Καλησπέρα σε όλους. Ανακάλυψα τυχαία αυτό το φόρουμ και σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό που δεν έχω πει σε κανέναν μέχρι τώρα.Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν μου λέγατε τη γνώμη σας.
Λοιπόν, έχω κάνει πολύχρονες σπουδές μουσικής και μάλιστα το όνειρό μου κάποτε ήταν να γίνω μουσικός καθώς λάτρευα τον τομέα αυτόν. Θα σας πω επιγραμματικά την πορεία μου γιατί αν μπω σε λεπτομέρειες θα σας κουράσω.
Ξεκίνησα πιάνο στα 9 μου και έφτασα στην γ ανωτέρα στα 23 μου. Περάτωσα με επιτυχία όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά δεν έδωσα για πτυχίο ποτέ...Στα ανώτερα θεωρητικά το ίδιο, ολοκλήρωσα μέχρι και το β έτος ειδικού αρμονίας, όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά δεν έδωσα ούτε εκεί για πτυχίο.
Εύλογα θα αναρωτηθείτε γιατί...Πρόκειται για συνδυασμό πολλών παραγόντων. Μικρή σπούδαζα σε μουσική σχολή επαρχίας χωρίς ιδιαίτερο επίπεδο και χωρίς καμιά ενημέρωση για πτυχία,ανώτερα θεωρητικά κλπ. Όταν πέρασα στο παν/μιο, έδωσα εξετάσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα ωδεία της Αθήνας και συνέχισα εκεί. Η πανεπιστημιακή σχολή στην οποία φοιτούσα όμως είχε πολύ υψηλές απαιτήσεις και δεν προχωρούσα στο ωδείο με τους ρυθμούς που θα ήθελα...Μετά το τέλος των σπουδών μου επέστρεψα στην πόλη καταγωγής μου και προσπάθησα να συνεχίσω εκεί.Η απογοήτευση μεγάλη...Είχα ήδη κάνει ειδικό αρμονίας στην Αθήνα με μια εξαίρετη καθηγήτρια και λυπάμαι που το λέω, αλλά η καθηγήτρια που με ανέλαβε στην πόλη καταγωγής μου είχε τρομερές ελλείψεις. Τι να σας λέω τώρα, δεν έχει νόημα...Φτάνω στη γ ανωτέρα στο πιάνο και ολοκληρώνω το β ειδικό. Τότε όμως βρήκα δουλειά στο αντικείμενό μου και αναγκάστηκα να μετακομίσω...
Στο δια ταύτα: είμαι τώρα 32. Λόγω δουλειάς έχω αλλάξει αρκετές φορές τόπο κατοικίας. Νιώθω μέσα μου ένα τεράστιο κενό που δεν ολοκλήρωσα τις μουσικές σπουδές μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική΄πλέον, ωστόσο νιώθω μια βαθύτατη εσωτερική ανάγκη να πάρω κάποιο πτυχίο. Εστω το ειδικό αρμονίας ή το ωδικής, μιας και του πιάνου μου φαίνεται ουτοπία τώρα...Εχω σπουδάσει μουσική τόσα χρόνια, έχω πληρώσει εκ του υστερήματός μου τόσα χρήματα, έχω φτάσει στη βρύση χωρίς να πιω νερό, θέλω να πάρω ένα χαρτί για την ηθική και μόνο ικανοποίηση. Αν δώσω κατατακτήριες για ειδικό ή για ωδική σε κάποιο ωδείο, θα αναγνωρίσουν τα υποχρεωτικά μαθήματα που έχω περάσει όμως; και με το πιάνο τι θα γίνει; θα μετρήσει το ότι κάποτε έφτασα ως τη γ ανωτέρα;
Ευχαριστώ προκαταβολικά οποιονδήποτε κάνει τον κόπο να μου πει τη γνώμη του.