Θα φέρω σαν παράδειγμα το τραγούδι : ‘’Δε θα ξαναχορέψω’’ (χωρίς καμιά αναφορά για τη σύνθεση , τον τραγουδιστή και την ενορχήστρωση -προσωπικά μου άρεσε) και θα το συγκρίνω με τα υπόλοιπα του group 1 , όσον αφορά την ένταση πχ τυχαία με το επόμενο τραγούδι: ‘’Χόρεψε’’.
Αν έχεις το volume του ενισχυτή σου στο ένα τραγούδι σε Α θέση του volume knob(μια λογική ένταση όπου συνήθως ακούς άνετα ) τότε το πρώτο δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και μεταγόμενος στο δεύτερο με το volume knob στην ίδια θέση Α σε ‘’ξεκουφαίνει’’ και το αντίστροφο .
Φανταστείτε αυτό να γινόταν σε πολλά τραγούδια του group θα ήταν εκνευριστικό.
Μου θυμίζει μερικά κυρίως τοπικά TV κανάλια που έχουν 2πλάσια ένταση από τα πανελλήνια (και μόνο με το ζάπινγ σε ξεκουφαίνουν ) με αποτέλεσμα πολλοί να τα διαγράφουν από το menu. Δεν θα ήθελα να συμβεί και στα τραγούδια και η αναφορά μου έχει να κάνει με γνώσεις που μπορούν να πάρουν οι μουσικοί για να μη συμβαίνει αυτό.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Geo321 ότι ''μια ηχογραφηση ειναι τοσο απλη αλλα και τοσο συμπλοκη οπως και ενα μιξ αντιστοιχα '' και απαιτείται γνώση της τεχνικής της ηχογράφισης και ειδικά στο Mastering .
Αν δηλαδή , υποθέταμε , ότι μετά το διαγωνισμό θα γινόταν ένα album σε CD και θα συμπεριλαμβάνονταν το ’’Χόρεψε’’ , τότε τα tracks του CD δεν θα είχαν το ίδιο loudness level και οι ακροατές θα έπρεπε να ανεβοκατεβάζουν το volume knob με το ξεκίνημα του νέου track.
Δε θα αναφερθώ περαιτέρω στο θέμα αυτό γιατί αυτά που θα έλεγα δεν θα είχαν προσωπική εμπειρία σε επαγγελματικό mastering γι αυτό περιμένω από μέλη γνώστες του θέματος (Geo 321, MixalisP …) να αναλύσουν τις εμπειρίες τους
Τα άκουσα όλα του group 1 προσεκτικά και μου άρεσε πολύ το ‘’Αυτό τον κόσμο’’ που μάλιστα πιστεύω ότι θα του πήγαινε στην ενορχήστρωση και φυσαρμόνικα
Καλή επιτυχία σ' όλους