Στέφανε ανοίγεις ωραία θέματα
Σχετικά με τους "ντροπαλούς" έχω την εντύπωση -μπορεί να κάνω και λάθος- οτι οι περισσότεροι είναι αναγνώστες που αναζητώντας κάποια πληροφορία στο google τους παρέπεμψε στην σελίδα μας, δεδομένου οτι υπάρχει άπειρο υλικό θεμάτων στο ΜΗ και εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης. Κάποιοι από αυτούς είναι απλοί αναγνώστες της στιγμής, κάποιοι όμως είναι ήδη μέλη του ΜΗ που πιθανότατα διαβάζουν ή αναζητούν κάτι χωρίς να κάνουν σύνδεση.
Δεν συνηθίζουν όλοι να συμμετέχουν γράφοντας σχόλια στο περιοδικό ή στο forum, πράγμα που αποδεικνύεται αν προσέξεις οτι ένα άρθρο π.χ. μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες αναγνώσεις και μόνο 10-15 σχόλια ή και καθόλου.
Πάρα πολλοί "επισκέπτες" "μέλη" ή "ντροπαλοί" δεν είναι μουσικοί, αλλά βρίσκουν ενδιαφέρον στα μουσικά άρθρα και στα θέματα, διαβάζουν, ενημερώνονται, ακούν μουσική και έχουν "καλή παρέα" μέσα στο ΜΗ χωρίς να γράφουν σχόλια, κι αυτό είναι απλά γιατί δεν επιθυμούν και όχι επειδή ντρέπονται για το λάθος ή το ατεκμηρίωτο. Ετσι νομίζω.
Σχετικά με την ευπρέπεια που απαιτείται γενικά στην ανθρώπινη επικοινωνία -είτε γραπτή είτε προφορική- γίνεται και ειδική μνεία αριστερά από το σημείο κειμένου, καταχρηστικά κατά την άποψή μου, γιατί όλοι οφείλουμε να είμαστε ευπρεπείς χωρίς ιδιαίτερες επισημάνσεις, αλλά παρ΄όλα αυτά από την στιγμή που είμαστε μια ανοικτή κοινότητα μερικές φορές παρεισφρύουν και άτομα απαράδεκτης συμπεριφοράς που εσκεμμένα ή από χαρακτήρα δημιουργούν εντάσεις για προσωπική τους "ευχαρίστηση". Σ΄αυτές τις περιπτώσεις και μετά από επανειλλημένες συστάσεις υποχρεώνεται να αναλάβει η διαχείριση.