Φίλε μου χαλάρωσε.Αυτό που σου συμβαίνει είναι πολύ πολύ νορμαλ.
Κι εγώ θυμάμαι το άγχος που είχα για τα μαθήματα στη Γ γυμνασίου.
Αυτό που κατάλαβα μετά είναι πως χρειάζεται πρόγραμμα και να απλοποιείς όσο μπορείς τη γνώση.
Σε πρώτη φάση πρόσεξε να είσαι προσεκτικός στο μάθημα και να εστιάζεις την προσοχή σου στα εντελώς βασικά.
Δλδ δε χάθηκε κιι ο κόσμος αν δεν κατάλαβες πως λύνεται μια δύσκολη άσκηση.Αρκεί σε πρώτη φάση να έχεις πα΄ρει μια καλή γευση από το μάθημα.
Επίσης μην προσπαθείς να παπαγαλίζεις.ότι δεν καταλαβαίνεις να ρωτάς τους καθηγητές σου ώστε να σου τα εξηγούν πολύ πιο απλά από τα απίστευτα κακογραμμένα βιβλία που ε΄χω δει να κυκλοφορουν στα σχολεία.
Χρησιμοποίησε τέλος τα ηλεκτρονικά μέσα εκμάθησης όπως τo google και τη wikipedia αρκεί να χεις στο μυαλό σου πως ο ρόλος του βιβλίου και του με σάρκα και οστά δασκάλου είναι αναντικατάστατος...
Πρόγραμμα σημαίνει πως θα διαβάζεις ορισμένες ώρες και μέρες; της εβδομάδας.
Αν δεν μπορείς η νοιώθεις πως πιέζεσαι σταμάτα να κάνεις τα πάντα.
Πχ αγγλικά,φυσική,πιάνο ξέρω γω κι ένα σωρο άλλες ασχολίες.
Κάνε τα ΛΙΓΑ και καλά.
Γιατί στη Γ γυμνασίου να κάνεις φροντηστήριο φυσικής δεν καταλαβαίνω.
Νοιώθεις να σε βοηθά?
Η ουσία είναι μια.ΧΑΛΑΡΩΣΕ.Δεν πειράζει κι αν καμμια φορα πιαστεις αδιαβαστος η να μην ξέρεις κάτι ή να πάρεις και ''16''
Πίστεψε με δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις κάτι από το να το κάνεις ΛΑΘΟΣ.
Αρκεί να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια και να έχεις στο νου σου πως δεν θα πεθάνεις κιόλας βρε αδερφε.
Επίσης καλλιέργησε όσο μπορείς και μια άλλη συνιστώσα
Αυτη που εγω ονομάζω εξωσχολικη.Ενδιαφέροντα χόμπυ,μπιλιάρδο,βόλτες με φίλους.Κάνε παρέα με όλους τους τύπους των παιδιών.
Και με τους ''φλώρους'' και με τους ''μάγκες''.
Μάθε να είσαι έξυτπνος ΚΑΙ στη ζωή.Κι όχι μονο στα βιβλια.
Φιλικά συνονόματε Χρηστάρα.
ΥΓ Α,και που και που πες σε καμμια συυμαθήτριά σου πόσο όμορφη είναι σήμερα και ζήτα της να πάτε για καφε χαχα
Αυτα φίλε μου.