Δύο μέρες μόλις μετά τις τελευταίες εκλογές, και συγκεκριμένα στις 9/5, ανήρτησα το ποστ «Ξημερώνει Χρυσή Αυγή, μη μου κοιμάσαι…», όπου αναλύω πολύ περιληπτικά το τι σημαίνει και το πόσο ανησυχητική είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής. Στο πρώτο σχόλιό μου δε προς το μέλος loukas76gr αναφέρω χαρακτηριστικά:
«…Είμαι βέβαιος -απ΄όσα ακούω και βλέπω γύρω μου- πως οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα τι σημαίνει το τελευταίο αποτέλεσμα των εθνικών μας εκλογών και κυρίως η είσοδος της "Χρυσής Αυγής" στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πολλοί το ερμηνεύουν ως κάποιου είδους παιδική αρρώστια που σύντομα θα περάσει και άλλοι ως ψήφο διαμαρτυρίας που ως τέτοια είναι απόλυτα δικαιολογημένη!!!
Θεωρώ πως ακόμα δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ. Αν συνεχιστεί ακόμα λόγο η ακυβερνησία και ο αλληλοσπαραγμός των κομμάτων, θα συμβούν πολύ χειρότερα...
Η αντίδραση των περισσοτέρων απέναντι στην άνοδο της "Χρυσής Αυγής" και εν γένει των ακραίων εκδηλώσεων βίας, διαμαρτυρίας και απαξίωσης θεσμών -όχι μόνον εκ μέρους της "Χρυσής Αυγής"- θυμίζει αυτήν κάποιου που βλέπει μία νταλίκα να έρχεται με ταχύτητα κατά πάνω του και να είναι βέβαιος πως θα σταματήσει έγκαιρα...».
Δυστυχώς, απ΄ό,τι φαίνεται, οι φόβοι και οι ανησυχίες μου αρχίζουν να επαληθεύονται -και μάλιστα πολύ σύντομα- και όχι μόνον εξαιτίας της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, δημόσιας, αναίτιας, ωμής και άνανδρης επίθεσης ενός φασιστοειδούς και εκλεγμένου μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου σε δύο συνομιλήτριες και συναδέλφους του…
Η παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής μας ζωής ευνοεί στο έπακρο την εμφάνιση και απήχηση παρόμοιων πεποιθήσεων και πρακτικών. Παραδείγματα στοχευμένης και ωμής βίας κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών και κατά ατόμων που οι πολιτικές τους πεποιθήσεις ενοχλούν είναι καθημερινές από την πλευρά της συγκεκριμένης οργάνωσης, και έπεται συνέχεια…
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι το ότι τέτοιου είδους ιδέες και πρακτικές «σαγηνεύουν» και έλκουν, όπως τα πολύχρωμα άνθη τις μέλισσες, ψυχοπαθητικές και παρανοϊκές προσωπικότητες, που υπό τη στέγη και το άλλοθι μιας «νομνιμοποιούσας» ιδεολογίας, μπορούν να ξεδιπλώσουν αβίαστα την ψυχοπαθολογία τους…
Όταν πριν από λίγες ημέρες είδα για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ανθρωποειδές στην οθόνη της τηλεόρασης, πάγωσα. Για όποιον έχει την εμπειρία και τη γνώση, είναι πολλές φορές σχετικά εύκολο να καταλάβει από το βλέμμα και την έκφραση του προσώπου ενός ατόμου για το αν πρόκειται για διαταραγμένο ψυχικά άτομο ή όχι, και μάλιστα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Είπα, λοιπόν, στην παρέα με την οποία παρακολουθούσαμε μαζί τη συγκεκριμένη εκπομπή πως αυτό που βλέπω στο άτομο αυτό ΔΕΝ μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ. Ο συγκεκριμένος έσπευσε να το επιβεβαιώσει, και απ΄ό,τι μαθαίνω, το είχε ήδη επιβεβαιώσει και από παλαιότερα καθώς εκκρεμούν εναντίον του δίκες για επιθέσεις και εναντίον άλλων ατόμων…
Ο «αρχηγός» του δήλωσε ήδη από την εκπομπή του δημοσιογράφου Στ. Θεοδωράκη πως «δεν εγκαταλείπει τους στρατιώτες του, ακόμα και όταν παρεκτρέπονται…».
Είθε, με αφορμή τη συγκεκριμένη πράξη, να κινητοποιηθεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησής μας στις επόμενες εκλογές, να καταφέρουμε να υπερβούμε το περιβόητο ταμπεραμέντο και την πολιτική μας ανωριμότητα ως λαός και να στηρίξουμε διαμέσου της ψήφου μας την παραπαίουσα δημοκρατία μας, αποκλείοντας και απομονώνοντας τέτοιες τάσεις και φαινόμενα σκότους και ολοκληρωτισμού…