Το ερώτημά μου ήταν σαφέστατο και οι απαντήσεις που διάβασα ασαφεις.
Εκείνο είχε:
"Πότε μία υπογραφή προσβάλλει;"
Παρέδωσα την δική μου υπογραφή προς κρίση και έλεγχο, ώστε να μην θεωρηθεί και πάλι από κάποιους ότι έχω στόχο κάποιον άλλο, και μου προσάψουν και πάλι το χαρακτηρισμό 'ύπουλος'. Ελέγξτε την υπογραφή μου (ή και κάθε άλλη υπογραφή) και γράψτε μου ακριβώς αυτό που σας ρωτώ: Γιατί προσβάλλει; Ποιον βρίζει ή απαξιώνει; Ποιον στιγματίζει;
Γράφεις Mary O ότι η αναγραφή άλλου ονόματος μέλους στην υπογραφή είναι παράτυπη. Από πού κι ως πού; Ποιον προσβάλλει; Αν έγραφα ότι "Ευχαριστώ τον Jorge που έφτιαξε το ΜΗ" θα ετίθετο ζήτημα; Τί πιστεύεις εσύ; Ή αν έγραφα ότι "κατά τη γνώμη μου η Mary O είναι εξαιρετική συντονίστρια" πιστεύεις ότι θα υπήρχε ζήτημα;
Όμως το βασικό είναι ότι εφόσον μπορώ να αναφερθώ σε όνομα μέσα στα ποστς μου, είναι ανόητο να μην μπορώ να αναφερθώ σε όνομα μέσα στην υπογραφή μου, δεδομένου ότι εκείνη μετέχει ως τμήμα των κειμένων μου στα ποστς. Αν λοιπον, το έγραφα ως υποσημείωση εγώ, σε κάθε κείμενο ξεχωριστά θα υπήρχε ζήτημα ή το ζήτημα υπάρχει μόνο στην υπογραφή, και γιατί; Αν στο εξής απλά κάνω copy-paste το συγκεκριμένο πράγμα μέσα στα κείμενά μου, ως υποσημείωση, θα είμαστε εντάξει από 'κανονιστικής' απόψεως;
Για μία ακόμη φορά, κατά τη δική μου άποψη, την ουσία του πράγματος άγγιξε ο Αλέξης. Κι ετούτο, διότι αν θεωρηθεί ότι κάποιον θίγει στην ουσία της η εκάστοτε υπογραφή, ετούτος είναι ο υπογράφων. Αλλά κι εκεί, θα πρέπει να δείξουμε γιατί τον θίγει.
Αλέξη,
- Οσον αφορα την συγκεκριμενη υπογραφη, οπως σου ειπα και στο παραλληλο θεμα προσβαλλει εσενα τον ιδιο , ο λογος ειναι οτι στην πραγματικοτητα δεν αγνοεις τα σχολια τους.Αντιθετα συμμετεχεις σε μακροσκελεις συζητησεις μαζι τους . Οποτε ειναι ανωφελο να γραφεις κατι που δεν τηρεις και μαλιστα εμφανιζεται κατω απο ενα ποστ που απαντας πχ στο συγκεκριμενο μελος.
Συμμετέχω μαζί σου και μαζί με τους υπόλοιπους, Αλέξη. Μην πλανάσαι από γεγονός ότι τα κείμενα είναι το ένα μετά το άλλο κι επομένως θεωρείς ότι σχετίζονται μεταξύ τους. Απλά, δέχομαι και το γεγονός ότι κι εκείνοι έχουν το δικαίωμα της άποψής τους σε ένα δημόσιο φόρουμ, ακόμα και για να με χαρακτηρίσουν ως ύπουλο ή ανόητο ή και ό,τι άλλο έχει γράψει η ιστορία του φόουμ αυτού. Εγώ αγνοώ στη συζήτηση, δηλαδή απλά δηλώνω ότι δεν σχολιάζω, τα δικά τους κείμενα. Και το αναγράφω στην υπογραφή μου ώστε να μην μπερδεύονται όσοι με διαβάζουν κι όσοι συζητούν μαζί μου, όπως κι εσύ.
Αλβέρτο,
- Συνεπώς δέν θα σε προσέβαλλε μιά τέτοια υπογραφή,που θα μπορούσε να ωθήση κάποιον να αναρωτηθή μήπως "αυτός ο alexis15 είναι κάποιος τσόγλανος που συμπεριφέρεται αντικανονικά στο φόρουμ,οπότε κάποιος δέν άντεξε και εξέφρασε τήν άποψη και τών υπολοίπων,βάζοντας την αγανάκτησή του ώς υπογραφή του;". Μ'άλλα λόγια,μιά τέτοια υπογραφή θα μπορούσε να ωθήση κάποιον να σχηματίση μιά εσφαλμένη εντύπωση γιά σένα. Δέν θα σε προσέβαλλε αυτό;
Αν μου επιτρέπετε μία προσπωική άποψη στο ζήτημα που αναπτύσσετε, θα σας γράψω το εξής:
Εσφαλμένη εντύπωση μπορούν να δημιουργήσουν τα πάντα. Εκείνο που πρέπει να σε προβληματίσει είναι αν η δημιουργία εσφαλμένης εντύπωσης είναι πρόβλημα του συγγραφέα ή του αναγνώστη. Κι εκείνο που θα πρέπει να σε προβληματίσει εξίσου είναι το γιατί η 'καλή κουβέντα' που μπορεί να προκαλέσει και πάλι εσφαλμένη εντύπωση, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά, είναι επιθυμητή. Είναι αυτό που έγραψα προς την Mary O.
Εδώ αναφερόμαστε σε πολύ απλά πράγματα: ποιον προσβάλλει η υπογραφή και κυρίως γιατί; Έτσι, θα μπορέσουμε να βρούμε τί αποτελεί προσβολή και πώς θα μεταχειριζόμαστε το λόγο μας προσφορότερα στον διάλογο. Στην πραγματικότητα, αυτή η διερεύνηση, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο.
Τέλος, Mary O, σε ένα σπίτι που ο 'οικοδεσπότης' του περιγράφει τους φιλοξενούμενους ως ύπουλους, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον αγνοήσεις ως προς τα σχόλια. Στρέφεσαι προς το μέρος των υπόλοιπων 'καλεσμένων' και τον αφήνεις να σχολιάζει ό,τι αυτός επιθυμεί, δίχως να δινεις σημασία σε ό,τι σχολιάζει, δεδομένου ότι ήδη σε έχει αφορίσει από την δική του πλευρά στη συζήτηση. Βέβαια, δεν υπάρχει οικοδεσπότης σε ένα φόρουμ συζητήσεων, διότι χωρίς τους 'καλεσμένους' δεν υπάρχει το φόρουμ καθαυτό. Το ίδιο το σπίτι, οι φιλοξενούμενοι και οι οικοδεσπότες του είναι ταυτοχρόνως όλοι οι μετέχοντες, διότι αυτό σημαίνει φόρουμ συζητήσεων. Είναι κάτι που έχει λησμονηθεί εδώ και πολύ καιρό.
-----------------
Λίστα αγνόησης σχολίων των μελών: Spoiler, Jorge
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 29-01-2012 15:30 ]