Οσο το κράτος δέν σχεδιάζει και δέν εφαρμόζει μιά σωστή μεταναστευτική πολιτική,τόσο ο καθένας θα λέη (και θα κάνη) το μακρύ και το κοντό του.
Εχω πέσει τέσσερις φορές θύμα επίθεσης από αλλοδαπούς-την τελευταία φορά μάλιστα,παραλίγο να με πνίξουν γιά να μού πάρουν ένα τσαντάκι (που δέν περιείχε τίποτε άλλο από ένα USB memory με αρχεία τής δουλειάς μου,δηλαδή τελείως άχρηστο γιά όποιον μού άρπαξε το τσαντάκι,όμως εμένα μού πήρε σχεδόν ενάμιση χρόνο γιά να ξαναφτιάξω όλο αυτό το υλικό-και πάλι όχι ολόκληρο).
Από την άλλη,έχω δεί αλλοδαπούς που εργάζονται έντιμα και σκληρά και είναι νοικοκύρηδες και συνεπείς στίς συναλλαγές τους,πολλές φορές μάλιστα πολύ πιό συνεπείς από Ελληνες γνωστούς μου.
Δέν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε όλα έτσι αβίαστα.Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού,κάθε άνθρωπος πρέπει να κρίνεται γιά τίς πράξεις και όχι γιά την προέλευσή του.
Οσο γιά το άρθρο τού Independent,αναμενόμενο είναι ο συντάκτης του να θέλη να εντυπωσιάση.Φασίστες με μαύρα πουκάμισα και σβάστικες έχω δεί κι'εγώ (στον Πειραιά όμως),αλλά δέν έχουν αποδεκατίσει καμμιά εθνική μειονότητα-χωρίς αυτό να σημαίνη ότι δέν έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους τών οποίων το χρώμα ή ακόμα και η...φάτσα δέν τούς αρέσει.Αλλά έχω δεί και αρκετούς-μελαμψούς και μή-αλλοδαπούς,που η φάτσα τους δέν μού εμπνέει εμπιστοσύνη.Και βέβαια δέν πρέπει να ξεχνάμε ότι δολοφονίες σάν αυτήν τού Μανώλη Καντάρη-που τον σκότωσαν την ημέρα τής γέννησης τής κόρης του γιά να τού πάρουν την βιντεοκάμερα με την οποία σκόπευε να καταγράψη το ευτυχές γιά την οικογένειά του γεγονός-έγιναν από αλλοδαπούς και όχι από τους φασίστες με τα μαύρα πουκάμισα (τουλάχιστον όχι ακόμα-και ελπίζω το κράτος να πάρη μέτρα ώστε να μήν δούμε και τέτοια χάλια...).