Μαθήματα κιθάρας και Ζωής απο τον Steve Vai.
[Youtube:
]
Είχα αυτην την ευλογημένη ευκαιρία να ακούσω αυτον τον άνθρωπο απο κοντα σε ένα αντιστοιχο session στο Λονδίνο.
Και έλεγε πως το πρώτο βήμα για να καταφέρεις κάτι είναι να αρχίσεις να το φαντάζεσαι.
Στην συνέχεια είναι να κάνεις να σωπάσουν μεσα σου όλες εκεινες οι μικρες φωνουλες που σου λένε πως δεν μπορεις να το κάνεις.
Γιατι δεν μπορεις και γιατι ποτε ως τωρα δεν τα κατάφερες και άρα ουτε και τωρα θα τα καταφερεις. Και αφου ποια καθαρίσει το μυαλο σου απο αυτες,τοτε να κρυσταλοποιήσεις με όλη την δύναμη του μυαλού σου και της καρδιας σου αυτο που θες να κανεις.
Εγω συγκεκριμενα θυμαμαι τον εαυτο μου στα 15-16 μου όταν ήμουνα μονος μου στο σπιτι να βάζω δυνατά την μουσική που μου άρεζε και έχοντας στα χέρια μου τον αλουμινενιο χαρακα της μητερας μου έκανα πως έπαιζα το σολο. Μαλιστα είχα βάλει και σημαδι πως εκει που τελειωνε το χαλι στο σαλόνι ήταν και εκει που τελειωνε η σκηνη. Σοβαρα τωρα!
Φανταζόμουν το κοινο απο κατω και τον κοσμο και εγω να σολάρω ξεφρενα.
Όταν άκουσα λοιπόν απο τον Vai μια παρομοια ιστορια αλλά με ρακέτα και όχι χάρακα, ένοιωσα πολυ όμορφα...
Ένα αλλο που λέει χαρακτηριστικά είναι πως...."Ποτέ δεν θεώρησα ότι έκανα κατι ξεχωριστό, πιστευα πως αφου μπορώ να παιξω εγω κατί πως όλος ο κόσμος μπορουσε να το παιξει. Αυτο που δεν συνειδητοποιουσα ομως είναι ότι περνουσα κοντα στις 10 ωρες την ημερα μαθαινοντας το πως να το κάνω!
Το λοιπόν ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΡΜΑ! πάνε να παρεις αμέσως μια κιθάρα να ξεκινήσεις! Για οποιαδηποτε απορια θα ειμαστε προθυμοι να σε βοηθησουμε!
-----------------
Η ζωή είναι ένα τραγούδι. Γι΄αυτό τραγούδησε το όσο ποιο δυνατά μπορείς. Γιατί λίγα πράγματα χρειάζεται κάποιος για να είναι ευτυχισμένος. Μια ψυχή να τον αγαπάει, μια καλοκαρδισμένη κιθάρα και όνειρα, πολλά όνειρα, όσα είναι τα αστερία στους γαλαξίες
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Brokenchord στις 27-12-2011 02:44 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 27-12-2011 22:09 ]