδες. Κάθε πτυχίο αναγράφει διαφορετικές πιστωτικές μονάδες ανάλογα τα μαθήματα και τις επιδόσεις. Κυνήγι αριθμών...
4. Εσωτερικός κανονισμός.
Όπως στον προηγούμενο νόμο για δεοντολογίες, έλεγχο ποιότητας, πειθαρχικά....
5. Εισαγωγή προαπαιτούμενων μαθημάτων και...απουσιολόγιου.
Εισάγονται αλυσίδες μαθημάτων. Για τη δήλωση κάποιων μαθημάτων μεγαλύτερου έτους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχία σε ένα ή περισσότερα προαπαιτούμενα μαθήματα. Επίσης εισάγεται απουσιολόγιο για ορισμένα μαθήματα υποχρεωτικής παρακολούθησης(δημοτικό στυλ...). Λογικά πράγματα για την ιατρική, παράλογα για την πληροφορική, το φυσικό, τη φιλολογία, την κοινωνιολογία κ.α.
6. Διαγραφές φοιτητών.
Φοιτητές που δε θα εγγράφονται για δύο συνεχόμενα εξάμηνα θα διαγράφονται αυτιδικαίως. Επίσης θα διαγράφονται αυτιδικαίως φοιτητές πλήρης φοίτησης πάνω από Ν+2 και φοιιτητές μερικής φοίτησης πάνω από 2Ν.
7. Εξάμηνο και θερινά μαθήματα.
Το εξάμηνο επεκτείνεται σε 13 πλήρεις βδομάδες (άρα επεκτείνεται και η ύλη, άρα αυξάνεται και η πιθανότητα απώλειας του εξαμήνου, άρα μεγαλώνει και το φόβητρο για καταλήψεις) ενώ προβλέπεται και δυνατότητα για έκτακτα θερινά μαθήματα. Πάνω κάτω όπως ορίζει ο προηγούμενος νόμος.
8. Εξέταση μαθημάτων.
Η διδασκαλία κάθε μάθηματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 4/5 του προβλεπόμενου χρόνου αλλιώς δεν θα εξετάζεται. Επιπλέον εισαγεται επανεξέταση από τριμελή επιτροπή σε φοιτητές που κόπηκαν πάνω από 2 φορές. Όπως δηλαδή στον προηγούμενο νόμο.
9. Υποβάθμιση έντυπων συγγραμμάτων.
Πλέον ως συγγράμματα θα νοούνται και τα e-books και δεν θα υπάρχει υποχρέωση δωρεάν διανομής έντυπων βιβλίων στους φοιτητές.
10. Φοιτητικά δάνεια!
Εισάγονται άτοκα φοιτητικά δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες με την έγγυηση του Ελληνικού δημοσίου...
11. Διαχείριση πανεπιστημιακών πόρων από manager.
Εισάγεται ο θεσμός του ιδιώτη manager για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων των πανεπιστημίων. Κυρίως στην περιουσία και τη χρηματοδότηση της έρευνας...
12. Υποχρηματοδότηση.
Χρηματοδότηση των ΑΕΙ μόνο εφόσον πετυχαίνουν δείκτες αριστείας, "έγκαιρης αποφοίτησης σπουδαστών", "ποιότητας" και "ποσότητας έργου" από καθηγητές, κτλ. Δείκτες που θα ορίζει το υπουργείο για τα... "αυτόνομα" πανεπιστήμια.
13. Άσυλο: το κερασάκι στην τούρτα.
Κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου δια της παραλείψεως αναφοράς του!
Καλo Σεπτέμβρη!
Ο νόμος ολόκληρος:
ή
Συνοψίζοντας:
και
Κριτική επί του νόμου:
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/210388/Default.aspx
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=22136
Κατά του νόμου:
-πρυτάνεις:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=409120
Υπέρ του νόμου:
σύνοψη των θέσεων για; το νόμο:
http://net.glotta.ntua.gr/actions/2011-NSx-Reactions/index.html
-συζήτηση για το νόμο:
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=20&t=9746
Διάφορα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά(π.χ. προτάσεις ΟΟΣΑ):
http://www.edugate.gr/ekpaideutika-themata
Και ξένοι ακαδημαϊκοί κατά:
http://supportgreekacademia.wordpress.com/
(το ιστολόγιο είναι της Πρωτοβουλίας Ελλήνων Πανεπιστημιακών)
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : optiras στις 20-08-2011 10:07 ]
Γενικός συναγερμός παίδες! Με ποιό δικαίωμα κατάργησαν σήμερα το άσυλο;;; ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spirous στις 24-08-2011 21:31 ]
Κάτσε να το ψάξουμε λιγάκι...Έχεις υπόψη σου κανένα σοβαρό λινκ;Αυτά που βρίσκω είναι να ' χαμε να λέγαμε...
Βγήκε η Διαμνατοπούλου στη βουλή σήμερα και το δήλωσε κατα λέξη: "ΤΟ Α-ΣΥ-ΛΟ ΚΑ-ΤΑ-ΡΓ-ΕΙ-ΤΕ". Ακόμα δεν έχουν ανέβει τα πρακτικά της βουλής αλλά όπου να ναι θα αναρτηθούν.
Παιδιά, μια ερώτηση και χωρίς να παρεξηγηθώ. Τι έχει προσφέρει το άσυλο, κατά τη γνώμη σας, από το 1982 όταν και θεσμοθετήθηκε; Πως βοήθησε τους κοινωνικούς αγώνες;
Παράθεση:
|
Φίλε jorge θα μιλήσω βιωματικά. Δεν ξέρω αν έχει τύχει ποτέ να σε κυνηγάνε ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ειδικοί φρουροί, ασφαλίτες και να μην έχεις που να κρυφτείς. Όχι μόνο από τα γκλομπ τους αλλά και από τα δακρυγόνα και τον πετροπόλεμο. Και μιλώ σαν απλός διαδηλωτής, ούτε κουκούλες ούτε μολότωφ ούτε πέτρες ούτε τίποτα. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή που τρέχεις να σωθείς από τους μπάτσους έχεις πολύ λίγες επιλογές, ή θα μπεις σε πολυκατοικία ή θα μπεις σε πανεπιστήμιο(που είναι και η "εστία" σου σαν φοιτητής). Και δεν φαντάζεσαι την ανακούφιση που νοιώθεις όταν γλιτώνεις το ξύλο και τις αυθαίρετες συλλήψεις. Όπως επίσης δεν περιγράφεται η συντροφικότητα που αναπτύσεται με τους συμφοιτητές σου σε μια ελέυθερη συνέλευση ή κατάληψη.
Υποτίθεται πως στα ΑΕΙ είναι άνθρωποι κάποιου επιπέδου, υποτίθεται πως είναι χώρος διανόησης και ελευθερίας ιδεών, όχι γήπεδο. Η μετατροπή σε άνδρο κουκουλοφόρων προφανώς και δεν εκφράζει κανένα. Όμως οι θλιβερές εικόνες που έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι καθαρά δημιούργημα του κράτους για την απαξίωση του ασύλου. Για την αντιμετώπιση των θλιβερών φαινομένων υπάρχει νόμος(άρση ασύλου) όπως υπάρχει και ΤΡΟΠΟΣ να μην φτάσουμε σε θλιβερά φαινόμενα. Όμως αυτό χρόνια δεν γίνεται για να φτάσουμε στην κορυφή του παγόβουνου, την κατάργηση του ασύλου. Το άσυλο ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να καταργηθεί για το νέο πανεπιστήμιο της μηδενικής φοιτητικής εκπροσώπησης και της κυριαρχίας των μάνατζερ.
Γενικά μπορώ να επιχειρηματολογήσω λογικά και συναισθηματικά για το άσυλο. Αλλά απαιχθάνομαι τις φλυαρίες. Για όσους έχουν νοιώσει την ανάγκη της προστασίας και της συνέλευσης - συζήτησης για το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ μιας πορείας η αξία του ασύλου είναι περισσότερο βίωμα, δεν μεταδίδεται.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Spirous στις 25-08-2011 00:22 ]
τα "φοιτητικα" παρτυ που κανουν καθε τοσο,πολλες φορες τη βδομαδα?
ειναι και αυτα μεσα στο ασυλο? οταν καθε μερα "εξαφανιζεται" κρατικη περιουσια,που εμεις πληρωνουμε,οταν γινονται βανδαλισμοι που και οι ιδιοι οι φοιτητες καταγγελουν,οταν τα κτηρια και οι εστιες ειναι σαν κεντρα υποδοχης προσφυγων στην Αμερικη τη δεκαετια του '50.
Με προφαση το Ασυλο,γινονται,παραβιασεις του Ποινικου κωδικα,αγοραπωλησιες ναρκωτικων,κτλ ( να μην αναφερθω,μεχρι και μαθηματα πως να κασκευασεις μολοτωφ )
Αυτο ειναι που προαγει το Ελληνικο πανεπιστημιο? ( και το φημισμενο,Ασυλο του? )
Το άσυλο εκτός από προστασία των φοιτητών από το ξύλο προσφέρει και τη στέγη για συνελεύσεις των φοιτητών αλλά και γενικότερα του λαού που κατεβαίνει σε μια πορεία. Πάντα όταν "σπάνε" μια πορεία η μόνη διέξοδος είναι το άσυλο του πανεπιστημίου. Εκεί συγκεντρώνονται, παρέχουν βοήθεια (ακόμα και σε όσους έχουν προβλήματα από τα χημικά, το ξύλο κλπ), γίνεται συζήτηση και συνέλευση του κόσμου για το τι μπορεί να γίνει, γίνεται συγκρότηση των μπλοκ για να πάει ο καθένας σπίτι του κ.ο.κ. Το δεκέμβρη του '08 ο κόσμος και οι φοιτητές πού νομίζετε ότι μαζεύονταν για να κανονίσουν τις πορείες που γίνονταν? Και όχι μόνο τότε, αλλά σε κάθε γεγονός έτσι γίνεται γιατί απ' όσο όλοι γνωρίζουμε τα αρμόδια όργανα που μπορεί να συνασπιστεί κανείς είναι μπάχαλο.
Επίσης, το άσυλο εκφράζει και το άσυλο ιδεών, πολιτικών απόψεων κλπ. Όχι, ΔΕΝ πιστεύω ότι η κατάργηση του ασύλου δεν θα καταργήσει και τις διάφορες φωνές που ακούγονται μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, διότι μέσα σε αυτό θα μπουν άτομα κατέχοντα εξουσία, που φοράνε παρωπίδες, που είναι μυημένα στις γνωστές πρακτικές και ιδέες και ουδεμία σχέση έχουν με το πανεπιστήμιο διότι ποτέ κιόλας δεν πέρασαν από αυτό.
Επίσης, τα άτομα αυτά είναι υποχείρια και άβουλοι δέκτες εντολών που δίνουν οι εκ των ανωτέρω, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον η κάθε πολιτική εξουσία και βούληση έχει αμεσότατη επίδραση μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, ή με άλλα λόγια, το πανεπιστήμιο ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ!
Πολύ απλά θέλουν τη νεολαία άβουλους ειδικευμένους εργάτες. Και φυσικά όποιος δεν συμμορφώνεται με όσα επιβάλλονται, θα φακελώνεται, θα έχει ποινές και διώξεις. Όπως ακριβώς στους χώρους εκτός πανεπιστημίου. Είναι το ότι θα τους "βάλουν στο μάτι". Και αυτό ΔΕΝ είναι ελευθερία!
Και πάω παρακάτω, ας το δούμε και εκ των έσω... θα συμφωνήσω με τον aviectus για το τι γίνεται. Ναι, έτσι είναι και ούτε εμένα μου αρέσει.
ΑΛΛΑ
Γιατί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φωνάζουν τόσα χρόνια περί ασύλου, ενώ τα όργανά τους ΔΑΠ και ΠΑΣΠ κάνουν και πάρτυ (και βγάζουν και λεφτά παρακαλώ γιατί ζητάνε και εισητήριο) και ΠΟΤΕ δεν υπερασπίστηκαν το άσυλο από τους βάνδαλους??? Ποιά καθαριότητα στα πανεπιστήμια όταν ο τοίχος δεν φαίνεται από τι υλικό είναι φτιαγμένος γιατί έχει επένδυση από τις χιλιάδες πράσινες, μπλε και κόκκινες αφίσες??? Στις 17 Νοεμβρίου το ξέρετε ότι αυτοί που καταργούν το άσυλο έρχονται στο πολυτεχνείο να καταθέσουν στεφάνι (για όσους έχυσαν αίμα υπέρ του ασύλου) φορώντας κράνη και έχοντας ρόπαλα και πέτρες??? Ξέρετε ότι το αριστερό φοιτητικό κίνημα στο σύνολό του ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τους χώρους του πανεπιστημίου και των μαγαζιών και τον κόσμο και όλα από τους μπάχαλους??
Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ όμως (=ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) κατηγορούν το πανεπιστήμιο για όσα κάνουν και οι ίδιοι γιατί πολύ απλά είναι αυτοί που επιτρέπουν τους βάνδαλους ή τους πληρώνουν να μπαίνουν μέσα στις πορείες και να καταστρέφουν την κάθε ειρηνική διαδήλωση του κόσμου. Επίσης, περί υποβάθμισης... κάνουν ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ στα πολιτικά τους τραπεζάκια, αδιαφορούν για την πολιτικοποίηση των φοιτητών και τον διάλογο αλλά ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για να κάνουν πάρτυ και εκδρομές, έχουν και κατέχουν μέσα στα πανεπιστήμια ως "φίλοι" των καθηγητών, περνούν μαθήματα και παίρνουν θέσεις γιατί έχουν τα κονέ και τώρα μιλούν για υποβάθμιση και εξευτελισμό στα πανεπιστημιακά ιδρύματα!! Τυχαία είναι αυτά ή μήπως θέλουν άβουλους φοιτητές-στρατιωτάκια που ακολουθούν ότι τους πουν και δεν έχουν καμία πολιτική ιδεολογία? Και τέλος πιστεύετε ότι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ δεν ξέρουν τι θα πει χόρτο?
Επομένως εσκεμένως τα κάνουν όλα αυτά και φέρνουν την κατάσταση έτσι ώστε να επικαλούνται την κατάργηση του ασύλου.
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ δεν λέγεται αυτό?
Η κατάργηση του ασύλου κατά τη γνώμη μου λοιπόν μόνο στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων δεν αποσκοπεί. Ας βγουν ευθέως να πουν ότι θέλουν να καταστείλουν κάθε αντίδραση και να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα (όχι τους βάνδαλους, τους φοιτητές θέλουν να ελέγξουν γιατί τους βάνδαλους τους ξέρουν πολύ καλά) και να παραδεχθούν ότι οι ίδιοι έχουν φτάσει τα πανεπιστήμια σε αυτό το χάλι με τα τόσα κομματόσκυλα μέσα στις σχολές. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν αφήσει τον κόσμο να πιστεύει ψέματα και ξαναλέω ότι
αυτοί που θέλουν να καταργήσουν το άσυλο για κάποιους λόγους είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα προκαλούν τους λόγους αυτούς. Και αυτό δεν το αναπαράγουν ούτε τα ΜΜΕ ούτε οι πολιτικοί ούτε οι φοιτητές ούτε οι πρυτάνεις που το μόνο που τους απασχολεί είναι μην χάσουν την καρέκλα τους από κάποιον τεχνοκράτη.
Παράθεση:
|
ασε το ασυλο
σε ποσες καταληψεις βρεθηκες::;;
για τις εστιες δεν ευθυνεται το ασυλο βεβαια
ασε που αν πας εξω απο μερικα αστυνομικα τμηματα γινεται και εκει διακινηση
τραβα λοιπον σε καμια συναυλια των Pink Floyd που εσυ καταλαβαινεις καλυτερα
και ασε το ασυλο
υγ
αναρωτιεμαι ποσα πολλα εδωσες για την κρατικη περιουσια;
ποτε δουλεψες;
mpineliki δεν χωράει σε τέτοια συζήτηση η προσωπική επίθεση και οι ισχυρισμοί σου είναι τουλάχιστον άστοχοι... Λίγο προσοχή και σεβασμός...
ΥΓ: μέσα στα α.τ. ακόμα περισσότερο
ποιο χορτο Mpineliki? και ποιοι Pink Floyd? ( μαλλον εισαι του "εντεχνου" που πινουν πρασσινο τσαι απο την Νοτιοδυτικη επαρχεια της Νοτιας κορεας. ) εδω εισαι ατοπος και ακυρος.
προσωπικη επιθεση.
Εδω μιλαμε για ριζικες αλλαγες σε πολλα θεματα,και με προφαση τα πανεπιστημια θα καταργηθουν και αλλοι Θεσμοι.
Για εμενα προτιμουσα να υπαρχει Ασυλο στο Εργασιακο περιβαλλον μου, παρα σε ενα "περιβαλλον" που θα μηνω 4-5 χρονια.
Δεν είναι απλά 4-5 χρόνια και τίποτα άλλο...
Για την εργασία συμφωνώ. Ξέρεις όμως τι με προβληματίζει? Ότι αν η κοινωνία μας ήταν εντάξει δεν θα ζητούσαμε πουθενά άσυλο...
Ισχύει ότι θα χαθούν και άλλοι θεσμοί. Πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί και είναι μόνο στη θεωρία. Το κακό είναι ότι όταν φωνάζουν μερικοί ότι με την κατάργηση κάποιων θεσμών έρχονται άλλες καταργήσεις κ.ο.κ οι πολλοί τους θεωρούν υπερβολικούς και ουτοπικούς.
Γιατι δεν δινουν ποδι τοτε στα κοματοσκυλα καθε παραταξης,που πατανε ποδι στα ΑΕΙ / ΤΕΙ?
αλλα τα ιδια σκυλια αργοτερα θα διαβαλουν και το συνδικατο και το σωματεια,ο μονος τοπος που ( ακομα ) μπορεις να βρεις,ενα μικρο δικιο...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : aviectus στις 25-08-2011 01:24 ]
Παράθεση:
|
Πολύ καλό σχόλιο!Και κριτική ταυτόχρονα!
Θα το συμπληρώσω όμως,καθότι φοιτητής:τώρα τρέχουμε!Τι κάναμε όμως για να το υπερασπίσουμε όταν κάποιοι το καταπατούσαν ή γινόταν κατάχρηση;Τίποτα...
Άλλες απορίες μου:θεωρητικά σε μια δημοκρατία τι χρειάζεται το άσυλο;Υπάρχει περίπτωση-λέμε τώρα χούντα να σεβαστεί το άσυλο;
Σήμερα εξυπηρετεί κάτι και αν ναι τι;
Τι ακριβώς είναι το άσυλο ξέρουμε;
Αν κάναμε δημοψήφισμα η κοινή γνώμη θα ήταν υπέρ της διατήρησης ή υπέρ της κατάργησης και γιατί;
Ποιοι απαξίωσαν το άσυλο και γιατί;
Νομίζω ότι θα έπρεπε να σχοληθούμε με αυτές τις πτυχές του ζητήματος ....
Υ.Γ.1:μήπως να ανοιγαμε καινούριο τόπικ;Εδώ το θέμα ήταν ο νέος νόμος....
Υ.Γ.2:ελπίζω να κρατήσουμε τη συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο και να αποφευχθούν προσωπικές επιθέσεις....
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : optiras στις 25-08-2011 07:35 ]
Σ' αυτούς που αντιτίθενται στο πανεπιστημιακό άσυλο ή το αμφισβητούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχω να πω τα εξής.
Το Ελληνικό κράτος φέρει το άγος πολλών πράξεων και παραλείψεων. Οι ίδιοι οι σημερινοί - και όχι μόνον -κυβερνώντες, καθένας απ' αυτούς ξεχωριστά, είναι εναγείς απο πολλά εγκλήματα που έχουν διαπράξει εναντίον του Ελληνικού λαού. Η κατάργηση του ασύλου καθιστά το ίδιο το κράτος αλλά και όσους υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εναγείς για μια ακόμη φορά και ίσως κυρίως γι' αυτό.
Η σημερινή κυβέρνηση και η τρέχουσα σύνθεση της βουλής, έχουν στην πράξη απαξιωθεί απο τον ελληνικό λαό και δεν έχουν ηθικό δικάιωμα η μεν να κυβερνά και να εισηγείται νόμους και η δε να νομοθετεί για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η ανώτατη παιδεία.
Όσοι πιθανόν δεν γνωρίζουν τις λέξεις άγος και εναγής μπορούν να τις γκουγκλίσουν. Επι τη ευκαιρια δε να βρούν και τη σημασία της λέξης ικέτης αλλά και να διαβάσουν για το Κυλώνειο Άγος μήπως έτσι καταλάβουν ποιό σύστημα αξιών έχουν κληρονομήσει και να αναρωτηθούν τι θα 'πρεπε να το κάνουν.
Η απεμπόληση δικαιώματος δεν περιποιεί τιμή για τους συνειδητούς πολίτες ενός κράτους. Αυτό ανεξάρτητα απ' το αν το δικαίωμα ασκείται ή όχι και ανεξάρτητα αν η άσκησή του δεν είναι ιδανική ή πρέπουσα. Τα υπόλοιπα που διαβάζω σαν επιχειρήματα πηγάζουν απο τα πονηρά χείλη τόσο των κονδυλοφόρων υπηρετών της εξουσίας όσο και διαφόρων αστείων τηλεπωλητών βιβλίων που ελέω πολιτικής ανωριμότητας καταλαμβάνουν έδρανα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Τέλος σε ότι αφορά την πρακτική αξία του ασύλου σήμερα, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.
-----------------
"Αυτή η εποχή/θ' αφήσει εποχή/δε μοιάζει με καμία/ κι ώσπου να πει να φύγει/θα 'χουμε μείνει λίγοι/ κι όχι οι λίγοι κι οι καλοί/δεν ξέρουμε ποιοι θά 'ναι/ δεν ξέρουμε ποιοι θά 'ναι ποιοι" - Μ.Ρασούλης
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : periigitis στις 25-08-2011 10:49 ]