Είμαι σπουδαστής του Εθνικού Ωδείου, σε παράρτημα. Τελείωσα το 3ο έτος Υποχρεωτικό Αρμονίας και μπαίνω τώρα στο Ειδικό Αρμονίας.
Μου είπαν ότι, αφού εγγραφώ στο 1ο έτος Ειδικού Αρμονίας, σε λίγο θα με ειδοποιήσουν και θα πρέπει να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο, για να με κατατάξουν:
α) Στο 1ο έτος, αν εξεταστώ προφορικά στη Θεωρία της Μουσικής και στο Σολφέζ, (και θα με κατατάξουν στο 1ο έτος Ειδικό Αρμονίας)
β) Στο 2ο έτος, αν εξεταστώ γραπτώς στην Αρμονία μέχρι και πέμπτη μεθ’ εβδόμης (και θα με κατατάξουν στο 1ο ή στο 2ο έτος Ειδικό Αρμονίας ανάλογα)
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να πηδήξω τάξη.
Ο νόμος δεν λέει τίποτα τέτοιο.
Όμως αυτοί επιμένουν, λες και είναι κάτι τελετουργικό (κάτι σαν το μπαρ μίτσβα που κάνουν οι Εβραίοι).
Αν εγώ γραφτώ και παρακολουθώ στο 1ο Έτος, αλλά δεν πάω να δώσω «κατατακτήριες εξετάσεις στο Κεντρικό του Εθνικού» επειδή τις θεωρώ παράλογες, μια και τα έχω περάσει όλα αυτά, (είναι σαν να παίρνεις πτυχίο πανεπιστημίου και να σου ζητάνε να πάνε να δώσεις πάλι κατατακτήριες με ύλη αποφοίτησης Λυκείου), τι θα συμβεί;
Μήπως θα πρέπει να συνεχίσω αλλού το Ειδικό της Αρμονίας, που δεν κάνουν τέτοιες κατατακτήριες; ή και αλλού θα κάνουν άλλα πράγματα ανεξήγητα;
Όλα αυτά είναι λεφτά, εκτός των άλλων.
Τέλος, άκουσα ότι όταν ένας έχει τελειώσει όλες τις τάξεις της Ανώτερης φοίτησης του πιάνου, γράφεται στις "τάξεις (ή τάξη;) του Πτυχίου του Πιάνου". Που προβλέπεται αυτό;
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 03-09-2011 11:43 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 03-09-2011 13:49 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 03-09-2011 14:25 ]