Παράθεση:
Το μέλος danny27 στις 15-11-2011 στις 21:28 έγραψε...
Να συνεισφέρω κι εγώ στην κουβέντα μιας και είχα το ίδιο δίλημμα. Γιατί όχι μια ηλεκτρικο-ακουστική, μ' ένα δικάναλο ενισχυτή για αρχή και μετά βλέπεις. Έτσι κι αλλιώς ό,τι επενδύεις στη μουσική και στο κέφι σου δεν πάει ποτέ χαμένο.
|
Εχω πει την αποψη μου στο πρωτο ποστ μου στο θεμα
Παράθεση:
Γενικα θα συμφωνησω με τους προληλησαντες με τη μονη διαφωνια οτι δεν χρειαζεται να ξεκαθαρισεις τι θελεις να παιξεις απο τις δυο, αφου κανονικα πρεπει και χρειαζεται να παιζεις και τις δυο (και οχι μονο). Η "υλη" που εχεις να μαθεις ειναι σχεδον ιδια και μονο η τεχνικη θα διαφερει καπως. Αν τωρα πρεπει για αρχη, να επιλεξεις να αγορασεις ενα οργανο απο τα δυο, σε αυτο θα παιξει ρολο το ειδος που σε ενδιαφερει βασικα. Αν και η ακουστικη "παει με ολα". Αν το βασικο σου ειδος ειναι ομως πχ το μεταλ, θα πας στην ηλεκτρικη πρωτα ... για να "ξεδινεις" περισσοτερο. Επισης η ακουστικη εχει και λιγοτερα εξοδα. Με την ηλεκτρικη θα πρεπει να παρεις και καποιον ενισχυτη ή/και πεταλακια κλπ |
Προσθετα στο ποστ σου, θα ελεγα οτι η ηλεκτρο-ακουστικη και ο δικαναλος (?) ενισχυτης (για οποιοδηποτε ειδος και αν ηθελε να παιξει καποιος), μπορει να ηταν και αποτυχημενη επιλογη, αφου το "ηλεκτρο" δεν εχει να κανει με τον ηχο/χροια της κιθαρας, οσο με την ενταση της που μπορει να χρειαστει καποιος να εχει (πχ σε live).
Αν δεν εχει καποιος σκοπο να παιξει σε συναυλια, θα πληρωσει ενα προσθετο χωρις λογο. Αυτα τα χρηματα μπορει να τα επενδυσει σε καλυτερης ποιοτητας (σκετο) ακουστικη κιθαρα.
Ο δικαναλος ενισχυτης δεν μπορω να καταλαβω τι θα χρησιμευε σε καποιον ετσι κι αλλιως.
Θα τον εβαζε σπιτι του να ακουει δυνατα? Οχι
Θα το επαιρνε στα live. Μπορει να χρειαστει μπορει και οχι. Συνηθως ενας χωρος για Live διαθετει ηχητικη εγκατασταση (μικροφωνικη, μονιτορ, ηχεια), οποτε συνδεει εκει την ηλεκτροακουστικη κιθαρα.
To "δικαναλος" δεν το καταλαβα.
Εννοεις clean-distortion?
Με ηλεκτροακουστικη θα ειναι απλα ηχητικη καταστροφη.