Λοιπόοοον, ξεκίνησα την Α' Θεωρία στην Α' Λυκείου, μια χαρά τα πήγα, εύκολα μου φαινόντουσαν, στη Β' Λυκείου, συνέχισα με την Β' θεωρία και ερωτεύτηκα περισσότερο την μουσική και θέλησα να σπουδάσω μουσικολογία, με την βοήθεια της καθηγήτριάς μου σε λιγότερο από 2 χρόνια, "προετοιμάστηκα" για τις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων των πανελληνίων... Και όταν λεώ "προετοιμάστηκα" εννοώ ότι έκανα τα βασικά από τα βασικά μέχρι την 2η-3η αρμονία... Το σολφέζ δεν το συζητώ, το πήρε η μπάλα μαζί με τα ακουστικά...
Τι γίνεται τώρα; έγραψα 9 αρμονία (το 2009 έδινα) και 9 dictee και πήρα τα βουνά, έδωσα τέλοσπάντων 2η χρόνια και να 'μαι στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα!
Όλα καλά, μόνο που εγώ δυσκολεύομαι στο ρυθμικό και μελωδικό dictee λόγω έλλειψης εξάσκησης και μου λείπει η αρμονία...
Γράφτηκα σε κεντρικό ωδείο εδώ και μου είπε η καθηγήτρια να δώσω για Β' ειδικό αρμονίας, ωραία είναι δεν λέω, δεν με δυσκολεύει να λύνω αρμονία, με τα ακουστικά όμως τι θα κάνω;;
Είναι χαμένος χρόνος να τα κάνω σιγά-σιγά (τη θεωρία δηλαδή) με σολφέζ, ή μπορώ να τα καταφέρω με προσπάθεια στην Αρμονία κατευθείαν;
Ευχαριστώ πολύ!