Από αυτά που αναφέρεις το πρόβλημά σου φαίνεται πως δεν έχει να κάνει με την κοινωνικότητά σου, αλλά με το πόσο ασφαλής αισθάνεσαι σε διάφορα περιβάλλοντα. Με τη δεύτερη παρέα του αγοριού σου, όπου αισθάνεσαι καλά και αποδεκτή δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα και περνάς, όπως λες, όμορφα.
Αντίθετα, στην πρώτη παρέα του αγοριού σου -όπου από την πρώτη στιγμή ένιωθες άγχος, που είχες την αίσθηση πως δεν έχεις να πεις κάτι και που θεωρούσες πως λένε λόγια πίσω από την πλάτη σου- είναι φυσικό να αισθάνεσαι άσχημα. Το ίδιο θα αισθάνονταν ο καθένας κάτω από τέτοιες συνθήκες. Το θέμα είναι αν υπάρχουν πραγματικά αντικειμενικοί λόγοι για να αισθανόμαστε τόσο άσχημα ή τους προκαλούμε εμείς οι ίδιοι άθελά μας.
Αν, σε μία παρέα ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο, αισθανόμαστε, πολύ άβολα και μη αποδεκτοί, λειτουργούμε αναλόγως κι έτσι αναπαράγουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε ακριβώς αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή, να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, να κρατάμε τους άλλους σε απόσταση κ.τ.λ., και έτσι να μη γινόμαστε ποτέ, όσο διάστημα λειτουργούμε με τον τρόπο αυτό, μέλος της παρέας αυτής. Να δίνουμε την εντύπωση του αντικοινωνικού, του σνομπ, αυτού που με την παρουσία του δημιουργεί μια αμηχανία και ένταση και στους άλλους, που μπορεί να αρχίσουν να του φέρονται ανάλογα και να σχολιάζουν.
Τα σχόλια που έτυχε να ακούσεις δεν είναι ψέματα. Το παιδί εκείνο που άκουσες να μιλά για σένα έλεγε αυτό που πραγματικά συμβαίνει με σένα στη συγκεκριμένη παρέα, πως, δηλαδή, δεν μιλάς όταν υπάρχουν πολλά άτομα, πως κάτι σε πιάνει κ.τ.λ.
Αν, λοιπόν, αρχίζεις να βλέπεις τα προβλήματα με την πρώτη παρέα ως κάτι που εσύ άθελά σου προκαλείς και πως κανένας δεν θα είχε κάτι μαζί σου, αν έδειχνες πως είσαι ανοιχτή για επικοινωνία μαζί τους, πως τους αποδέχεσαι, πως δεν είσαι καχύποπτη κ.τ.λ., τότε νομίζω πως θα αλλάξουν σιγά-σιγά τα πάντα και θα μπορείς να περνάς το ίδιο καλά ή ακόμα και καλύτερα και με την παρέα αυτή.
Προσπάθησε, είναι βέβαιο πως μπορείς να τα καταφέρεις αν το πιστέψεις και ξεκινήσεις καλοπροαίρετα από αύριο κιόλας:)))))