Συγνώμη που παρεμβαίνω ως τρίτος αλλά επειδή το έψαξα για 2 λεπτά βρήκα κάτι που μπορεί να ξεκαθαρίσει λίγο κάποια πράγματα.
"Σύμφωνα με τους νόμους της κληρονομικότητας, ένα ταλέντο (για παράδειγμα, στη μουσική) ενός ανθρώπου ίσως είναι αποτέλεσμα γενετικής κλίσης και οφείλεται σε κάποια γονίδια."
"Κάθε γονίδιο αντιπροσωπεύει μία συγκεκριμένη πληροφορία, η οποία κωδικοποιεί μία πρωτεΐνη. Τα γονίδια, δηλαδή, είναι αυτά που καθορίζουν, παράγουν και κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες που επιτελούν τη διάπλαση και τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού."
Πηγή: http://www.ivf.gr/pressroom_71.html
Επειδή ένας μουσικός δεν είναι και βιολόγος, πολύ εύκολα, με αυτά που γράφονται μπορεί να μπερδέψει την πρωτεϊνη με το γονίδιο. Δεν είναι κανένα τραγικό λάθος, στο κάτω κάτω σε παρένθεση είναι γραμμένο και δεν είναι αυτό το θέμα. Γιατί δημιουργεί πρόβλημα?
Κατα τ' άλλα εγώ διάβασα:
"Ολα εξαρτωνται απο το "ταλεντο" σου (εγω το μεταφραζω στην αντιληψη να εκλαμβανει καποιος ευκολα τα θεματα που εχουν σχεση με τον ηχο και το χρονο, καποιοι λενε και για μια αυξημενη πρωτεινη στο DNA που ευθυνεται για το "ταλεντο" στη μουσικη)."
Το οποίο δεν βρίσκω προσβλητικό... Για το ταλέντο μιλάει.
Αλλά μετά διάβασα ως απάντηση:
"Δεν υπαρχει αυξημενη πρωτεινη στο DNA μη γραφετε βλακειες."
Το οποίο είναι προσβλητικό γιατί λέει "λες βλακείες"
Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να μιλάει κανένας, άλλο αν δεν γνωρίζουμε από τρόπους. Όποιος δεν γνωρίζει από τρόπους ας μάθει ότι μπορεί να εξηγήσει σε κάποιον το λάθος αφού γνωρίζει, παρά να του πει "λες βλακείες". Το "λες βλακείες" προσβάλει και δεν προσθέτει τίποτα στο διάλογο. Αφού ξέρετε εξηγείστε να μάθουν και οι υπόλοιποι. Γι αυτό σπουδάζει κανείς, για να βοηθάει τον κόσμο, όχι να τον βρίζει.
Γιατί να υπάρχει η διάθεση κόντρας όλη την ώρα?
Εν τελει, το θέμα δεν είναι η βιολογία, είναι η μουσική. Και εκτός από τη μελέτη εγώ πιστεύω ότι το "ταλέντο" ή η κλίση κάποιου στη μουσική τον βοηθά να προχωρήσει. Ο delta μεταφράζει το ταλέντο ως αντίληψη, κάποιοι λένε για πρωτεϊνη.
So what?
Όποιος έχει όρεξη να ξεδώσει ας κάνει έρωτα, όχι πόλεμο
-----------------
Blues on the Rocks!
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 10-02-2012 14:57 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 10-02-2012 15:00 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 10-02-2012 15:01 ]