Εγώ έκανα Master of Music στη Μουσική Ερμηνευτική (Musical Performance) στο University of Hull.
Σε αρκετά πανεπιστήμια θα βρεις μεταπτυχιακά προγράμματα, δεν έχεις παρά να μπεις στα sites των πανεπιστημίων και να ψάξεις.
Γενικά οι κατευθύνσεις είναι: Performance, Composition, Musicology και Music Psychology (το καλύτερο τμήμα για μουσική ψυχολογία είναι στο Σέφιλντ).
Για Musicology (θεωρητική κατεύθυνση) καλό πανεπιστήμιο από ότι ξέρω είναι το Newcastle. Αν τώρα σε ενδιαφέρει η Μουσική Ερμηνευτική, το Hull που ήμουνα εγώ είναι αρκετά καλό (έχει μια από τις καλύτερες βιβλιοθήκες στην Αγγλία), θα δικτυωθείς καλύτερα όμως αν κάνεις Master σε κάποιο Royal College, το οποίο βέβαια θα το πληρώσεις τριπλά!
Πάντως, μετά τη δική μου εμπειρία, θα έλεγα πως αξίζει κανείς να ξοδέψει χρήματα για μεταπτυχιακό στη μουσική μόνο για Composition και αν μιλάς άπταιστα Αγγλικά, αξίζει να συνεχίσεις για διδακτορικό. Τίποτα άλλο!
Η Μουσική Ψυχολογία είναι παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν διδάσκεται καν στα πανεπιστήμια. Ίσως να αξίζει να επενδύσεις....αν σου αρέσει σαν ιδέα.
Πρόσεξε πάντως γιατί.....με βάση τα Ελληνικά δεδομένα, μεταπτυχιακό στη Μουσική σημαίνει.....Αλβανός τουρίστας!
Καλή τύχη!